Модни консултации - 76

• 71 728
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
На мен с копче също не ми харесва, предпочитам небрежно навит ръкав( който така или иначе не се развива, дори да не го държи лентата с копчето, освен ако материята не е някаква хлъзгава).

# 541
  • София
Имам от последните 3 години ленени ризи и рокли и всичките имат такава лента с копче. В момента съм в Сардиния и си купих поредната ленена рокля с подобно закопчаване на навит ръкав и е от известна марка, последна колекция. Аз също харесвам небрежно навит ръкав, но не мисля, че е ретро.

# 542
На мен с копче също не ми харесва, предпочитам небрежно навит ръкав( който така или иначе не се развива, дори да не го държи лентата с копчето, освен ако материята не е някаква хлъзгава).
ако пък, е хлъзгава - и захващането не й помага-става едно такова изсулване на навитото, във вътрешната страна
имам една такава, и й решавам проблема с предварително навиване, и гладене на ръб с ютия

нося си ги- имам няколко такива рокли, не на всички им защипвам ръкава, защото на някои идва доста високо това копче

# 543
Това, че отдавна има такива модели, съвсем не значи, че нещо е ретро.Такова закопчаване на ръкавите никога не е било и няма да бъде ретро.

# 544
Точно такова закопчаване има риза, купувана тази пролет на ММ от магазин на "Теодор ". И не е от стара колекция. Синът ми беше абитуриент и той мери такива модели.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 17:15 от Димис

# 545
Излишно е да споря, но само ще кажа, че по нашите ширини на новото зареждане му викат "нова колекция".
А, това че зареждат модели, които отдавна са в графа "аутлет" на марките е отделна тема. Докато има кой да купува ще ги продават и ще си кръщават както си искат.

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 18:04 от Sysly

# 546
Ризата е в красив цвят, и аз бих я носила разкопчана с къси или широки дълги панталони. Не бих се вторачвала върху закопчаването на ръкавите, в случая мисля че допълва дрехата. На мен клипчета на руски също ми седят ретро, но вероятно е въпрос на възприятие.

# 547
Рокли-ризи нося много, най-често сини или бели, ако не са благоприлично дълги или са с цепки отстрани, слагам ултракъси бели/екрю памучни панталонки отдолу. Задължително с коланче на талията (върху ризата), силуетът го изисква. Лентите на ръкавите и аз не харесвам, стои утилитарно и с добавка на джоб отпред твърде се наподобява работническо облекло. За да стоят ръкавите навити, се помага с "модно" (двойнозалепващо силиконово) тиксо, за мен то е задължително за риза изобщо и по-точно за онова коварно разстояние между копчетата на бюста 😄
Червено и бордо обожавам, имам много във формата на чанти, обувки, рокли, връхни дрехи, пуловери.❤️

# 548
Е, друго си хамерикнски стил, всичко руско е анти. И това е мода, ще мине....
За сведение, мацката от клипа е украинка. Grinning

# 549
Кое е руското в случая? Детайлът с копчето ли?

# 550
Кое е руското в случая? Детайлът с копчето ли?
Руското в случая е езика на който говори украинската стилистка от Одеса, живееща в Португалия от клипа с моят пример.

# 551
Ми тук някои дами са купили дрехи извън нашитИ ширини, та не виждам защо се спори, ама нека се спори.
Вече има нет и всеки може да види актуални колекции, не е нужно да чакаме вещи в магазина.

# 552
По случайност се сдобих с абсолютно същата риза, само че в бежов цвят 🤣. Засега я нося само с къси ленени панталони отдолу или с колан на талията. Мислех да комбинирам и с широк, дълъг панталон, но самата дължина на ризата ме спира, при мен тя стига до коленете. Ако беше с миди размер щеше да стои страхотно с дълъг широк панталон

# 553
Харесва ми ризата, по яхтите всички са с такива. Слагаш колан, едни чехли/еспадрили и сламена чанта/шапка и си с тоалет като се акостира.
Типична лятна дреха за морска разходка.

# 554
  • София
С какво друго бихте съчетали тази плисе пола? Предпочитам обувки на ток, че иначе и без това късите ми крака, изглеждат още по къси. Като крайна визия ми се носи нещо ретро - романтично.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 09:10 от Elena_of_Avalor

Общи условия

Активация на акаунт