Сицилия - 5

• 43 641
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ние бяхме на централния им плаж, май само той е пясъчен в района, поне според това, което каза гугъл мапс. Дано е чист в сезона, защото сега беше отвратителен.

А далече ли е много от града / рибния пазар? Може ли да се стигне без кола, а с градски транспорт?

# 571
Ние бяхме на централния им плаж, май само той е пясъчен в района, поне според това, което каза гугъл мапс. Дано е чист в сезона, защото сега беше отвратителен.

А далече ли е много от града / рибния пазар? Може ли да се стигне без кола, а с градски транспорт?
Рибният пазара е в центъра на Катания.

# 572
  • София
Не съм плажувал в Катания, но сякаш не са били ласкави коментарите за този плаж досега в темата. Споменавано е, че е мръсен и по-скоро не е плажна дестинация точно там.
Веднъж съм бил на плаж в Летояни, в северната му по-дива част. Чисто беше, с хубав пясък, но има много змии. Тъмно сиви към черни и дълги. Една се беше навила на кълбо в клоните на дървото, което ползвах за сянка точно над мен. Не ми пречеше, но се надявах да не вземе да пада отгоре ми 🙃 И в сухите треви и храстчета ги чувах и виждах периодично наоколо.

# 573

Той е точно до летището, със сигурност става с транспорт. Само че не знам дали лятото го чистят наистина.

# 574
  • София
Не препоръчвам плаж в Катания, още повече с градски транспорт.
Миналата година ходихме няколко пъти - на общински плаж 1 (втора спирка на плажовете) и на плаж 2 (последна или предпоследна спирка може би), плажовете не са нищо особено.
Автобусите не спазват разписанията по тази линия, а на връщане няколко пъти не спираха по спирките, щом решат, че са пълни. Стоиш и чакаш да дойде по-празен автобус, което не е ясно кога ще се случи. Има и нелегални таксита, които обикалят там, цената беше 5 евро на човек до центъра, но може да се пазариш.

# 575
Да попитам за плаж в Сиракуза. Ще спим в Ортиджа. Дори и да не върхът, ще ни свърши работа. Малко да се порадват децата на морето.

# 576
Ето тук се къпят хората, но плаж е силно да се каже https://maps.app.goo.gl/2ZxUZkxSMycYwWN79
Вижте Spiagga Punta del Pero от другата страна на залива - най-близкият истински плаж, но не знам дали с обществен транспорт може да се стигне.

# 577
Като сме заговорили за плажове , аз скам да попитам за плаж в Палермо . Били ли сте ?

# 578
Най-близкият плаж е Mondello, но е ад от хора.
По-добре с влака до Чефалу

# 579
  • София
Наистина Монделло е ад от навалица особено през уикенда. По-претъпкан плаж не съм виждала никъде и никога. Буквално нямаше място къде да седнеш, камо ли да легнеш. По-голямата част е зает от плажни барове, които изискват предварителна резервация на шезлонг и чадър и не са евтини. Въпреки навалицата обаче водата беше кристално чиста и с прекрасен тюркоазен цвят. И пясъкът е фин и мек. Изключително красив плаж, лесно достъпен с градски транспорт от Палермо. Но трябва да се ходи през седмицата и то в началото на сезона.
Чефалу има хубав плаж и е по-спокойно - не че не е пълно, но се намират места. Но е на поне час път с влак от Палермо.
На Ортиджа се къпахме на Spiaggia di Cala Rossa. Водата не беше особено чиста, но беше страшно горещо и имахме нужда от разхлаждане още в 12 часа, въпреки че беше септември. Първоначално мислех да не си топя главата (защото ме беше малко гнус), но после видях децата как се забавляват и си поплувах на воля. Иначе плажът беше пълен с хора, повечето от които изглеждаха местни. Най-интересното беше, че преди плуването усещах леки болки в гърлото (а беше още ковидно време), които изчезнаха от силно солената вода (щипеше доста при плуването  и после всичко премина и изобщо не се разболях Simple Smile).

# 580
В Палермо ще сме средата на май , през седмицата .

# 581
Май не е сезон. Съмнявам се да има много хора. Но вероятно и няма да е поддържан плажа.

# 582
  • София
Би трябвало тогава да е ОК. Ще кажеш после Sunglasses.

# 583
В Сиракуза има малко пясъчно-коменно плажче, поне в Ортиджа

# 584
Здравейте ,
през май пътувам до Сицилия по програма на Абакс ,обиколна.Някой пътувал ли е по тази програма “Сицилия от А до Я “?Моля Ви да споделите впечатления .Интересува ме дали екскурзията е с местен лицензиран  екскурзовод или е с водач …от описанието на Абакс не става ясно и още един въпрос за хотелите и храната в тях ,какво е качеството ?
Благодаря
Спорен ден

Общи условия

Активация на акаунт