Против акне/пъпки по лицето - 15

• 49 338
  • 817
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Регистрацията е централна (ЕМА) така че не е вече Wink
Допреди месец никой склад го нямаше
Действа като ретиноид, не толко агресивен като епидуо.
Колко време прилагахте епидуо и сега какви са впечатленията ви от този Аклиеф/ аклийф?

# 751
  • София
Skiorche, колко месеца след започване на терапията с Епидуо имаше видим ефект при сина ти? При моят вече 1,5 месеца мазане и все още няма напредък Confused

# 752
Здравейте, сина мине с акне и ползва Епидуо.Момичета , след третия месец видяхме резултат.Малко изменихме рутината на дерматологa,но ефект има.Позва го 2 месеца и нищо не виждаме като подобрение.Отиде на комзетик и като,че ли след него имаше огромен ефект.Не знам дали просто и двете помогнаха или Епидуото се е натрупало,но има.Прушагам снимки.Не се отчайва от Епидуото ,явно трябва време.
Моето момче ,го ползва от октомври,колко време може да се ползва
Като сега е още по- добре ,но нямам снимка.

# 753
Определено е мнооого по-добре, при него определено се вижда ефект. Трябва още време, но изглежда, че вървите в правилната посока. Нали първата снимка е преди и втората след? Ако е така- много добър резултат

# 754
  • Пловдив
Nnnn82, как променихте предписанието на дерматолога?

# 755
  • София
Skiorche, колко месеца след започване на терапията с Епидуо имаше видим ефект при сина ти? При моят вече 1,5 месеца мазане и все още няма напредък Confused
Малко по-назад съм писала подробно - ефект видяхме след 3 месеца. Тогава изведнъж спряха да излизат нови пъпки - веднъж на 10 -15 дни по някоя единична.
До тук го маже 1 година.

# 756
По принцип Епидуо се ползва макс 3 месеца през ден според нашата дерматоложка. Почва се в края на октомври и най-късно до края на март трябва да се приключи. Заради силното слънце това и въпреки слънцезащитата.

# 757
Здравейте , пускам ви снимки как е сина ми в момента.Дерматоложката каза  да се мие с Сеra ve    едно със селицилова киселина.Да ама той стана червен,кожата почна да се бели.Купих Cera ve  за хидратация ,не е комедонно.Нашето акне е комедонно.
Сина ми не е кой знае колко доволен,той явно очаква да няма нито една пъпка.
Наистина ли Епидуо се ползва 3 месеца?

# 758
Здравейте
Някой приемал ли е  Сайкъл Баланс ,за помощ с акнето?

# 759
  • София
Нямам намерение да си “мерим” дерматолозите.😉 Нашият е от дерматологията на Александровска болница, от тези, за които няма часове един месец напред, и му имам огромно доверие. Също така виждам, че не е привърженик на роакутан и ми обясни, че го изписва, едва когато в рамките на 6 месеца, няма подобрение от външно приложимите медикаменти. Обясни, че дори след като спрат да излизат пъпките, епидуо следва да се маже още няколко месеца, за да не се върне акнето в изходно положение.
Изрично каза, че няма проблем да се маже Епидуо през лятото. Синът ми изкара 2 месеца на къмпинг в Гърция, от изгрев до залез на сърф и абсолютно по никакъв начин не се повлия от слънцето. Нито му се зачерви кожата, нито изгоря, нито почерня, нито се пигментира. Адаптацията към епидуо беше първите 10-тина дни докато кожата се белеше и после дори не се е налагало да ползва хидратиращ крем. От ден първи го маже всеки ден осем месеца. После мина на схема през ден.
Nnnn82 - супер се е повлиял младежът от лечението. Не го спирайте! Предполагам, че и дерматологът ви ще го потвърди - консултирайте се с него по въпроса.

# 760
Nnnn82, чудесен резултат!

# 761

Здравейте,

Нуждая се от помощ и съвет, обиколих много лекари и професори, дори ходих в Турция на консултация с хирург и дерматолог, но без резултат. Лекувах акне в продължение на 3-4 години, но преди 2 години заболяването прогресира под формата на абцеси, които не отминават, упорити и секретиращи. Лекарите отказват всякакво друго лечение и директно ми изписват Роакутан, но аз не искам да пия толкова силно лекарство с противоречиви мнения за ефикасността му. Някой дори поставиха диагноза Гноен Хидраденит други казват, че не могат да потвърдят такава диагноза. Моля Ви за съвет и помощ: С какво да третирам, за да премахна възпаленията? При какви други лекари да отида и има ли изобщо смисъл от традиционна медицина? Препоръки за класически хомеопат, нутриционист и лекар? Д-р Гайдурков може ли да помогне в подобна ситуация?
Ще бъда много благодарен ако споделите режими на хранене, които помагат в борбата с тежкото акне?

