АЛФА - тема 2

• 35 497
  • 692
  •   1
Отговори
# 90
Значи Крис поначало си е завършен психопат.

Няма да нарани Мина. За него тя е достоен противник, не случайно й призна, и ще иска до последно да играе с нея.
Ръсин и Жана, тя основно, толкова ме ядосват, хем имат толкова точни анализи за същността и характера на убиеца, хем с лека ръка отхвърлят думите на Мина, обявявайки ги едва ли не за любовни драми. А Мина пък сякаш щеше да каже повече на Жана, но се стресна от съобщението, че Крис е с баща й.
Крис какъв поглед хвърли на Филип, когато той казваше на Рая да млъкне, как пък не горните двама не им щрака нещо. Особно с това, че Крис е с доста променено поведение спрямо началото.

# 91
  • гр.София
Никак не обичам отдалече да знам кой е убиецът, но тук ми е адски любопитно какво ще стане.
Много тъжно за Филип,че остана и без баща.

# 92
Откачена работа е цялата история на Крис. Явно си луд от малък. Под килима имаше доста снимки, явно е завършен сериен убиец и си намира поводи просто. Този довод, че не искал да се крие и за това убил родителите си... И то по този жесток начин, каква инсценировка само... дано накрая наистна да лъсне някаква по-реална и стабилна причина за всичките тези убийства.

Сериалчето е върха, но си трябва мисъл и да се следи всеки детайл, което не е по силите на средностатистическия зрител. Ергенът в къде по-зрелищно предаване... Срам за БТВ, че преместиха стойностния продукт в девета глуха.

# 93
Много хубав сериал. Просто е топ. БТВ се прецаха тотално.
Яд ме за Бърнев, той е най- любимият ми български актьор. Обожавам го, искам да го гледам постоянно.

# 94
Образът на Мина ми е като от сканди крими, малко ала Лисбет от Момичето с драконовата татуировка и други подобни трилъри. Не ми харесват нито образът, нито играта на актрисата.

Затова пък Спартак е страхотен в ролята си на психопат и определено сериалът сега ми е по-интересен от началото, когато нон-стоп се повтаряше като мантра "Девата, девата, девата, ... " и бях на път да намразя и самата зодия.

# 95
  • София
Топ епизод! Сериалът с всеки изминал епизод набира сила и става все по-добър и по-добър. 😊
Спартак направи страхотна роля. Няма такъв психопат! Сцените с бащата на Мина бяха един път. Изобщо отличен каст и много добър сценарий. Как може да го забият в девета глуха. Ама кажи си bTV и повече не се занимавай...

Крис е убил родителите си. Не е искал техния живот, а и е разбрал, че баща му е лакей на Девата. Крис е завършен психопат с мания за контрол и свръх егоист. Класическа Алфа. Иска да е над всичко и всичко и да има пълен контрол! Той мести фигурите, а останалите са безгласни пешки. Ръсин и Жана са тотално надиграни. НО, всеки един психопат има своето слабо място и заради него обикновено го хващат. Слабото място на Крис е Мина. Или я подценява или я смята за равностойна му като интелект, явно си я оставя за десерт и това ще му коства главата.

Жалко, че няма да гледаме повече Иван Бърнев. Много добър актьор, а и след сделката с Девата, сякаш образът и значението му над бъдещата история драстично намаляха, така че има не малко логика да бъде убит, въпреки че си е изненадка.

# 96
Тъй като до края може все пак да станат още непредвидими неща, ще хвърля една вероятност.

Общо взето, освен КАК ще се случи развръзката докрая, важно ни е и:
-колко още жертви ще има Крис и в каква последователност,
-защо е убил родителите си,
-какви са намеренията му спрямо Мина,
-какви са намеренията му спрямо самия Ръсин.

И така, ще изспекулирам за следната вероятност... Крис, по някакви свои причини, наистина иска позицията в отдела. Успява така да манипулира действието, че всички доводи са на негова страна. Мина е обезвредена, но и баща и е в безопасност. Рая продължава да вярва, че Мина е била замесена. Филип е разбит, също не вярва на Мина (откъде значе нещо, заради коетп да му се обади да го предупреди? Ще се подведе и той, че Мина го знае от малката Дева, който е убиеца). Крис получава позицията, донякъде и поради все още гузната съвест на Ръсин спрямо родителите му, а и Филип няма да я иска, след като вече всички знаят, че баща му е бил чадъра на Девата. Рая просто ще е недостатъчно подходяща. Мина е дискредитирана. Едва след като Крис получи мястото в отдела, Ръсин сам и почти случайно разчепква случая. Как обаче ще завърши, каква ще е финалната сцена между Крис и Ръсин, нямам представа... Възможно е да има още едно убийство, за да се бетонира още повече и да навърже последствията и следите. Но убийство ще има. Даже подозирам убийство на Девата в затвора и натопен сина му, примерно, с което убийствата да приключат.

Иначе колкото и да е умен Крис, графита в спалнята на Мина беше глупаво дело. Ръсин може да отиде у тях, да разпита баща и със снимка на Крис и да чуе част от историята, после да види графита и ще разплете историята...

# 97
  • Ню Йорк
Образът на Мина ми е като от сканди крими, малко ала Лисбет от Момичето с драконовата татуировка и други подобни трилъри. Не ми харесват нито образът, нито играта на актрисата.

Затова пък Спартак е страхотен в ролята си на психопат и определено сериалът сега ми е по-интересен от началото, когато нон-стоп се повтаряше като мантра "Девата, девата, девата, ... " и бях на път да намразя и самата зодия.

