Египет /Тема 16/

• 58 735
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • Beyond the Frontiers
Zvezdichka, това е супер индивидуално. Може и нищо да не изхарчите, а може и 5000 лв. да не ви стигнат....
Смятате си екскурзиите, визата - ако сте в Хургада, 15-20 евро на човек бакшиши. Другото е лични предпочитания.

# 256
Zvezdichka, това е супер индивидуално. Може и нищо да не изхарчите, а може и 5000 лв. да не ви стигнат....
Смятате си екскурзиите, визата - ако сте в Хургада, 15-20 евро на човек бакшиши. Другото е лични предпочитания.
Когато мен ме питат горе-долу за пари за някоя от дестенациите на които съм била винаги мога да кажа за 8-10-20 дни какви пари ще стигнат и вече евентуално човек си преценява, това ми беше идеята, благодаря все пак.

# 257
  • Бургас
А началото на септември добро време ли е за посещение на Египет/Шарм ел Шейх?

# 258
  • Beyond the Frontiers
Когато мен ме питат горе-долу за пари за някоя от дестенациите на които съм била винаги мога да кажа за 8-10-20 дни какви пари ще стигнат и вече евентуално човек си преценява, това ми беше идеята, благодаря все пак.
Ако ме пита познат/ близък, който познавам като стил на живот, и аз ще му отговоря доста конкретно.
Вас не ви познавам. Нямам идея, колко е много или малко за вас. За какво сте склонни да харчите пари, за какво не. Случвало ми се е едвам 50 долара да изхарча, последно отидоха около 1500 долара.

А началото на септември добро време ли е за посещение на Египет/Шарм ел Шейх?
Да

Отзиви за тези хотели,най-вече имат ли плаж,или отлива на морето е голям?4 пъти ходя в  района на Хургада,фаворитът ми е залива Макади бей,но ми се ще за отидем и до Шарм Ел Шейх. Времето там след 15 ноември става ли за плаж?
1. CORAL SEA HOLIDAY 5*
2. CORAL SEA SENSATORI 5*
3. SUNRISE SELECT DIAMOND BEACH 5*
Или да ми препоръчате друг с хубав плаж и най-вече да има море.
1. CORAL SEA HOLIDAY 5* - пясъчен плаж и вход в морето. Голяма територия с ниски постройки.
2. CORAL SEA SENSATORI 5* - също с пясъчен плаж и то много добър. По-компактен е като хотел.
При тези двата влизате директно в морето и плувате.

3. SUNRISE SELECT DIAMOND BEACH 5* - пясъчен плаж и високо ниво хотел, но отпред е риф. За да се плува се минава през понтона. За това пък е близо и до Фарша и до джамията и арабския пазар.

Не съм забелязала видим отлив в Шарм.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 15:51 от Galactic Voyager

# 259
  • Където морето целува небето...
Визите, картите за интернет и екскурзиите могат ли да се плащат с карта? Като цяло плаща ли се с карта или е добре всичко да е кеш?
За 2 възрастни и 2 деца ако тръгнем с 30 банкноти по 1 долар дали ще е добре или да търся още дребни? Имам и по 5 долара. Къде е добре да се "развалят" едрите долари?

# 260
Визите, картите за интернет и екскурзиите могат ли да се плащат с карта? Като цяло плаща ли се с карта или е добре всичко да е кеш?
За 2 възрастни и 2 деца ако тръгнем с 30 банкноти по 1 долар дали ще е добре или да търся още дребни? Имам и по 5 долара. Къде е добре да се "развалят" едрите долари?

30 банкноти по 1 долар са малко. Може и евро на стотинки , пак вземат. Но и зависи какво и къде ще ходите. По лодките, в микробусите, в стаите, в барчетата - навсякъде си чакат бакшиша.
Те самите дават за уедряване дребни евро или долари, но внимавайте, че набутват и техни стотинки между тях.
Май предпочитат кеш, не всеки носи машинка в джоба си.

# 261
zvezdichka2820, въпросите са Ви потресаващи, предвид че сте посетили, както твърдите Бали, Филипини, Тай.
Там акули няма Joy, а и можете да кажете колко пари трябват на ден....Joy

# 262
zvezdichka2820, въпросите са Ви потресаващи, предвид че сте посетили, както твърдите Бали, Филипини, Тай.
Да, мога да кажа колко съм похарчила аз и какво съм правила и човек да се направи сметка. И акули не съм виждала да, нито преди това съм чела за чести нападения, кякто в Египет.

# 263
Да, мога да кажа колко съм похарчила аз и какво съм правила и човек да се направи сметка. И акули не съм виждала да, нито преди това съм чела за чести нападения, кякто в Египет.

Супер! Благодаря.

