Египет /Тема 16/

• 57 088
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Beyond the Frontiers
Slavei4e, при много фирми не се включва ползването на слушалки, багаж, а е с доплащане. Не е незаконно или некоректно, стига ясно да е упоменато в офертата.
Иначе за обслужването в офисите няма да коментирам. Като знам и обслужването на агенции...
Иначе специално за Египет нямам оплаквания от обслужването на място.

# 571
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Почти забравих.
Хан Халили в събота. Към 40 градуса е, идва снабдителя с лед за заведенията наоколо.
Вече знаете, защо не се препоръчва да пиете нещо с лед в уличните заведения.
Simple Smile

# 572
  • При децата ми
Преди един ден по същия начин видях лед в рибната борса на Хургада. В момента тук е 36 градуса.

# 573
Може ли мнение за хотел Titanic Resort & Aqoapark?

# 574
Здравейте,някой пътувал ли е с оферта лъки шарм ел шейх.Разбираш на летището в кой хотел ще те настанят.Но цената пък е 650лв.малко като на ролетка.И също моля ако някой е ходил през ноември месец в шарм да сподели за ветровете в набк район.

# 575
  • Beyond the Frontiers
Това е новата промоция на Абакс. Цяло лято я имаше за Албания, Сицилия, Тунис. Сега е за Египет.
До момента по нея са ми настанявали клиентите само в Xperience Kiroseiz Premier Standard 4*.
В Хургада в Ел Карма 4* и Eagles Downtown Zahabia & Beach Resort 4*.

Името го изпращат 1-2 дена преди тръгване.

Държа, да подчертая, че няма гаранция, че ще бъдете в някой от посочените. Споделям опит само.
Иначе Dreams beach, Aurora, Hilton, Jaz Mirabel park са също на добри цени, ако не искате да сте в хотел на късмет.

# 576
А сутрин в 7 часа също ли е топло , колко градуса е горе долу? Защото за пръв път ходих септември в Гърция, където трябваше уж да е топло, само че за плаж ставаше едва на обяд, а водата пак студена, а сутрин раано направо за яке. Другите хора се къпеха и им беше добре, аз се намъчих, затова искам да избирам по-внимателно месеца. Държа да бъде топло много сутрин рано и късно вечер, винаги да става за плаж и къси дрехи и през нощта.

# 577
  • Beyond the Frontiers
Може да видите температурите за интересуващите ви периоди в сайтовете за прогноза на времето.

Иначе плажовете ги затварят при залез слънце.

# 578
Здравейте! Да споделя, в събота се върнах от почивка в Марса Алам хотел PickAlbatros Sands, огромен комплекс, красиви коралови рифове, уникални изгледи, стаите не са лоши моята беше с огромна спалня, алкохола беше хубав. Единственото, което не ставаше бе храната еднотипна и безвкусна, нямаше риби тоест имаше само един вид, който е като варен пангасиус. Определено не смятам, че дългия преход от Хургада до Марса Алам си заслужаваше. Поздрави!

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 11:09 от blackunicorn

# 579
  • Sofia
Определено не смятам, че дългия преход от Хургада до Марса Алам си заслужаваше.

Просто е трябвало да се настаните в хотел с добър house reef. Марса Алам се води най-хубавият курорт за шнорхелинг и гмуркане.

# 580
Определено не смятам, че дългия преход от Хургада до Марса Алам си заслужаваше.

Просто е трябвало да се настаните в хотел с добър house reef. Марса Алам се води най-хубавият курорт за шнорхелинг и гмуркане.

PickAlbatros Sands е с хубав риф, но рифа на хотел PickAlbatros Citadel в Хургада също е страхотен.
Не си заслужаваше прехода до Марса Алам, защото нищо в повече не видях.

# 581
  • Sofia
Ами, в Марса Алам – от това, което виждам, че са писали хората по международните форуми – могат да се видят дюгони, акули, делфини, костенурки и какво ли не друго, с елементарен шнорхелинг от брега. Но затова казах, че трябва да се подбере правилният хотел. Не всеки е такъв, разбира се.

Вече, ако ще се гледат само цветни рибки, много ризорти биха свършили работа.

# 582
Да се "метна" и аз с един репортаж от мястото на събитието - в момента се размазвам на плажа на Джаз Фанара. Преди 2 години рифа беше по-хубав. Пак има риби във всякакви цветове и размери, но коралите са на умирачка... Храната определено е по-бедна от към избор, но не се умира от глад. Най-вероятно няма да потретим в този хотел, но със сигурност ще дойдем пак в Египет. Марса Алам си е чудесно място, но е дълъг трансфера от Хургада. Относно стария град на Шарм - е, тук вече няма да се мина да ида. Слънчака вечер репи да хрупа пред тая търгашеска лудница. Мерси съм. В хотела сме настанени в едни от най-хубавите стаи, но и тук освежаване не е имало от доста време. За неидвалите тук - във водата може да се влиза и без обувки. Едър пясък, с дребни камъчета, но ако не сте с нежни крачета, не стъпвали на земя, не си влачете аква обувки. Аз си ги домъкнах, по- скоро не ги извадих от куфара, и сега имам място за едно манго по- малко.

# 583
  • Sofia
Ей, Jaz Fanara... Simple Smile Незабравимо! Първият ми досег с магическия подводен свят на Червено море.

И ние бяхме там точно преди 2 г. Съжалявам да чуя, че качеството на услугите се е занижило, а за коралчетата направо сърцето ме боли. Pensive

Да поздравите Мустафа, ако случайно той е човекът, който ви чисти стаята. Grinning

# 584
Ами, в Марса Алам – от това, което виждам, че са писали хората по международните форуми – могат да се видят дюгони, акули, делфини, костенурки и какво ли не друго, с елементарен шнорхелинг от брега. Но затова казах, че трябва да се подбере правилният хотел. Не всеки е такъв, разбира се.

Вече, ако ще се гледат само цветни рибки, много ризорти биха свършили работа.

Вярвам, че никой няма желание да се среща с акули. За дюгоните се заплаща допълнителна екскурзия, в района е само една двойка и е голям късмет да се види, ние не успяхме. Костенурки видяхме, те са огромни същите ги виждах и при направена екскурзия от Хургада до Марса Алам. Самия хотел има огромен риф, но пред него се въртят всякакви цветове рибки и единия ден бяха дошли костенурки. Вярвам, че снимките дето гледате на дюгоните са от допълнителните екскурзии в морето, но те определено не гарантират, че ще видите тези красиви морски обитатели. Аз говоря от първо лице и съм човек, който прекарва много време по рифовете. На екскурзията за дюгоните видяхме и делфини, но делфини има и в Хургада и бяха чест гост на рифовете пред хотел ПикАлбатрос Цитадел. Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт