Против акне/пъпки по лицето - 15

• 49 345
  • 817
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
След микронидлинг колко време има зачервяване, лющене, т.е да личи че е правена процедурата? Четох, че избиват и още пъпки...не смея да водя.сина ми, че след месец имаме събитие и...

# 736
Вербална агресия? Все още чакам имената на продуктите, за които говорите 😅

# 737
  • в страната на чудесата
Мисля, че е разумно да изпитате поне неудобство за думите си.
https://www.winlevi.com/
Имайте предвид, че ще докладвам всеки медицински съвет, който дадете тук, особено щом работите в индустрията.

За всички останали - ефектът е мн добър, проблемът е в цената. И това, че няма регистрация в Европа все още.

# 738
За кое да изпитам неудобство? И за какъв медицински съвет говорите? Няма проблем - докладвайте каквото прецените. Въобще не се чувствам застрашена и няма как да ме сплашите. Разполагам с достатъчно добри познания, но никъде не съм си позволявала да влизам в ролята на лекар, защото не съм такъв.
А това, което сте качила регулира себума, в случая на сина ми и много пациенти на роакутан - не там е проблемът.
Относно Анти-андрогенния ефект - това касае приложението срещу косопад

# 739
  • в страната на чудесата
Вижте, не зная какъв е проблемът на сина ви.
Отбелязах за друг човек (ако помните), че е възможно в УК да се предлагат новите молекули и подскочихте Вие.
Ако някой може да спести роакутан би било чудесно. В последните няколко години прагът за прескрибциите е много нисък, възрастта също, тежестта на акнето също. Моят опит с роакутан е в онкологията, надявам се разбирате какво имам предвид, макар понякога извън лейбъла.
Моят син премина от епидуо на аклийф. Уинлеви е нова надежда също.
Последно повтарям - просто споменах, че има нови молекули и Вие казахте, че не е така. Доста невъзпитано при това.
Нуждите на сина Ви вероятно се задоволяват от неговия дерматолог.

# 740
Има нови ретиноиди за лечение на акне които са мн подходящи а УК ги има. Може да и пишат тях

Написала сте има нови ретиноиди.
Спирам да пиша, няма никакъв смисъл. Загубени в превода

# 741
  • в страната на чудесата
Аклийф какво е според Вас? Хидратант?!
Някъде съм написала перорални ли?
Да, нова формула ретиноид е.
И да има breakthrough с локалната терапия winlevi. И да няма нужда целият свят да пие роакутан.

Не е лошо да уточните, че Вие СТЕ се загубила в разбирането/превода или както Ви харесва.

# 742
  • София
Leika_moja, в какъв смисъл е опита ви с Роакутан в онкологията? Употребата му е предизвикала онкологичен проблем? Моля да поясните, защото синът ми използва Епидуо и ако и от него няма ефект, роакутанът ще остане единствената му опция.

# 743
За мен Роакутана е най- доброто за акне на пазара. Друг е момента, че наистина е тежко лекарство и клетъчна смърт на мастните жлези  се наблюдават в множество типове клетки като мускулите, клетките на мозъка, костите, гранулозните клетки в яйчниците….
Не съм доктор и ми е любопитна връзката с онкологията. Вероятно има такава …

# 744
  • в страната на чудесата
Ооо не не
Има схеми за помощна терапия с него за някои тумори
Досега не съм чувала самата му употреба да е свързана с онкологичен потенциал.

Роакутан според мен трябва да се прилага при сериозни проблеми, при които нищо други не помага, при кистични форми и пр.
В последните години има тенденция за прескрибция при доста по-леки форми…

# 745
  • София
Leika,  сподели моля за този аклийф? За първи път го чувам. Какво съдържа? Има ли го в БГ?
При нас сега става 1 година от прилагането на Епидуо и предполагам, че док. ще го спре и замени с нещо друго за поддържане.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 00:26 от Skiorche

# 746
Вече има разрешително за България. 58 лева струва крема.
Аклиеф 50 микрограма.
Активната съставка е трифаротен.
 Като гледам кода не е с електронна рецепта, а с обикновена хартиена. Попитайте някоя аптека да ви го поръчат от някой склад.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 01:04 от marinadp

# 747
  • Пловдив
Вече има разрешително за България. 58 лева струва крема.
Аклиеф 50 микрограма.
Активната съставка е трифаротен.
 Като гледам кода не е с електронна рецепта, а с обикновена хартиена. Попитайте някоя аптека да ви го поръчат от някой склад.
а как действа? Как се ползва?

# 748
  • в страната на чудесата
Регистрацията е централна (ЕМА) така че не е вече Wink
Допреди месец никой склад го нямаше
Действа като ретиноид, не толко агресивен като епидуо.

# 749
Leika_moja, в какъв смисъл е опита ви с Роакутан в онкологията? Употребата му е предизвикала онкологичен проблем? Моля да поясните, защото синът ми използва Епидуо и ако и от него няма ефект, роакутанът ще остане единствената му опция.

Третиноин на капсули ползват в софийските болници по клинична пътека.
За левкемия.
Не роакутан, а третиноин.
Не предизвиква онкологичен проблем, а лекуват рака с него.

Общи условия

Активация на акаунт