Сицилия - 5

• 43 644
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Сега виждам в профила си в Букинг с червени букви и двете места които съм резервирала за май в Катания и Палермо свети надпис , че не приемат вече през букинг резервации. Някой случвало ли му се е , с безплатно анулиране ми е резервацията , все още не са ми взели пари. Дали няма да останем на улицата в последния момент?

# 586
  • Бургас
Здравейте ,
през май пътувам до Сицилия по програма на Абакс ,обиколна.Някой пътувал ли е по тази програма “Сицилия от А до Я “?Моля Ви да споделите впечатления .Интересува ме дали екскурзията е с местен лицензиран  екскурзовод или е с водач …от описанието на Абакс не става ясно и още един въпрос за хотелите и храната в тях ,какво е качеството ?
Благодаря
Спорен ден
Ноември месец бях на тази екскурзия.Ако искате пишете ми на лични.
Много добра екскурзия.

# 587
Сега виждам в профила си в Букинг с червени букви и двете места които съм резервирала за май в Катания и Палермо свети надпис , че не приемат вече през букинг резервации. Някой случвало ли му се е , с безплатно анулиране ми е резервацията , все още не са ми взели пари. Дали няма да останем на улицата в последния момент?

Пиши им през booking да потвърдят резервациите. Ако искат да ги анулират, пишеш или се обаждаш на booking да ти намерят на подобна цена.

# 588
Нали сте резервирали и ви стои резервацията? Тоест е потвърдена.

# 589
Да потвърдена е , но тъй като няма все още плащане  като нищо може няколко дни преди да пристигнем да ни анулират престоя .

# 590
  • Пловдив
И аз бих писала през платформата - примерно с въпрос или искане за тиха стая. От отговора ще стане ясно.

# 591
  • Milano
На мен ми се е случвало преди 10г в Рим.
Нямаше проблем, платих на място.
Резервацията си беше валидна, просто от един момент натам апартамента не се предлагаше вече в Букинг.

# 592
Пишете на мястото за настаняване и изяснете въпроса. Имах подобен случай в края на миналата година. Не отговориха нито на съобщенията през платформата, нито на телефона за връзка. Свързах се по телефона с Букинг, казаха, че това, че вече не ги предлагат, няма значение и резервацията стои. Помолих те да се свържат и след като и те не успяха, не ми се рискуваше и анулирах. Резервирах друго място. Ситуацията беше неприятна, но мисля, че взех правилно решение след като нямах никаква обратна връзка с мястото за настаняване.

# 593
Аз имах същата ситуация миналата година за Будапеща. В един момент пишеше, че този апартамент не се предлага вече в букинг. На косъм бях да анулирам и пак се появи.

# 594
Да ви кажа , че им писах на личните контакти , от едното място се свързаха с мен и потвърдиха резервацията , а от другото място не отговарят и реших да анулирам .

# 595
Здравейте ,
през май пътувам до Сицилия по програма на Абакс ,обиколна.Някой пътувал ли е по тази програма “Сицилия от А до Я “?Моля Ви да споделите впечатления .Интересува ме дали екскурзията е с местен лицензиран  екскурзовод или е с водач …от описанието на Абакс не става ясно и още един въпрос за хотелите и храната в тях ,какво е качеството ?
Благодаря
Спорен ден
Този март ходихме по тази програма. На мен ми хареса. Имахме водач - лицензиран екскурзовод - българка, чиито мъж е сицилианец.
От хотелите на мен ми хареса само този в Палермо - San Paolo Palace, но и останалите бяха приемливи. Останах с впечатление, обаче, че туроператорът мени хотелите, в които се отсяда, защото за един от "нашите" хотели водачката ни каза, че ще е за първи път там.
Закуските са на шведска маса, еднотипни, но включват доста неща. Включените вечери са на сервиране и по-бедни - обикновено малко паста, месо и салата, и десертче.
Беше ми първо посещение на Сицилия. Доста неща се виждат, макар да няма много време за разглеждане на всичко интересно. Но пък добиваш ориентир за следващи посещения.

Последна редакция: пт, 18 апр 2025, 13:22 от Вени Ев

# 596
Вени Ев ,
много Ви благодаря за изчерпателния отговор. А дали може да ми  кажете имената на хотелите ?
Благодаря и поздрави

# 597
Първите ни 2 нощувки бяха в Марина ди Рагуса - Hotel Baia Del Sole.
После имахме 1 нощувка във Виладжо Мозе - Hotel Tre Torri.
Следваха 2 нощувки в Палермо - Hotel San Paolo Palace.
Последните ни 2 нощувки бяха в Летояни - Hotel San Pietro.

Но, както написах в предния си пост, останах с впечатлението, че туроператорът мени хотелите, в които се отсяда, така че вие може да сте в други хотели. Където и да сте обаче, дори някои от хотелите да не са перфектни, програмата е богата и хубава, така че би трябвало да си изкарате супер!
Много приятни емоции ти пожелавам!

# 598
Сърдечни благодарности ,Вени !

# 599
  • Германия
Някой да знае за обявена стачка на летищата за 30.05? Дали се отнася за всички летища ?
През март изгоряхме заради стачка, трябваше да летим за Пиза...
Моля за информация.

Общи условия

Активация на акаунт