Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? - тема 20

• 40 555
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Ще сложим догодина. Въобще не го и коментирам това. На малките поставихме за варицела и потресохме половината познати, а майките по площадките ме гледаха като луда. Да ама децата са здрави, ходят на градина и херпес зостер няма да си носят цял живот.

# 646
Дъщеря ми има една доза Гардасил 9, беше на 13 и 2-3м. Мислех, че ще има и втора доза, но междувременно промениха календара, защото според тукашните експерти и независимо от препоръките на производителя, една доза била достатъчна. Това - във Великобритания. Не знам на какво мнение са експертите в другите европейски държави.

# 647
За варицела и ние  поставихме  ваксината.

# 648
Дъщеря ми има една доза Гардасил 9, беше на 13 и 2-3м. Мислех, че ще има и втора доза, но междувременно промениха календара, защото според тукашните експерти и независимо от препоръките на производителя, една доза била достатъчна. Това - във Великобритания. Не знам на какво мнение са експертите в другите европейски държави.
Две дози са, ако се ваксинира от 9 до 14 г. и три дози, ако се започне ваксинация от 15 навършени. В Германия това.

# 649
И в България са две дози. На 13г сложихме първата, защото безплатна само преди да навърши 14г и само за момичета

# 650
На ваксината за варицелата пък какво и е?
Голямата я изкара преди да дойде време за ваксина, малката я ваксинирахме.

И на дъщерите ми ще сложа HPV.  В задължителния списък са и са безплатни при нас. Мисля че се слагат на 11г и 13г не съм поглеждала скоро.

Голямата е такъв цирк за боденето... на първата за Ковид ходи с баща си. 4 човека са я държали. На втората беше с мен. Беше много нервна, но мина добре.

# 651
И двете ми дъщери са ваксинирани, ако имаше как на себе си бих сложила на мига.

# 652
Две дози са, ако се ваксинира от 9 до 14 г. и три дози, ако се започне ваксинация от 15 навършени. В Германия това.
Това мисля е и официалната схема на Мерк. А тук актуалната сега схема е една доза за възраст под 25 години, 2 дози - ако ваксинирането започне във възрастовата граница 25-45 години и само за хора с много слаба имунна система - 3 дози. Не че държа толкова на втора доза, но ми е интересно какъв е опита по света.

# 653
А знаете ли в диапазона от 9 до 14г по какъв критерий се слага на 9 или 14г или просто ти дават 5г да се наканиш да отидеш?

# 654
  • На морето!
И моята е ваксинирана, на 12г първата, малко преди 13 втора.

# 655
И моята е ваксинирана. Първата доза сложихме няколко дни преди да навърши 14, втората след 6 месеца.

# 656
  • София
Дъщеря ми е ваксинирана с Гардасил 9, две дози. На 14 е. Моля за български сайт, от който сте поръчвали и са изпробвани от децата бански за цикъл или чужд с доставка до две седмици. Извинявам се, че отново повдигам този въпрос. Бях си запазила информация от последното му обсъждане, но не я намирам Blush

# 657
  • София
Нека добавя, че ваксинирахме и баткото, платено, защото за МЗ момчетата не са хора и за тях програма няма. За малкото чакаме още малко да поникне и ще набодем и него.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 05:20 от зелено човече

# 658
Здравейте, много отдавна не съм писала тук...
Може ли повече инфо относно идеята на тези бански - с какво са по-различни от обикновените?
Моята дъщеря /14г/ миналата година на морето изяви желание да пробва тампон, научи се и сега си ползва и през останалото време. Аз също не бях ползвала дотогава, но солидарно с нея реших да пробвам и сега са ми незаменими в дните с обилен цикъл, чудя се как съм ги избягвала цял живот.
И моята има 1- ва доза Гардасил, предстои и 2-рата на есен.

# 659
Здравейте, много отдавна не съм писала тук...
Може ли повече инфо относно идеята на тези бански - с какво са по-различни от обикновените?
Моята дъщеря /14г/ миналата година на морето изяви желание да пробва тампон, научи се и сега си ползва и през останалото време. Аз също не бях ползвала дотогава, но солидарно с нея реших да пробвам и сега са ми незаменими в дните с обилен цикъл, чудя се как съм ги избягвала цял живот.
И моята има 1- ва доза Гардасил, предстои и 2-рата на есен.

Еха. Аз не съм ползвала превръзки от както бях на 17г нито един ден Simple Smile Даже купих едни за дъщеря ми, когато се наложи да има, но аз не съм ползвала от +20г . Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт