Против акне/пъпки по лицето - 15

• 47 157
  • 817
  •   1
Отговори
# 780
Синът ми беше на сходно лечение в един от етапите на лечение. И това е моментът, в който стана наистина зле - Акнатак имаше ужасен ефект при него, качвала съм снимка по-назад. Дано при вас има ефект, в крайна сметка всичко е супер индивидуално. На каква възраст сте и от кога имате акне?

# 781
Синът ми беше на сходно лечение в един от етапите на лечение. И това е моментът, в който стана наистина зле - Акнатак имаше ужасен ефект при него, качвала съм снимка по-назад. Дано при вас има ефект, в крайна сметка всичко е супер индивидуално. На каква възраст сте и от кога имате акне?

След като се влоши при сина Ви, спряхте ли го или не? Защото на мен изрично ми каза 6 седмици да го мажа + Вибрамицина, ако ще и да пламна,  да търпя. Което не знам как ще го направя.

Иначе съм на 32 и имам акне от близо 10 г.

# 782
Посетихме доц. Брощилова отново и мина на Роакутан. Имаше огромен риск от непоправими белези и не изглеждаше нещата да се подобряват. Ползва го около месец. Може при вас да има добър резултат, писали са и доволни. Настройте се положително

# 783
  • Be realistic - plan for a miracle.
Green Arrow, вероятно знаеш и си предупредена (и чела), но все пак да кажа за Роакутана, че не се ползва при жени в детеродна възраст ако планират или пробват за дете, заради огромните увреждания, които причинява на плода.

# 784
Preggo, да, знам. Не смятам скоро пак да бременея, така че мога да го приемам. Иначе и аз съм била пациент на доц. Брошилова - през 2021 г. първо ми даде Акнатак с Азитромицин, после смени с Епидуо, по някое време имах комбинация Доксициклин с Бенозил Пероксид, после Зинерит със Скинорен, а накрая - един лосион и крем, които се правят с магистрална рецепта и съдържат хлорнитромицин. С всичко имам временен ефект. От края на миналата почнах Кристал Ретинал 3, с който се влоших съвсем, а от тази ползвам Трет., на фона на който пак съм цвете. Многократно хормонали и гинекологични изследвания: всичко е наред. Та ще видим с новата комбинация какво ще постигна. Но, както казах, ако тя не даде ефект, лекарката ще ми даде Роакутан.

# 785
Леле,е тази доцентка ви е изписала цяла аптека да измажете и изпиете и без резултат,направо съм в потрес ….пожелавам успех!

# 786
Леле,е тази доцентка ви е изписала цяла аптека да измажете и изпиете и без резултат,направо съм в потрес ….пожелавам успех!

Обикновено преди да изпишат Роакутан изпробва всичко на пазара. Със сина ми сме сменили няколко добри дерматолози, изпробвал е абсолютно всичко на пазара (разбира се започна с аптечна козметика, после Зинерит и след това всичко възможно, вкл. Всички бъркочи, които се правят е аптека). Пробва с диета, без никакви млечни, захар и тн, пробвахме с добавки (Еди-каква-си форма на цинк, омега и какво ли не). Просто при някои тежки случаи на акне си се налага сериозно лечение. Аз съм на мнение, че сме направили това, което трябва преди да премине към роакутан. Да, цяла аптека е, но в някои тежки случаи е така. Та не знам защо сте в потрес.. през тези медикаменти се минава постепенно, не всичко наведнъж. Обикновено се комбинират, за по-добър ефект. Но и това не винаги дава резултат

Та преди да се потрисате, не е лошо за знаете за какъв тип проблем става въпрос. Не всичко се лекува лесно

# 787
България е на първо място в Европа по прием на антибиотици и на първо място по антибиотична резистентност.
 Съфорумката я разбирам защо е възмутена от прилагането на толкова лекарства.
 Аз продължавам да не разбирам защо всички дерматолози изписват доксициклин и амоксицилин за акне, като очевидно тези неща не работят. Нашата лична и за сопол изписва аугментин. Няма оправия. Да четат, да се информират, да ходят на конгреси…
Нали първо трябва да се вземе секрет от пъпката и да се пусне антибиограма. Аз съм почти убедена, че министерството ако пусне данни от лабораториите от направените изследвания, то почти цялото българско население ще е резистентно на амоксицилин..

