Против акне/пъпки по лицето - 15

• 44 895
  • 817
  •   1
Отговори
# 795
При нас пък, вече след 5 месеца и половина лечение с Изотретиноин (4 месеца и половина роакоутан и 1 месец Редокур - гръцкия генерик)  в последните дни излизат единични пъпки, които минават за 1 ден, след като почти от 3 месеца нямаше излязла нито една пъпка. Девойката го отдава на това, че сме сменили на Редокур. Явно този Редокур не е толкова ефикасен. Това според нас означава, че не е все още излекувана, а ни предстои спиране на лекарството. Ще я водя в началото на май месец пак при дерматолога да видим какво ще каже. Междувременно ще купа още една кутия Роакутан да пие докато отидем.
Според нашата дерматоложка няма значение дали е гръцки , турски вариант на Роакутан… важното е да се пие както го е изписала. Даже ми препоръча техните варианти, защото са по- евтини. Не знам до колко мога да й вярвам , но до сега не съм се съмнявала в мнението й. Друг е момента, че при някои случаи лечението е продължително…

# 796
  • Пловдив
И нашата така каза, и го пие както го е изписала, но е факт, че като пиеше Роакотан нямаше пъпки 3 месеца. Като почна Редокур и след 1 месец й излязоха няколко.
Някъде четох, че помощните вещества (липидни носители) в Роакутан подпомагат по-доброто усвояване от организма, докато при Редокур няма такива. С тези вещества дори приет без храна усвояемостта на изотретиноина е по-голямо. А тя доста често го пие сутрин без да е закусила.  Може би това е разликата в ефикасността.
Ето тук го прочетох:
https://practicaldermatology.com/columns/clinical-focus-1/optimi … ource=chatgpt.com
Но така или иначе, девойката не иска да пие повече Редокур и си мина пак на Роакутан.

# 797
"Девойката не иска да пие повече Редокур и си мина пак на Роакутан." Умно момиче. Мой приятел лекар ми беше казал по друг повод и друго лекарство - избирай винаги оригинала, не генерика, каквото и да ти говорят. Тогава ставаше въпрос за антибиотик за дете, призведен в ЕС и същия състав, но под друго име, произведен в Турция и с 3 лева по-евтин.

# 798
На сина ми препоръчаха оригинала. След това някъде четох защо има разлика между него и генерика, но не го намирам. Ще го кача, ако ми изскочи

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 21:44 от Celeste_10

# 799
  • Пловдив
Дано само не сме компрометирали лечението. Сега може би ще трябва да удължим приема, трябваше да го спрем в края на този месец.

# 800
Дано само не сме компрометирали лечението. Сега може би ще трябва да удължим приема, трябваше да го спрем в края на този месец.
Защо? Колко време го пие и какъв е резултатът?
Би трябвало всичко да е наред, в крайна сметка активното вещество е едно.

# 801
  • Пловдив
Пие го от средата на октомври. Резултата е много добър, но последната седмица й излизат по една пъпка на ден и на следващия ден я няма. Трябваше да го пие 6 месеца и да го спре. Сега я е страх, че не е излекувана. Ще ходим на 16 май на дерматолог и ще видим тя какво ще реши, но до тогава ще го пие.

# 802
Моля ви, препоръчайте ми добра козметичка за почистване на лице в Пловдив. Посещавала съм няколко пъти козметичката в Изгрев, препоръчвана тук, но за нея се чака страшно много. Лицето ми се е напълнило с комедони и имам спешна нужда от почистване. Ще съм много благодарна на перпоръки (може и на лично съобщение).

# 803
  • в страната на чудесата
Домашните уреди работят ли?
Разни ледове и уштразвукови шпатула?

# 804
Пие го от средата на октомври. Резултата е много добър, но последната седмица й излизат по една пъпка на ден и на следващия ден я няма. Трябваше да го пие 6 месеца и да го спре. Сега я е страх, че не е излекувана. Ще ходим на 16 май на дерматолог и ще видим тя какво ще реши, но до тогава ще го пие.

Синът ми го пие също от октомври, и ние средата на май сме на последна контрола и го спира. И също имаше по една единична пъпка последните седмици, за което се консултирах с Брощилова и каза, че това не променя плана. Роакутан действа още около месец след спиране и да не се тревожим. Ще видим. Кожата в момента му е чудесна, тези 1-2 пъпки, които излязоха последния месец минаха супер скорострелно.

# 805
  • Пловдив
И при нея така бързо изчезват и не остава белег или червенина.

# 806
Здравейте, дами! Историята ми накратко: след 20 г изведнъж ми се появи тежко кистозно акне (само по лицето, никога по тялото), което излекувах с Роакутан. После ми излизаха пъпка, две, но нищо ненормално. Сега съм на 42 и вместо да се тревожа за предстояща критическа, пак като тийнейджър - ужасни големи, направо огромни гнойни пъпки по шията и около ушите. Ясно е, че това е хормонално акне, моля, препоръчайте ми добър дерматолог за София. Нямам проблем да пия пак Роакутан (вече имам 2 деца и не искам повече), той направо ме спаси и мисля, че е страхотно решение. Също така, през това време ми се ще да прикривам ужаса с някакъв добър BB крем и моля за препоръка. Благодаря предварително!

# 807
Dragoness, извинявай, но 2-3 страници да прочетеш, дори не цяла тема, ще намериш читав дерматолог. Иначе, като препоръчваме, трябва да дефинираме читав. И последната страница отговаря на въпроса.

# 808
Благодаря, Mia. Четох в темата и останах с впечатление, че дерматолозите, които споменавате общо взето изпробват всичко, което има на пазара на метода "проба -грешка". За мен читав е някой с точни диагнози - ако някой знае за специалист особено за решен случай подобен на моя. Обаче пак ще прегледам назад в темата. А междувременно, ще съм благодарна за препоръка за някой ББ крем, с който да ги поприкрия гадините. Фондьотенът на Виши например ми е като маска и затова съм се насочила към тониращ крем.

# 809
Истината е, че е проба-грешка. Колкото и добър да е дерматолога, не може да се предвиди реакцията на кожата. Важното е да се определи вида акне, съответно за всяко има определен брой продукти. Изпробва се, вижда се дали има резултат и колко дълъг е той. Малцина са тези, които са имали късмет от първия продукт, особено при тежко акне

Общи условия

Активация на акаунт