Египет /Тема 16/

• 56 958
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Ако си само в Синай си без виза изобщо. Но, ако от Синай искаш да отидеш до другата част на Египет - визата си е на нормална цена - 25 долара.

# 601
a, аз мислех, че визата е $50

# 602
  • На планетата Земя
Кокорче, супер е програмата, няма да съжалявате.

# 603
Здравейте,дами!
Моето питане е малко по-странично,но реших да си пробвам късмета.Получих от майка ми,която беше на екскурзия в Египет ето това:

Тя твърди,че е парфюм,при това най-скъпият,закупен от фабрика в Кайро.Но на мен като консистенция,а и като мирис, ми прилича повече на масло за коса например-много е мазно за парфюм,а и не е с пулверизатор,а с капкомер.Моля,ако някой е запознат да ми отговори.Благодаря предварително!

# 604
  • София
Изгубих си за съжаление картуша, който си бях закупил преди 15 години от Луксор.
Някой може ли да ми каже къде в Хургада мога да си закупя нов?

# 605
  • Beyond the Frontiers
Изгубих си за съжаление картуша, който си бях закупил преди 15 години от Луксор.
Навсякъде има бижутерии. Аз последно поръчвах в магазин Клеопатра, че ми е по-сигурен. Но при всички положения поръчваш на единия ден и взимаш на другия.

# 606
  • При децата ми

Купих картуш за колежка от магазин в хотела в Хургада. Стана за един ден. Има много магазини за бижута в града в които може да се поръча. Ето го:

# 607
Здравейте,дами!
Моето питане е малко по-странично,но реших да си пробвам късмета.Получих от майка ми,която беше на екскурзия в Египет ето това:

Тя твърди,че е парфюм,при това най-скъпият,закупен от фабрика в Кайро.Но на мен като консистенция,а и като мирис, ми прилича повече на масло за коса например-много е мазно за парфюм,а и не е с пулверизатор,а с капкомер.Моля,ако някой е запознат да ми отговори.Благодаря предварително!

На много места се продават този тип парфюми. Да, тип масло са и се “мацват“, а не се пръскат. Трайни са, но забелязах, че аромата върху “топла“ кожа няма нищо общо с аромата върху настръхнала от студ кожа.
Относно критерия “скъп“ - много е относително...Обикновено с пазарлък скъпото става евтино.
Ако Ви харесва аромата, ползвайте си го и не се задълбавайте в другите подробности.

# 608
Здравейте,дами!

Това са ми любимите парфюми, естествено ако наистина са на маслена база. Нефертити, Клеопатра... и т.н в зависимост от предпочитанията за мириз. Единствено ме притеснява цвета на снимката. И колко пък да е скъп?
Но не е за всеки.
"Нашите" парфюми са на спиртна основа, това е разликата.
На маслена основа държат много повече време, защото спиртът изветрява много бързо. Да, правят разни "магии" за да задържат аромата, ама всички сме чели как ухаят арабките.
Със здраве да си го ползвате, ако не-пишете на лични.

# 609
И аз си закупих от един мол в Кайро точно такъв маслен тип парфюми, които много ми харесват. Въпроса ми е тук могат ли да се намерят подобни, в сайтове или физически магазини? Ако имате опит и инфо, моля споделяйте!

# 610
  • София...........
Привет Simple Smile
За съжаление нашата почивка/екскурзия в Египет приключи и вече мечтая след няколко месеца отново да се върнем там. Закупихме си онлайн Esim 5 Gb за 14 $ и даже не успяхме да ги изхабим. Бяхме организирано от Онекс Кайро-Хургада в хотел Grand Water World Makadi. Хотела е супер като територия, плаж, храна, но стаите поовехтяли, но момчетата много чистят особено като оставите 1$. И в Кайро в хотела и в Хургада си хапвахме всичко (плодове и зеленчуци),към питиетата добавяхме лед, миехме си зъбите с вода от чешмата и не сме имали проблеми. Естествено вода пиехме бутилирана.
На допълнителни екскурзии от Хургада ходихме на морската с гмуркане и до Orange bay и на Луксор от Aladdin travels  и сме много доволни!
Ако някой има въпроси с удоволствие ще отговоря Simple Smile

Има ли някой в момента в Хургада или скоро да отива и да е планувал екскурзията до Луксор с Аладин с екскурзовод на български език?  Пишете ми на лично, моля...
Трябва ми контакт с екскурзовода на български на име Ахмед/т - мъж около 40 год. със светли синьо-зелени очи или по-точно неговия колега (не му запомних името), който не говори български и ни приемаше в автобуса по списък. Или аз ще ви дам моя номер той да ме потърси... Направи ни много хубави снимки и уж си записах номера му , за да ми ги изпрати по-късно (свърши ми паметта), но уви нещо съм проспала и го нямам Sad

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 01:21 от divna_

# 611
  • Beyond the Frontiers
А вас сме се засекли. В събота се прибрах от Waterworld 😀
Бях на обиколка в цялата верига хотели и тук стаите бяха най-просторни.
Общо взето в същия стил са всичките.