# 788
Да, много неща съм изпила и измазала, включително всякакви витамини и добавки. И всичко с цел да НЕ се стига до Роакутан, защото моето акне е само по брадичката и не би следвало да се лекува с него, макар визуално да е като на младежите по бузите. Държа да отбележа, че последното лечение с хлорнитромицин и сега пак с Акнатак и Вибрамицин НЕ е при доц. Брошилова. Но дори и с нея бяхме говорили, че трябва да се опита всичко. Е, сега вече пак лечение  + диета и ако не стане, ще приемам Роакутан. А за него, както съм писала, ме притеснява косопадът и проблемите с мускулите, защото едва възстанових косата си след Ковид, а и тренирам силово.

# 789
Бих искала да пробвам салициловата киселина локално върху пъпки по брадичката. Някой има ли опит с употребата на La Roche-Posay Effaclar A.I. или Effaclar Duo [ + ] ?

# 790
"Нали първо трябва да се вземе секрет от пъпката и да се пусне антибиограма" Не, ако са направени небходимите изследвания, свързани с хормони, кисти и т.н., не е нужно. Причинителят е един и същ. Аз лично съм възхитена, че тя опитва всичко друго преди да премине към тежката артилерия. Не очаквах, че го прави.

# 791
Celeste,не ме разбрахте правилно и затова явно грубо ми отговорихте,че съм потресена,но ви разбирам,чета темата от дълго време и просто изразих съпричастност,че след употребата на толкова медикаменти няма решение.Дано с Роакутан има успех👍🏻!

# 792
  • в страната на чудесата
България е на първо място в Европа по прием на антибиотици и на първо място по антибиотична резистентност.
 Съфорумката я разбирам защо е възмутена от прилагането на толкова лекарства.
 Аз продължавам да не разбирам защо всички дерматолози изписват доксициклин и амоксицилин за акне, като очевидно тези неща не работят. Нашата лична и за сопол изписва аугментин. Няма оправия. Да четат, да се информират, да ходят на конгреси…
Нали първо трябва да се вземе секрет от пъпката и да се пусне антибиограма. Аз съм почти убедена, че министерството ако пусне данни от лабораториите от направените изследвания, то почти цялото българско население ще е резистентно на амоксицилин..
ЕК така като започнете да пишете ще качите някого на бесилото
Ами не бъди убедена за амоксицилина. По стечение на обстоятелствата правим антибиограми за един доста разпространен бактерий ( даже с отношение към розацеята) и резистентността към амоксицилин е 6%. Това е само пример. Който е публикуван и достъпен…
Други са проблемите.

Аклийф засега е чудесен, първата реална оценка след още два месеца, тъй като знаете има добри лоши моменти и може да е съвпадение. Според студиите има предимство пред епидуо по отношение на петната, ще видим.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 06:40 от Leika_moja

# 793
  • Пловдив
При нас пък, вече след 5 месеца и половина лечение с Изотретиноин (4 месеца и половина роакоутан и 1 месец Редокур - гръцкия генерик)  в последните дни излизат единични пъпки, които минават за 1 ден, след като почти от 3 месеца нямаше излязла нито една пъпка. Девойката го отдава на това, че сме сменили на Редокур. Явно този Редокур не е толкова ефикасен. Това според нас означава, че не е все още излекувана, а ни предстои спиране на лекарството. Ще я водя в началото на май месец пак при дерматолога да видим какво ще каже. Междувременно ще купа още една кутия Роакутан да пие докато отидем.

# 794
  • София
Моля за препоръка за добър козметик за акне, че искам да сменя тази, при която ходи сега. За София.

Общи условия

Активация на акаунт