Против акне/пъпки по лицето - 15

• 49 081
  • 817
  •   1
Отговори
# 765
Ако не му пречи и не го комплексира Ок.
Но при моят не беше така, ефектът от акнето беше изключително негативен, не само върху кожата, но и на психиката му. Той е почти на 18 и след консултация с доцентката, започна с лечението. Аз разбира се, подкрепих. А относно розовите петна - много важно е да не се пигментират и да станат кафяви. Трябва слънцезащита, особено сега, като има повече слънце. Кафяви петна се махат изключително трудно, а понякога само леко избледняват, но не се премахват напълно

# 766
Както казва той, на вас (мен и баща му) повече ви пречи, отколкото на мен. Гоня го постоянно за слънцезащитата. Относно роакутана, все обираме най-гадните и редките странични ефекти при лекарствата, та за това и не смея. И втората дерматоложка не го препоръчва. Само ако акнето пречи на пациента и е изчерпано всичко друго, иначе не. И при положение, че не е положил на 100% усилие повече от 6м. (да спре джънка и сладкото и газираното, да се маже редовно, без да припомням и питам) да му давам роакутан - ми няма как да стане. Кистите до някъде му пречат, че го болят и кървят. Казва и че други деца имат акне, не се подиграват тези дето нямат. На 16 е. SVR дето не му понесе, на сестра му и пасна идеално, за пъпките преди цикъл. Друго което дерматоложката ни каза, ако спортува, задължително след спорт, цялата процедура по измиване на лице и мазане с кремове.
И още нещо се сетих, при мъжът ми (40+), ако пие мулти витамини на 3-4 пореден ден започват да му излизат огромни подкожни пъпки, не само лицето, но и по тялото. Пробвал е всичко на БГ пазара и доста от чужбинския. Та вече не пие мултивитамини, но както казах, обираме най-гадните странични ефекти. Не знам на какво се дължи това, други няма такива и от двете страни.

# 767
  • София
Black witch, не очаквайте медицинската козметика да помага при акне. Това са пари, хвърлени на вятъра и много от пишещите тук ще го потвърдят. Говорете с дерматолога да изпише нещо по-силно като Епидуо.

# 768
На 16 години акнето може да си мине и само, изневиделица, както е дошло. За мен, ако акнето не оставя белези и не влияе на психиката, може да изчакате още дори с Епидуо. Не съм убедена хранителният режим колко влияе. Дъщеря ми беше като войник години с хранителен режим - никакви сладки храни, освен по някой плод, нищо газирано, никакво прясно мляко и т.н.  Полза нула. От т.нар. медицинска козметика също нулев резултат. И на нея в училище никой не и се подиграваше, но тя не се чувстваше добре.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 09:05 от mia5543

# 769
  • Пловдив
Хм..не съм чула така от самосебе си да изчезне акне.
За мед.козметика ми е ясно и на мен, ама чак сега...в началото след като доктор ти каже вярваш и купуваш. После си отваряш очите.

# 770
Една докторка преди време ми каза , че акнето ще си изчезне само с подходящ сапун… Каква заблуда !!
Минали сме през всичко като почнеш от мед. козметика, диети и лекарства. Единствено от Зинерит имаше частични подобрения.И така три години загуба на време, пари и нерви….
За мен Роакутан е единственото спасение, не знам с какво толкова Ви плаши. Вярно, силно е, но пък не пречи да опитате. Винаги може да го спрете, ако Ви повлияе зле…

# 771
  • Пловдив
Мен лично ме плаши с последващи вреди...не винаги всичко лошо лъсва веднага. Това като с ваксините...всички чакат реакция веднага.
Сори, лично мнение.

# 772
При синът ми също имаше ефект от Зинерит само временно.
Роакутан е много стар медикамент, над 50 години са събирани данни за него, няколко поколения са се лекували с него, особено в Щатите, така че всичко е описано. Иначе да, за нови ваксини или медикаменти без достатъчно данни, съм съгласна. Но за изпитани стари медикаменти, нещата са отдавна известни и описани. Науката Фармакология/ pharmacovigilance се занимава именно с това.

# 773
  • Пловдив
Да, да...и фарма мафията е в разцвет. Особено след Ковид истерията.

# 774
Да, да...и фарма мафията е в разцвет. Особено след Ковид истерията.

Винаги имаме възможност да не се лекуваме с медикаменти, а да заложим на народна медицина. Има и доста голямо течение антиваксъри и хора, които не се подлагат на лечение вкл. при тумори/рак. Хубавото е, че сме свободни да избираме. Сега не броя рестрикциите по време на ковид, които въобще не ми бяха по вкуса.

# 775
"Хм..не съм чула така от самосебе си да изчезне акне." Съученички на дъщеря ми имаха и някак си...изчезна до към 19 години. За съжаление при моето момиче не се случи, та след козметици, процедури, Епидуо и прочие и много-много дерматолози стигнахме до роакутан.

# 776
  • Пловдив
Така де...най-вероятното "изчезване" не е магия, а го свързват с воденето на полов живот. Е, това не е панацея. Не действа при всички.

# 777
Здравейте ,моля да ми препоръчате добър и ЧОВЕЧЕН дерматолог в Пловдив за 13 годишен тийнейджър .

# 778
mystic, мой приятел - гастроентеролог, като теб ми каза, даже леко цинично, не смея да го цитирам. Ама как да ми се обърне езикът да кажа това, нали в любовта трябва да има магия, не можах. Пък и права си, не винаги действа...

# 779
Влизам да дам развитие по моя проблем: кистозно акне по брадичката. Моята дерматоложка искаше да ми даде ниски дози Роакутан, но предприе друга тактика. Направих доста изследвания, от които за пореден път се доказа, че нямам хормонални проблеми, нито дефицити. Затова ще опитаме първо с Акнатак и Вибрамицин, заедно с Цикалфат измивен гел, Авен Клиананс хидра вечер и един крем на Дюкре сутрин (забравих името му, нещо с РР накрая). Това на фона на спиране на млечни продукти и рафинирана захар. Ако с този подходящ все още имам акне, вече нямало избор и ще опитаме Роакутан.

Аз в момента съм "цъфнала" на фона на досега използван Трет. Каза, че с новата схема пак може да се опъпча. А моите пъпки нямат успокоение 😓😓😓

Общи условия

Активация на акаунт