# 612
Привет Simple Smile
За съжаление нашата почивка/екскурзия в Египет приключи и вече мечтая след няколко месеца отново да се върнем там. Закупихме си онлайн Esim 5 Gb за 14 $ и даже не успяхме да ги изхабим. Бяхме организирано от Онекс Кайро-Хургада в хотел Grand Water World Makadi. Хотела е супер като територия, плаж, храна, но стаите поовехтяли, но момчетата много чистят особено като оставите 1$. И в Кайро в хотела и в Хургада си хапвахме всичко (плодове и зеленчуци),към питиетата добавяхме лед, миехме си зъбите с вода от чешмата и не сме имали проблеми. Естествено вода пиехме бутилирана.
На допълнителни екскурзии от Хургада ходихме на морската с гмуркане и до Orange bay и на Луксор от Aladdin travels  и сме много доволни!
Ако някой има въпроси с удоволствие ще отговоря Simple Smile

Има ли някой в момента в Хургада или скоро да отива и да е планувал екскурзията до Луксор с Аладин с екскурзовод на български език?  Пишете ми на лично, моля...
Трябва ми контакт с екскурзовода на български на име Ахмед/т - мъж около 40 год. със светли синьо-зелени очи или по-точно неговия колега (не му запомних името), който не говори български и ни приемаше в автобуса по списък. Или аз ще ви дам моя номер той да ме потърси... Направи ни много хубави снимки и уж си записах номера му , за да ми ги изпрати по-късно (свърши ми паметта), но уви нещо съм проспала и го нямам Sad
Скрит текст:
Писах ви на личния.
ние ще пътуваме на 02.11.

# 613
  • Където морето целува небето...
И нашата почивка приключи. Бяхме с програмата Кайро-Хургада на Онекс.
Тъй като тук рядко се пишат подробни ревюта, ще гледам да оставя такова.

Хотелът: Бяхме в Titanic Royal в Хургада, фамилна стая. Прекрасна територия, хубав, нов и ужасно чист фамилен апартамент. Много старание на целия персонал.
И ние и децата сме яли всичко и се михме с вода от чешмата (признавам си ,че в Кайро пробвахме да се мием с минерална, но то беше такова шоу в банята, че си минахме на чешмяна в Хургада). Не сме се лишавали от лед в питиетата и сокове от машините, както и скрежини за децата. Никой, не е имал проблеми.
Прекрасен плаж. Не се усещаше отлив по времето по което бяхме. Не е дълбоко, но пък има прекрасно малко рифче, на което видяхме удивителни рибки. Имаше по-голямо разнообразие от тези на гмуркането.
Огромен плюс на хотела слагам на това, че има достатъчно място за всички. Не сме имали проблем с намиране на места за нашата компания от три семейства. Не се запазват места нито на басейните, нито на плажа и винаги има достатъчно. Същото важи и за масите в ресторанта.
Минус е слабата анимация. Храната за нас беше не особено добре овкусена, но това все пак е въпрос на вкус. Стараят се да има разнообразие и не сме останали гладни. Предлагат се различни тематични вечери.
Персоналът е много мил и всички (дори момчетата почистващи басейните) са с добър английски.
Приличен интернет из цялата територия.
За 10 долара те извозват от хотела до Клеопатра базар и те чакат колкото е необходимо. Тази услуга ползвахме от самия хотел.

Програмата на Онекс: Много добра организация и съпорт през цялото време. Един малък минус слагам на това, че в Кайро ни се падна гид, който е египтянин и е учил български он лайн. С две думи малко трудно се разбираха някои неща в Музея. Избрахме програмата именно заради български гид в Кайро, а тийновете в групата биха разбрали по-добре ако беседата беше на английски. Иначе страхотен и забавен човек, разказа доста неща от местните привички и не ни остави да скучаем по пътя до Хургада.

Екскурзии: Освен пирамидите и музея по програмата, правихме сафари с Аладин и Orange bay с гмуркане. Нямаме забележки към организацията. Очаквахме повече рибки на местата за гмуркане.

И последно: едно огромно благодаря на Galactic Voyager.

# 614
Бях питала за водата през октомври в Шарм ел шейх, но за ноември пропуснах.Ще помоля за отговор Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт