Египет /Тема 16/

• 57 005
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Дюгони има в залива пред хотел Iberotel Costa Mares, примерно. Не са видени по време на допълнителни екскурзии, а с шнорхелуване от брега.
Ако ми се отдаде възможност да отида в Марса Алам, бих се спряла именно на този ризорт. Затова казах, че е много важно предварително да се проучи къде точно отиваш и какво може да видиш на съответната локация. Има много инфо в Internet какво представляват house reef-овете на почти всички хотели.

Колкото го акулите, наясно сме, че има различни видове и само малка част от тях са опасни за човека.

# 586
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
От днешната разходка в неизследвана още част от Кайро - Насър сити.
Стълбище към магазин за.... ЛПС!

Нещо, което не вярвах, че има. Simple Smile авто школа

Бански за по-разкрепостени маНдами

Сега е сезона на мангото и наровете. Квартални "барчета" за сок има навсякъде.

Наздраве!
Исир манго уа исир румаан

# 587
Дюгони има в залива пред хотел Iberotel Costa Mares, примерно. Не са видени по време на допълнителни екскурзии, а с шнорхелуване от брега.
Ако ми се отдаде възможност да отида в Марса Алам, бих се спряла именно на този ризорт. Затова казах, че е много важно предварително да се проучи къде точно отиваш и какво може да видиш на съответната локация. Има много инфо в Internet какво представляват house reef-овете на почти всички хотели.

Колкото го акулите, наясно сме, че има различни видове и само малка част от тях са опасни за човека.

Точно в Марса Мубарак, където се намира този хотел спряхме с корабчето и гледахме огромните костенурки това е съвсем близо до нашия хотел, дет се казва на пешеходно разстояние. Нямаше ги кравичките, твърдите че са видяни с шнорхелуване до брега, но аз видях на живо каква част е заградена и допустима за плуване от хотела... С надуваема лодка от корабчето се стига съвсем близо до брега и може затова да сте останала с такова впечатление.  Спирам да коментирам, тъй като виждам че вие дори да не сте ходила сте доста по-добре запозната от мен, дето бях точно там на 10.10.2024 г.

# 588
  • Варна
Аз вече смятам да се отглеждам за нещо към края на март от Варна . Дали има оферти вече?

# 589
Пролетните оферти са  качени вече.

# 590
  • Sofia
blackunicorn, никой не може да те ограничи да се плацикаш само в заграденото пространство. В Шарм аз лично плувах до около 2 км встрани от хотела ни, както и навътре в морето. Даже не съм сигурна, че разбрах какво имаш предвид, споменавайки за "заградена част".

Иначе, десетки хора пишат, че са видели дюгони, плувайки от брега, но понеже ти пък не си ги видял, ходейки веднъж дотам, то значи такива животни въобще не живеят в тази зона и не си заслужава въпросното място да се посещава. Simple Smile
По принцип, аз и космическа совалка не съм виждала на живо, ама все ми се струва, че някъде по света съществуват и такива неща. Wink

Но "да", спорът е безпредметен – нека всеки си прецени къде да ходи и какво да прави. Много зависи и дали даденият човек има самочувствие на добър и издръжлив плувец.

# 591
  • София
Ние видяхме дюгон на самостоятелна екскурзия с лодка за дайвинг, не знаех какъв късмет сме имали.

# 592
Ние видяхме дюгон на самостоятелна екскурзия с лодка за дайвинг, не знаех какъв късмет сме имали.
Голям...

# 593
  • Varna
Здравейте , завърнахме се вчера от Шарм и реших де напиша няколко реда .
Хотела "Amwaj" , като за изход от ситуацията - не е лош. Храната изключително разнообразна , стига човек да е арабин .Около 20% става . Кафето от машините също не беше лошо . Алкохола очаквано беше доста разреден , затова се започваше  отрано .Плажа - със сравнително хубав пясък , но море нямаше.Около километър навътре е 30см /ако няма отлив/ и е камъни или скала.
Срещу 1 долар ежедневно ни сменяха завивките и почистваха стаите. Та с две думи от хотела оплаквания нямам, защото това и очаквах.
Сега за Емералд , които прочетох , че не печелят тройно от екскурзите. Бяхме 15 човека и от Аладин имахме за 90 $ оферта за : Кайро, разходка с яхта и гмуркане шнорхелинг/акваланг +10$/,обиколка на Шарм и сафари .Представителя на Емералд ни предложи за същото около 300$. Беше ни проучил , че имаме визи за Кайро и пробва да ни заплашва. Не му мина номера и след два часа ни направи оферта за 140$. 15 х разликата=Емералд.Аз така го смятам и това е само горницата .Та в крайна сметка се съгласихме да сме с тях главно заради екскурзовода на български в Кайро т.к. имахме в групата хора без руски или английски. От екскурзиите съм много доволен - забележки нямам.Единствено до Кайро пътя и висенето в полицейски блокади идва в повече.Направихме го за 26 часа .

# 594
Аз съм от този тип хора, които не умеят да си организират сами и ми остана само четенето назад в темите.
Може ли мнение за този тип екскурзия с посещения на много обекти и градове. Натоварващо ли е това препускане и дали могат да се разгледат пълноценно обектите. Отделно сега през ноември дали вече е студено там. Проучвам варианти, защото така ми се ходи някъде, но едно, че съм сама, а друго нямам с кой......
https://www.abax.bg/hotel-pochivka/priklyuchenski-tur-v-nepoznat … 24/1864/153077530

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 18:45 от kokor4eto

# 595
  • Beyond the Frontiers
Чудна си е програмата. Чиста екскурзия си е това, демек ходене и обикаляне.

# 596
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Чудна програма, кокорче.
Ноември до март да най-добрите месеци за такъв вид екскурзии. В Горен Египет ще ви трябва тъъъъъничко яке само нощем и то не всяка нощ Simple Smile
Край морето е по-хладно нощем, но пак няма да е студ.

Лейкърс, за първи път чувам за виза за Кайро. Не се заяждам. Интересно ми е.

# 597
  • Varna
Задължително е . Правят ги още на летището , за който иска да ходи от Шарм в Кайро по 25 $ .Едната част ти я залепват в паспорта.Странно е, уж една държава, все едно Варна - Пловдив с виза Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 15:22 от lakers

# 598
Шарм, или по-точно Синай е с по-специален статут - защо, не знам, както и дали е за всички държави. За БГ и UK - със сигурност е безвизов. Но, ако от там се отива в другата част на Египет - Кайро, Хургада и т.н. има визи по 25 щ.д.

# 599
Вероятно ако седиш само в Синай не плащаш пълната египетска виза (промоция)

Общи условия

Активация на акаунт