Направих си сама

• 45 248
  • 402
  •   1
Отговори
# 90
  • София
записвам се . после ще чета Wink

# 91
  • Бургас
Темата е супер.   bouquet

Преди правех разни неща , но в последно време единственото което правя е да опазя малкото оцелели неща от ръцете на дъщеря ми.  ooooh!За сега само ще събирам идеи. Hug

aq_kiara може ли да ми пратиш кройките на дрешките за кукла Барби?
eliss_bg@abv.bg

# 92
b] само в яденето не го слагам, но нищо не се знае... Направени са с Ц200 и счупено автомобилно стъкло. Като разбиха колата на съседа, едва изчаках полицаите да си заминат след огледа.

Е как, не бяха ли с желатин?
Аз миналогодишната тема за яйца я изпапках с парцалките...

# 93
dididi, Hug,чудничкиса!
Дали да не строша стъклото на колата на съседа? Grinning
А как стават цветни, ако може да споделиш с нас...

# 94
mimi_kir не, не са с желатин. Аз не харесвам много техниката с желатин, защото ми мирише неприятно. Миналата година имах само няколко желатинови яйца, и то пълни, в смисъл за ядене. То на тия дори си личат "кристалчетата" от стъклото на колата. Иначе идеята ми дойде от ориза - преди правех яйца, като ги облепвах с цветен ориз. Забравих да кажа, че лепилото отдолу е боядисано с водни боички.

# 95
  • Бургас
Най-после ми дойде музата да кача малко снимки:
  В този албум е рисуваното ми стъкло http://snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=107538
В този - декупажа http://snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=93497
А това са първите яйца http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2241863

# 96
  • София
radinna, Браво! Имаш много сръчни ръце и страхотни идеи. Имам обаче няколко въпросчета:
за декупажа - с Ц 200 ли си го правила или със специалното лепило? После като миеш чашите няма ли проблем? А стават ли за миялна или само на ръка трябва да се мият...

Яйцата пак ли са декупаж?

Шишето със слънчогледите и чиниите зебра и тигър с бои за стъкло ли са или с някакви други? Защото моите бои а стъкло са доста прозрачни и не бих могла да постигна такава плътност.

# 97
  • Бургас
Yanche, благодаря!
На въпросите по ред:
1. С С200 са само картинката, рамката за снимка и яйцата. С две думи - това, което не се мие.
2. Останалите са с лепило за стъкло и порцелан и след изпичане ги мия в миялната и са си добре- някъде може да поизбелее цвят, но това е. Ако ти се играе е по-добре на ръка, за да издържат по-дълго
3. Шишето със слънчогледите е с акрилни бои, другите, които са за стъкло не могат на тъмна основа
Зебрата я правих с бои за стъкло- също печащи, но повтарях по три пъти, а за тигъра си купих за порцелан и повтарях само по 2

# 98
radinna, smile3501както казват рускините:"Ты мастерица настоящая"
И аз много искам да си направя рисувани сервизи.Така мога да ползвам ефтини чаши.А това с декупажа е много красиво, но не е ли нервоунищожаващо?
Някога, когато си купувах боички за стъкло, в магазина се предлагаха и комбинирани-за стъкло и керамика.Вероятно те са с по-голяма покривност.Аз имам проблем например с намирането на светли бутилки.

# 99
# 100
  • София
radinna, благодаря много за отговорите. А това лепило за стъкло и порцелан как се казва? И то ли е това "специалното за декупаж". после къде ги печеш? Във фурната ли? колко време. Изобщо дай малко повече инфо. И за боите, които се пекат също.

# 101
Момичета, браво  smile3501 Много хубаво неща сте направили.

Sof, страхотни са ти картините. Нпълниха ми душата и ми се прищя да обикалям из българските села...  bouquet

# 102
Iviche,благодаря!
Lidis,освен че създава настроение, мирише и на море, нали?
Моята дъщеря е тази, която пълни къщата с камъни, а ние и се връзваме.Без да споменавам всяко ходене на море, напълнихме чантата и с камъни от Родопите(тя ги нарича минерали),държахме ги в разни панерчета, но докато порасне звяра няма да има красота и атмосфера.

# 103
  • Бургас
А това лепило за стъкло и порцелан как се казва? И то ли е това "специалното за декупаж". после къде ги печеш? Във фурната ли? колко време. Изобщо дай малко повече инфо. И за боите, които се пекат също.
Лепилото се казва Porzellan Potch и е на фирва Hobby line. Да то е специално за декупаж. Аз ги пека във фурната. На всяко лепило или боя пише на каква температура и колко време се пече. (Виж темата за декупажа-там е обяснено по-подробно и от много хора с опит). За боите се отнася същото- в магазина питаш кои са печащи и на тях самите ще ти пише данни за печенето

# 104
  • Бургас
radinna, А това с декупажа е много красиво, но не е ли нервоунищожаващо?
Някога, когато си купувах боички за стъкло, в магазина се предлагаха и комбинирани-за стъкло и керамика.Вероятно те са с по-голяма покривност.Аз имам проблем например с намирането на светли бутилки.

Sof, декупажа на мен ми действа релаксиращо - не е толкова трудно - малко е гърч докато изрязваш. А за боите - да тези, които са за керамика са с по-голяма покривност, а специалните за стъкло са много прозрачни. А светлите бутилки са основно от ракия

Общи условия

Активация на акаунт