Египет /Тема 16/

• 56 953
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
За 10 долара те извозват от хотела до Клеопатра базар и те чакат колкото е необходимо. Тази услуга ползвахме от самия хотел.

Аз само да попитам. Какъв е тоя Клеопатра базар? В центъра на Хургада ли е? Имаме и ние един ден почти цял в Хургада преди полета, предния път не можах да я разгледам никак. Можем да се класираме и ние.

# 616
Може ли да споделите каква е водата през ноември в Шарм е шейх, става ли за къпане или вече не.

# 617
Водата в Шарм си е прекрасно топла все още!
Върнахме се в петък рано сутринта, та още ми държи "влага" Grinning

Не написах подробности за Джаз Фанара, ама ще се коригирам. Първо за забавленията - слаба анимация. Ако някой разчита, че ще прекара забавна вечер там - да забрави. Да, имаше "жива" музика, ама по-добре да нямаше. В дискотеката имаше огнено шоу, та му отделихме време за зяпане.
Напитките биваха. Кафето от ресторанта си беше някаква шега, но на баровете си беше хубаво. Сокове, коктейли, алкохол - имаше доволно. Май бирата не беше нещо особено, ама не пия, та чуждо мнение споделям.
Чистотата си е на ниво, но базата вече е захабена и си реве за освежаване поне. Да си реве - няма кой да я чуе...
Основното ни забавление беше да се разхождаме до МангоМаркета, за да пием пресен сок от манго и нар.

# 618
  • Където морето целува небето...
За 10 долара те извозват от хотела до Клеопатра базар и те чакат колкото е необходимо. Тази услуга ползвахме от самия хотел.

Аз само да попитам. Какъв е тоя Клеопатра базар? В центъра на Хургада ли е? Имаме и ние един ден почти цял в Хургада преди полета, предния път не можах да я разгледам никак. Можем да се класираме и ние.
Огромен магазин за сувенири с фиксирани цени. Ужасно евтини и интересни неща накупихме от там. Имат чайове, подправки, наргилета, ароматни масла, козметика и всякакви сувенири.  Цените са фиксирани и обявени в тяхната валута. Приемат всякакви плащания- кеш, с долари, с карта. Подходящ за хора, на които не им се бута да се пазарят по пазарите.

# 619
  • Sofia
Кафето от ресторанта си беше някаква шега, но на баровете си беше хубаво.

О, за мен капучиното в ресторанта беше топ! Grinning По две пиех сутрин, а последния ден – цели три излочих, на изпроводяк.
Иначе, да, бирата беше доста посредствена.

# 620
Ще се радвам ако някой, бил за Нова година в Хургада, сподели подробности за време, море, анимация пи хотелите?
Колебая се страшно много дали да изберем Египет - Кайро- Хургада или за трета година Андалусия😉?
И последен въпрос- моля за мнения за хотел Gravity Hotel & Aqua Park Hurghada.

# 621
  • София
ELLIS ,
и аз се присъединявам към питането за Нова година в Египет.

А вие в Андалусия самостоятелно ли се организирате или има нещо групово за НГ. Незнаех , че е актуално за този период от годината

# 622
Завърнахме се вчера от Египет и имам един въпрос към посещавалите екскурзията в Луксор  на Абакс или турагентите в темата. В екскурзията която предлагат включен ли е храмат Луксор или само храма в Карнак? В сайта на Абакс пишеше че са включени и двата, а ние посетихме само този в Карнак, като екскурзовода ме убеждаваше че другият се посещавал само с круиза и че нямало време иначе за него. Малко претупана екскурзия, толкова исторически места, а ни водят да купуваме фигурки от алабастър, който са едно към едно с магазините на Клеопатра. Препоръчвам единствено магазите Клеопатра с фиксирани цени и 10 пъти по ниски от местата на който ни водят екскурзоводите (естествено
те получават процент от тези места).
Не оставяйте покупките за летището в Хургада, там нещата са страшно скъпи. Повечето неща нямат цени там, аз си избрах от тези така нашумяли дубайски шоколади там, цена имаше на тях 6 долара, а на касата ни казаха 8долара. Попитахме защо 8, като пише че са по 6, изпринтираха един лист А4 на който пишеше само 8$ и го закачиха на шоколадите, на който навсякъде пишеше че са по 6$ , гледат да излъжат всеки, естествено там няма на кого да се оплачете.