# 762
Това даде като хранителни съвети нашата дерматоложка
Отделно кремове.

Зеленчуци: броколи, спанак, къдраво зеле, чушки, тиквички, карфиол, моркови, цвекло и др.

Плодове: портокали, ябълки, череши, банани, круши, праскови и др.

Пълнозърнести храни и нишестени зеленчуци: сладък картоф, киноа, тиквени семки, кафяв ориз, овес, елда и др.

Здравословни мазнини: цели яйца, зехтин, ядки, семена, кокосово масло и др.

Алтернативи на растителна основа, с които да се заменят млечните продукти: мляко от кашу, бадемово мляко, кокосово мляко

Висококачествени протеини: сьомга, тофу, пиешко и пуешко месо

2.      Противовъзпалителни билки и подправки: куркума, канела, черен пипер, магданоз, чесън, джинджифил, кайен и др.

Неподсладени напитки: вода, газирана вода, зелен чай, чай от хибискус, лимонова вода и др.

Някои данни сочат, че добавянето на богато на омега-3 рибено масло може да намали тежестта на акне вулгарис.

Витамини от група В. Допълването с витамини от група В може да е от полза за пациентите с Акне. .

Цинк. Доказано е, че таблетките цинк подобряват тежестта на акнеиформените ерупции в няколко проучвания и цинкът играе важна роля за поддържането на здравето на кожата

Пробиотици. Някои изследвания показват, че пробиотиците могат да намалят възпалението на кожата и други симптоми свързани с акне, но са необходими повече проучвания, за да се определят най-ефективните щамове

Канабидиолът (CBD) има мощни противовъзпалителни и антибактериални свойства и е установено, че намалява възпалението и регулира производството на себум.

Омега-3 мастни киселини в съответни дози (2000 mg) срещу масло от семена от пореч (гама-линолова киселина 400 mg) спрямо нормална диета (контрол):

Витамин D: Всъщност по-ниските нива на витамин D могат да корелират с по-тежко възпалително акне. При пациенти с възпалително акне може да помогне витамин D3 (1000 IU дневно в продължение на поне 2 месеца).

Цинк (30-200mg на ден): Цинкът подпомага синтеза на витамин А от черния дроб. Най-често в лечението на акне – локално или системно се изпрозват медикаменти съдържащи витамин А или негови производни. Доказано е, че пациентите с по-ниски стойности на цинк имат по-тежко протичащо акне вулгарис. Предпочитаноата доза е 90-100mg дневно.

Орален никотинамид (витамин В3): Никотинамидът може да намали продукцията на себум (т.нар. омазняване на кожата) и да намали стойностите на възпалителни маркери (IL-8). Този медикамент може да се комбинира с орален цинк, мед и фолиева киселина, за да има синергични ефекти.

Локален 4% никотинамид: Локалният никотинамид има подобно по-добър ефект в сравнение с 1% клиндамицин гел. Никотинамидът се понася по-добре при пациенти с мазна кож

# 763
По-горе дамата ви е дала много добри съвети за режим. За жалост обаче, не винаги режимът и диетата дават резултати, както беше при сина ми. Убихме го от добавки и ограничения и когато нещата излязоха извън контрол, колкото и да не исках и да не вярвах, че ще стигнем до там, мина на роакутан. След 2 седмици спира лечението, резултатът е наистина фантастичен и почти без странични ефекти. След време ще мога да кажа дали продължава да няма проблем с акне, за момента съм изключително щастлива, че си върна самочувствието и се чувства добре.

# 764
От 1,5 година се борим с акнето. След ковид и едно ходене на козметик пламна жестоко. Какво ли не взехме, изследвания, антибиотици. Нищо. Личната препоръча на Авен комедомед серията. Почна я и имаше значително подобрение. Дерматоложката измиващо и активен крем на svr, както и biretix и един крем от Турция, дето още го чакаме. В момента дето почна крема на svr, пъпките се възобновиха и мина на авен отново. Като гледах крема на svr го дават по-силен от авен, но не помага при него. Синът ми е с отворени и затворени комедони, акне вулгарис и кисти. В момента е с розови петна по лицето. Ще минат с времето. За мен роакутан не е вариант, ако ще да има акне. Хубаво е преди добавките да се пуснат изследвания. Пускахме щитовидни, инсулин, фолиева киселина и Д3. Фолиевата и Д3 бяха доста под нормата. Пие тях и рибено масло. Пт време на време му правя процедура с дарсонвал вкъщи с пудра за бебешко пъпче. Диета почти не спазва. Пие кола и яде джънк в училище на поразия.

Общи условия

Активация на акаунт