Египет /Тема 16/

• 58 733
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Март - април водата все още е сравнително хладна.
А това, че е тъмно, не пречи на нищо. Да, не става за плаж, но живот има и извън пясъка и водата Grinning
Ние предпочитаме през есента да отидем.

# 241
Вечно бяхме последни на плажа. Нали сме свикнали от Варна, да стоим до късно . Ама пък красиви снимки стават на залеза, по бански...

а, Ст. Добри, добре че се включи , да питам нещо.
Има една меласа ли е, мед ли е , много, много черно, със специфичен вкус, слагат го сутрин до меда, при  мюслите. На нас много ни харесва, но не знаем от какво е, не се сетихме да питаме на момента, само му се наслаждавахме. Колеги от Тунис, ми подхвърлиха, че е може би от черен Кимион, но дали е така?
В един турски магазин намерих нещо подобно, но смления кимион плуваше отгоре, не е еднородна смес. Аз си взимах сутрин и си го капвах в следобедното лате, за вкус. Децата го слагаха сутрин  в йогурт или в кремчета.
Та помагайте, какво е и може ли да се купи в Европа?

# 242
Ако е същото, за което аз се сещам е сироп от фурми.

# 243
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Най-вероятно меласа от захарна тръстика. Вкусна е.

Не знам къде може да се намери. Близо до военната академия има магазин "вкусът на изтока". Египетски е и има неща, които само в Египет съм намирала.

# 244
  • На планетата Земя
Ние си купихме шишенце с много гъст сироп от фурми, но си пишеше на него, че са фурми. Аз го определям като някакъв тип алтернатива на кленовия сироп, разбира се доста по-тъмно и по-гъсто.

# 245
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В България съм и не мога да снимам, но меласата е черна, а сиропът от фурми е тъмно кафяв Simple Smile
От меласата в магазините се предлагат три вида - тъмна, светла и третата май беше "оригинална". Не съм видяла някаква особена разлика.
Предлагат се от много фирми, само опаковката е различна.
В ресторанта на хотела беше записана като "черен мед".

# 246
  • Русе
Някой да е бил в хотел Domina Coral bay в Шарм ел шейх, интересува ме плажът пясъчен ли е ,в морето има ли камъчета и въобще някакви
отзиви за хотела

# 247
  • Beyond the Frontiers
Някой да е бил в хотел Domina Coral bay в Шарм ел шейх, интересува ме плажът пясъчен ли е ,в морето има ли камъчета и въобще някакви
отзиви за хотела
Има пясъчен плаж. Може да се влиза нормално. Въпреки това не бих го избрала.
Ако държите на пясък вижте Barcelo, Jaz Belvedere, Baron, Coral sea sensatori

# 248
отзиви за хотела
Има пясъчен плаж. Може да се влиза нормално. Въпреки това не бих го избрала.
Ако държите на пясък вижте Barcelo, Jaz Belvedere, Baron, Coral sea sensatori

А мнение за хотел RIXOS RADAMIS BLUE PLANET и плажа пред него може ли да споделите?

# 249
  • Beyond the Frontiers
Radamis не е на плажа. С шатъл карат туристите и не е близо. Не става пеш.
Иначе е пясъчен. Има си и бар, ресторант. Април беше само на половина готов, частта, която е за хотелите първа линия не беше готова.

# 250
Най - вероятно вече е питано, на наистина нямам време да чета. Колко горе - долу лева да приготвим с мъжа ми за джобни (да се плащаме и екскурзиите - пирамиди и т.н.) за 1 седмица? Не държим да сме на най - луксозното и хотела ни е ол инклузив. Също дали някой е виждал акули и опасно ли е за шнорхелинг и гмуркане? Правила съм и преди във Филипини, Бали и Тайланд, на в Египет знам, че има доста нападения от акули…

# 251
По-добре си пригответе долари, а не лева Simple Smile
Зависи колко и какви екскурзии сте си харесали, като за информация можете да видите цените или при вашия турагент /със сигурност по-високи/ или на Аладин тур. Има опция да Ви предложат цени и в самия хотел. Има значение и къде точно ще отседнете.
За акулите - ние хищни акули не видяхме, но пък статистически погледнато това е напълно вероятно да се случи на някой друг. Едва ли е по-вероятно да Ви се случи повече, отколкото на друго място. Поне ще влезете в новините, ако видите Simple Smile
Шнорхелинга там е чудесен, ако сте на правилното място.

# 252
Отзиви за тези хотели,най-вече имат ли плаж,или отлива на морето е голям?4 пъти ходя в  района на Хургада,фаворитът ми е залива Макади бей,но ми се ще за отидем и до Шарм Ел Шейх. Времето там след 15 ноември става ли за плаж?
1. CORAL SEA HOLIDAY 5*
2. CORAL SEA SENSATORI 5*
3. SUNRISE SELECT DIAMOND BEACH 5*
Или да ми препоръчате друг с хубав плаж и най-вече да има море.

# 253
вижте  Solymar Bey, на първа линия има чудни хотели, с море, с фирма за гмуркане, с микробусче, водят до големите яхти. Но всичко договаряме там на място.
до 10.ноември съм била няколко пъти, става за плаж, за гмуркане, за къпане, водата е топла , акули не съм виждала -:) както и писах преди, стъмнява се рано обаче.
Какво е след 15.ноември не зная.

# 254
По-добре си пригответе долари, а не лева Simple Smile
Зависи колко и какви екскурзии сте си харесали, като за информация можете да видите цените или при вашия турагент /със сигурност по-високи/ или на Аладин тур. Има опция да Ви предложат цени и в самия хотел. Има значение и къде точно ще отседнете.
За акулите - ние хищни акули не видяхме, но пък статистически погледнато това е напълно вероятно да се случи на някой друг. Едва ли е по-вероятно да Ви се случи повече, отколкото на друго място. Поне ще влезете в новините, ако видите Simple Smile
Шнорхелинга там е чудесен, ако сте на правилното място.
Е със сигурност ще взема долари, не лева. Просто ориентировъчно какви пари на ден се харчат, колко горе-долу да взема 1000 лева за двама или повече…

Общи условия

Активация на акаунт