# 623
  • Beyond the Frontiers
Абсолютно сте права. Доста двусмислено е написано в програмата.
Истината е, че храмът в Луксор НЕ е част от екскурзията до Луксор. Вижда се от вън, като се минава през Нил на обяд.
При абсолютно всички е така. И винаги е било така.
Не е ОК в програмата им. Ще им пиша да оправят.

# 624
Здравейте! И ние се завърнахме от първото ни пътуване до Египет. Още ме държат емоциите. Беше чудесно! Всичките ми притеснения се оказаха неоснователни. Пътувахме с Абакс, отседнахме в Дизърт Роуз. Очакванията ми бяха оправдани и надминати. Не съм била в супер лукс хотел до сега, но се влюбих в градините на Дизърт Роуз. Плажа е пясъчен плюс собствен риф. Отлива не се усеща. Не съм имала стомашни проблеми. Ако някой има въпроси съм насреща със снимков материал и впечатления 😊

# 625

Влюбих се в техните фурми. Купих си от тези на снимката. За жълтите е ясно твърди и хрупкави са. Но искам да попитам за тъмната. Мека е отвън, но в сърцевината хрупа. Тъмната обработена ли е по някакъв начин? Защото като се прибрахме и на другия ден се вкисна. Не очаквах толкова бързо. И другия ми въпрос е за фурмите, които си купуваме в България. Гледам да не са лъскави и си ги купувам от турски магазин...но как да разбера дали са натурални без добавена захар? Ако някой е запознат с технологията? Много държа да нямат добавена захар под някаква форма. Имам още малко останали от тези пресните ....няма такава вкусотия фен съм 😅 то бива сладост, ама чак пък толкова 😊

# 626
Предполагам, че имат някаква обработка, тъй като големите фурми са червени  като са пресни. Освен ако не сме яли някакъв съвсем различен вид...

# 627
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Големите могат да са червени или розови. Твърди и не съвсем приятни за ядене. Оставени в хладилника не доузряват. Мисля, че ги замразяват за да омекнат. Ще попитам за да не ви лъжа, но съм ги виждала покрити със скреж на зеленчуковия пазар. Вече омекнали вкисват бързо. Нямат добавена захар

В България всички са с добавена захар. Попарват ги със захарен сироп и после ги засушават.

Simple Smile радвам се, че и други са открили вкуса на свежите фурми.

# 628
Големите могат да са червени или розови. Твърди и не съвсем приятни за ядене. Оставени в хладилника не доузряват. Мисля, че ги замразяват за да омекнат. Ще попитам за да не ви лъжа, но съм ги виждала покрити със скреж на зеленчуковия пазар. Вече омекнали вкисват бързо. Нямат добавена захар

В България всички са с добавена захар. Попарват ги със захарен сироп и после ги засушават.

Simple Smile радвам се, че и други са открили вкуса на свежите фурми.
Благодаря за информацията! За да вкиснат за един ден според мен нямат добавена захар. А жълтите супер бързо омекнаха само за един полет време, но и твърди и меки са най-сладкото нещо което съм опитвала. Сега разбирам, че няма как да бъдат съхранени свежи за нашия пазар... жалко. Пак ще се ходи в Египет 😅 да си отям на грозде, пъпеши и фурми.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 13:54 от toffifee777

# 629
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да се включа с още нещо.
Нали знаете, че има хора, които харесват много кориандър, а има и такива, които не могат да го траят.
Е, така е и с вкуса и аромата на мастик.
След като опитахме сладолед с този вкус знаех твърдо, че няма да повторя.
И ми се получаваше до вчера.
За любителите на тази екзотика нещо ново за мен, за някои хора може би не.

Общи условия

Активация на акаунт