Абсолютно и аз съм на същото мнение. Образът на Мина ми е супер неподходящ и неприемлив, актрисата ми е дървена и неубедителна.
Крис е много правдоподобен психопат, но и аз мисля че има нещо повече от това, че родителите му "били лоши хора и искали да се крие". Явно е бил увреден от малък, но това ще разберем в последния епизод. Между другото кога и кой е той?

# 98
  • Враца
Актьорът на Крис , се справя великолепно!
Този сериал, трябва да достигне до повече зрители.
Аз лично, го рекламирам от доста време сред приятелите си.
Не знам, какво друго да направя, за да го популяризирам.

# 99
Аз мисля, че точно Филип ще спечели мястото и точно той ще убие Крис (или поне ще го рани). Както баща си - ще отиде на лов след постигнат успех.

# 100
И аз реклмамирам сериала на всички, но срещам само подигравки тип "Алф ли?".... аз в реала не познавам човек, който да гледа сериалчето, а е жалко..

# 101
12 ще са епизодите,по груби сметки финала е на 12 май.

# 102
Моето обкръжение почти всички го гледат.Много органичен епизод.Страхотна игра на Спартак и момичето в ролята на Мина.Баща ѝ също.Наистина Жана е много слаб психолог след като изобщо не усеща даже наченки на странно поведение в Крис.Но всъщност той добре се владее,при повечето психопати е отличителна черта хладнокръвието и липсата на емоции.Затова са и трудни за разкриване.Аз и преди споменах,че очаквам Мина да го
разкрие,най близко е до него,но тя май доста се страхува.Вие пък мислите,че Филип ще го разкрие.Ще видим.След като научи за смъртта на баща си...
ПП.Сетих се друго.От началото ми идваше на ум ,че може да е убил родителите си.Но ме разубедихте с това,че е бил дете и е отсъствал от страната.Е,намират си начини злодеите.
Скрит текст:
Следя случая със сръбския малолетен убиец и точно вчера четох за него.Баща му казва,че или ще е пръв във всичко или ще направи нещо...трябва да е на неговото.Давал си е индикации на психопат,а той взел да го учи да стреля.И в клиниката лекарите са потресени,как говорел само за себе си,дали е станал известен,кога щели да го пуснат,не съжалявал за нищо..Ужас!Май ще лежат цялото семейство.Сори за отклонението,но Крис така ми заприлича на това момче Коста.

Последна редакция: пн, 15 апр 2024, 13:46 от *Амбър*

# 103
  • Бургас
Ужасен, ужасен Крис!  Защо беше оставен спрея до колата на  Ковачев в гората!? За отпечатъци!? Ще го подхвърли някъде след това!? Страхотен манипулатор е! Но започва да се престарава и прекалено да си се самовъзхищава с  театралниченето си - тонколоната с  Реквиема; признанията пред бащата на Мина... търси си публика и е склонен  да подценява другите. Дано това му изиграе зле картите...

# 104
  • София
Сериалът става все по-добър! Пак да кажа - адски глупаво решение на БТВ да го забият в девета глуха (и изобщо да го стартират в един и същи ден и час с конкурентите и техния вече утвърден продукт, Вина).
Страхотна роля прави нашият психопат. Аз намирам промяна в поведението и излъчването на Крис спрямо първите епизоди, там сякаш е по-обран, сега е надянал самодоволната физиономия, че държи всичко под контрол и се наслаждава на алфа-силата си. Сцените с професора и Мина бяха уникални, държаха на тръни. Аз много харесвам Мина, а и добре е изучила прототипа на образа си - Лисбет Саландър. За мен и тя прави страхотна роля, със всички спесифики на характера на героинята си - умна, бързо схваща, преценява ситуацията, не споделя, избягва очен контакт, опитва с всичко да се справи сама, като цяло - особнячка. 

Мислих си за психологическия портрет, който състави Жана и с лека ръка приписаха на Малката Дева. Той че пасва и на Филип - вероятно донякъде е така, но според мен е точно портретът на Крис. Ние на знаем колко тиранични и авторитарни са били неговите родители. Реално, освен, че са убити, друго за тях не знаем. Явно зад "искаха да живея техния живот" се крие не само заминаването/бягството, а цялото детство и юношество на Крис.
Много ми харесва тоя подход - зрителят/читателят знае кой е убиецът, постепенно и мотивите се избистрят и наблюдаваме как ще го разкрият, как ще се лутат, кой ще се сети. Не разбрах съвсем защо Крис нарисува графита в стаята на Мина...това може да е ужасен компромат ако тя реши да го прати дори като снимка на Ръсин или Жана. Или пък смята, че в техните очи тя е толкова компрометирана, че не само няма да ѝ повярват, ами дори биха я обвинили, че тя ги рисува. Ама пък и те малко "издишат" спрямо заявката в началото - топ криминалист, вторачен в някаква единствена, собствена версия - Девата, та Девата...
Рая ми става все по-дразнеща. Все още не мога да преценя дали образът е замислен като такъв и актрисата го изгражда идеално (пунктоално спазване на правила, всичко "по устав" без грам творчество и разчупено мислене, което не я прави изобщо подходяща за позицията, че дори и за място сред претендентите в конкурса), или ме дразни самата актриса. Ще се изясни в някой момент Simple Smile Засега искам да вярвам, че образът е такъв.
Филип е с най-големи шансове да се досети какво става. Вече има и личен мотив. Естествено, след като премине кризата и обвиненията към Мина, която взе, че му се обади да го предупреди...

Общи условия

Активация на акаунт