# 264
  • Пловдив
Следващата ми дестинация съм решила да е Египет.Искам да видя поне пирамидите.От всичко което прочетох разбрах ,че е добре да избера Кайро Хургада.Ако бъркам моля,да ме поправите.Спяло се 1 ден в Кайро и после с автобус се пътувало около 10 часа до Хургада .Въпроса ми е аз като избирам хотел в сайтовете какво да гледам освен да е 5*?Искам да е на първа линия  с хубав плаж и чисто.Кой период да избера?Видях ,че има полети октомври и ноември.Кои оператори са добри за там?Абакс ми дават ,че всичко  на стоп продажби.Видях и Онекс.И от кой хотел сте доволни?Определила съм до 4000 лв за двама.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 21:01 от slavei4e

# 265
  • Където морето целува небето...
Скрит текст:
Следващата ми дестинация съм решила да е Египет.Искам да видя поне пирамидите.От всичко което прочетох разбрах ,че е добре да избера Кайро Хургада.Ако бъркам моля,да ме поправите.Спяло се 1 ден в Кайро и после с автобус се пътувало около 10 часа до Хургада .Въпроса ми е аз като избирам хотел в сайтовете какво да гледам освен да е 5*?Искам да е на първа линия  с хубав плаж и чисто.Кой период да избера?Видях ,че има полети октомври и ноември.Кои оператори са добри за там?Абакс ми дават ,че всичко  на стоп продажби.Видях и Онекс.И от кой хотел сте доволни?Определила съм до 4000 лв за двама.
Ние ще правим Кайро-Хургада през октомври. Надяваме се на понoсимо време на пирамидите и плаж в Хургада. Кацане рано в Кайро, музей, пирамиди и хотел. На следващата сутрин трансфер до Хургада.
Скрит текст:
Ако бяхме само двама без деца, бихме почивали в Pickalbatros Citadel.

# 266
По принцип аз мисля, че човек се нуждае от едно пътуване до Египет с познавателна цел - Кайро - пирамиди, след това долината на царете, Карнак, Луксор. Може да се раздели и на 2 пътувания или 3 - последното само почивка, а 2-то - Абу Симбел, но то включва като круиз и Карнак и Луксор. Всичко зависи от нагласата ви, какво искате да видите, искате ли и време за почивка /плаж/. Аз мога да кажа за нашият опит, но той е отпреди години, когато още круизите по Нил не съществуваха. Кацаше се само в Хургада, оттам в 1 ден около 1000 км. до и  обратно до Кайро - пирамидите, стария музей, /ако новият е отворен/, 2-ри ден - Долината на царете с някои гробници. Но,  тогава беше друго, сега може да изберете кацане в Кайро, нощувка, пирамидите, за музея не знам - в стария, в новия, инфо тряба да получите от ТА, след това - Хургада, ако не искате нищо друго - просто хотел и почивка. А, някоя друга година - кацане в Хургада, може и круиз с това, което писах по-горе. Колкото до хотел в Хургада - всичко зависи от вас и ТА. От вас - деца, интереси, финанси, а от ТА, какво ще ви предложи.

Египет е дестинация, където може да се ходи и има какво да се види и прави не само за един път.

Дописвам - ние бяхме един път преди много години, винаги съм искала да видя Абу Симбел, но.... времето и местата за посещение в различни дестинации не стигат докато си все още по-млад. Затова, сега, в края не септември си избахме кацане и излитане от Хургада, само почивка. Абу Симбел - в някой друг живот или, ако е "писано" може пък и да се случи. Но, Карнак и Луксор си заслужават, но това е индивидуално мнение.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 22:43 от jfjallen

# 267
  • Beyond the Frontiers
Не е чак 10 часа пътя. 6-7 по-скоро.
Коя дата гледате?
Следващата ми дестинация съм решила да е Египет.Искам да видя поне пирамидите.От всичко което прочетох разбрах ,че е добре да избера Кайро Хургада.Ако бъркам моля,да ме поправите.Спяло се 1 ден в Кайро и после с автобус се пътувало около 10 часа до Хургада .Въпроса ми е аз като избирам хотел в сайтовете какво да гледам освен да е 5*?Искам да е на първа линия  с хубав плаж и чисто.Кой период да избера?Видях ,че има полети октомври и ноември.Кои оператори са добри за там?Абакс ми дават ,че всичко  на стоп продажби.Видях и Онекс.И от кой хотел сте доволни?Определила съм до 4000 лв за двама.

# 268
  • Пловдив
Може би края на октомври.Не знам края на ноември какво е времето там?И кога е най подходящо да се ходи ?Загледах хотелите от тази верига Pickalbatros .Видях ,че искат също по 30 евро на човек за някакво шоу?Това в хотела ли е?Много се пише за Десерт Роуз.Наистина ли е толкова хубав?

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 09:53 от slavei4e

# 269
А вчера ходих да си до оправям нещата по резервацията в Турция за тази година и споделих,че обмисляме смяна на държавата за почивка. Обаче те нямат дати за 2025-та година (видях,че Бохемия имат) ще имат в края на октомври -ноември. Казах към кои хотели съм се насочила,казаха че са хубави.
Ние клоним към Албатрос Джънгъл Аквапарк заради пързалките. Искаме да съчетаем исторически и водни забавления.
Имате ли мнение за този хотел?

Общи условия

Активация на акаунт