Против акне/пъпки по лицето - 15

• 49 551
  • 817
  •   1
Отговори
# 585
Ако питате за новия Епидуо - в аптеките е от началото на годината. Едва ли ще има отзиви още от него.
Тройно по-силен е от стария вариант.
Само не съм питала в аптеките дали стария вариант са го махнали и са го заменили с този новия или ще се продават и двата вида.
 Обаче много скъп. 80 лева ми казаха.
Стария Епидуо беше 40.

# 586
Ако питате за новия Епидуо - в аптеките е от началото на годината. Едва ли ще има отзиви още от него.
Тройно по-силен е от стария вариант.
Само не съм питала в аптеките дали стария вариант са го махнали и са го заменили с този новия или ще се продават и двата вида.
 Обаче много скъп. 80 лева ми казаха.
Стария Епидуо беше 40.
Не знаех, че има нов. Около 40 лева беше този, който купувах, да. Ако това е бил "слабия" вариант и ми се отрази толкова зле, не знам какво може да се очаква от новия, "силния"...

# 587
71-72 лв струва, 45гр. Едва ли са го пуснали, за да замени старият. Все пак, ако някой има път към дерматолог, бих бил благодарен да попита каква е разликата.

# 588
По напред писах, че спрях Роакутана на моя син заради антибиотик / беше болен от грип/ Само за 3-4 дни му излязоха нови пъпки….
И това при положение , че се лекуваме вече 9 ти месец… 😥

# 589
По напред писах, че спрях Роакутана на моя син заради антибиотик / беше болен от грип/ Само за 3-4 дни му излязоха нови пъпки….
И това при положение , че се лекуваме вече 9 ти месец… 😥

Ох това не звучи никак добре.. на каква доза е? Преди да го спрете, колко време не му бяха излизали?

# 590
Пъпки нямаше отдавна, реално спряха почти веднага след като почна лечението …
Иначе дозата е 20 мг дневно.

# 591
Това не звучи много обнадеждаващо.. моят също е на 20мг. При кой дерматолог сте? На него все още му излиза по някоя пъпка

# 592
Това не звучи много обнадеждаващо.. моят също е на 20мг. При кой дерматолог сте? На него все още му излиза по някоя пъпка
Ние сме от Плевен , Вероника Гинчева ни лекува 😊

# 593
  • София
Почти винаги има яко излющване при започването на терапия с Епидуо. Синът ми се белеше на едри теърди люспи една седмица. После кожата привикна и стана нежна и мека. Не ползва нищо хидратиращо отдавна. Само Епидуо вечер и слънцезащитен крем сутрин. Така че търпение трябва до адаптирането към продукта.

# 594
"По напред писах, че спрях Роакутана на моя син заради антибиотик / беше болен от грип/ Само за 3-4 дни му излязоха нови пъпки….
И това при положение , че се лекуваме вече 9 ти месец…" Дали не е случайност, може да няма връзка с Роакутана ... Чак за три-четири дни да се изчисти организма от медикамента... Чела съм, че има младежи, които пият 2 по 20 и до последно им излиза по някоя пъпка. Вие все едно сте пили 4 месеца два пъти дневно по двайсет милиграма. Лекарят какво казва?

# 595
  • София
Моля да ми препоръчате дерматолог в София.Тези  при които исках да запиша детето нямат свободни часове до април и юни.Положението не е критично,но дъщерята иска мнение на специалист заради бързо омазняваща се коса(аз и казвам,че е от хормоните,но тя иска и друго мнение) и пъпки по гърба.

# 596
Антоанета Йорданова- Скин Консулт.

# 597
Понеже тук много често се препоръчват козметички, не знам дали гледахте по новините за двете момичета в Пирогов след слагане на ботокс от козметички с фалшиви продукти.
В репортажа от министерството изброиха освен ботокса и химичния пилинг.
Химичен пилинг (за акне) се прави само от лекар дерматолог в лечебно заведение.
 Козметичките не са медицински лица и не са лечебни заведения. Нямат право да правят пилинг.
Внимавайте на кого се доверявате и къде и какви процедури си правите.
 Първото момиче едвам са я спасили в много тежко състояние.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 22:43 от marinadp

# 598
Да, четох за това в Безопасна красота. Междудругото откакто съм в тази група се отказах от доста неща 😀

# 599
Бях обещала да пиша след прегледа при дерматолога. Ще нахвърлям нещата по точки:
1. Ококори се като видя снимката от поразиите на козметичката, но ме успокои, че е поправимо и най-вероятно ще си мине само, ако не - по-нататък с лазер
2. Най-важното - първият проблем на акнето е храненето - забрани всякакви сладки храни, мед и големи количества плодове. Изобщо каза въглехидратите (ориз и картофи) да се сведат до гарнитура към основното хранене - зеленчук или месо.. Без баници и филии, без сладки напитки (компоти, сок от бъз и т.н). За джънка се подразбира:). Прясно мляко и извара изобщо се отписват, заради казеина. Разреши кисело и сирене.
Каза да се следи гликемичният индекс на храните. (Много ще му е трудно, защото набляга на въглехидратите)😕
Плодове - по една шепа на ядене (моят изяжда 1 кг. ягоди, 2-3 банана и 1-2 ябълки. Ужас! 😱
3. Мазила - само вечер с епидуо цялото лице. Сутрин хидратиращ крем и фактор. И така три месеца, след което сме на преглед пак.
4. Измивен гел само вечер (без значение какъв)
5. Шампоан Dercos (трябва да видя кой беше), с който да измива и косата и лицето и гърба:).
6. Каза, че не одобрява антибиотиците, защото макар и нискодозови и за продължително време, често наблюдава повторно избухване след спирането им.
(И като за капак ще махаме и бенка от гърба,  че не му хареса вида ѝ.)
Иначе всичко това е за нашето акне, но храненето е универсално предписание.
Каза също, че няма смисъл при момчетата от хормонални изследвания.
А , и спортът има значение и свързаното с него изпотяване. (В тази връзка изписа шампоана).
Дано да съм помогнала на някого. Сега ще видим при нас как ще се отрази това лечение.
Здравейте, как сте има ли подобрение? Чета за препоръките за хранене и никак не се учудвам, забранените неща са 100%от това което ям основно въглехидрати. Интересно ми е как се е повлиял от диетата и има ли ефект?

Общи условия

Активация на акаунт