Сицилия - 5

• 43 693
  • 731
  •   2
Отговори
# 510
  • Beyond the stars
Коя компания за кола използвате? И аз мислех за багажа в колата дали е ок да се остави.

Autovia. Багажът беше в колата, така или иначе по-ценни неща са си в нас. Ползвахме платен обществен паркинг в близост до центъра и мястото за настаняване.

# 511
Искам да попитам за обществен транспорт от Катания до Таормина - за един ден ще отскочим дотам. Откъде да вземем автобус/влак? Най-често ли са? Колко по-рано да купим билети? Ще пътуваме точно по Великден и ме е страх от тълпи...

# 512
  • София
Искам да попитам за обществен транспорт от Катания до Таормина - за един ден ще отскочим дотам. Откъде да вземем автобус/влак? Най-често ли са? Колко по-рано да купим билети? Ще пътуваме точно по Великден и ме е страх от тълпи...
Има и двете. Влакът е от централната гара Catania Centrale, регионалните са редовни, да. Няма нужда да се купува билет предварително - резервация не се изисква, нито е възможна, а цената не се променя.
Гарата на Таормина е в ниското, на брега. Може да се качите до градчето пеша, но е стръмно. Може и с градски автобус.

# 513
Много благодаря! А автобус има ли? Предполагам, че е по-евтин като транспорт...

# 514
Автобусът е малко по-евтин, но най-вече по-удобен, ако не искате да се качвате пеша или с довеждащ транспорт от морския бряг.

# 515
Обещавам последно - къде е спирката на автобусите и откъде билети да закупя?

# 516
Билети + спирките в Катания. Я виж дали се отваря линкът при теб.
https://www.interbus.it/travel-plan/solution.php?departure_stati … ttaglio_fermate_a

# 517
Отваря се! Много благодаря отново!

# 518
  • Пловдив
Билети могат да се купуват и през dropticket. При последното ходене преди 2 месеца установих, че вече работи за Сицилия, включително Алибус Катания-летище. Но дори да не купувате от там, ако имате приложението, поне ще можете да проверявате разписания. Те излизат и в Omio и другите приложения.
Напълно покрепям Параход по отношение на автобус v/s влак за Таормина. Добавям задължително да купите двупосочен /има час/, защото иначе има опасност да не можете да се качите наобратно. Става някаква лудница от хора, които са качват за по 1-2-3 спирки и после автобусът пътува празен до Катания, но такава е организацията.
Също така FBID1922139084482807 - амбциозен е за средата на юли. Горещо ще е и между 12 и 18ч. е възможно нито да е за плаж, нито за гледане. Ако беше в друг сезон, напълно постижимо.

# 519

jul ,  от 5 до 11 юли сме. Благодаря за съветите.

# 520
Някаква идея какво може да се прави при лошо време? Гледам за другата седмица и малко се отчаях...

# 521
Здравейте, може ли да споделите къде сте нощували в Катания и дали сте доволни? За сега съм се насочила към Duomo Luxury Suites,но има отзиви, че е мръсно в стаите и това ме отблъсна. Търся място за нощуване в центъра, за да може пеша да се разбождаме и да ползваме жп/автобусен транспорт за разходки извън града. Благодаря Blush

# 522
  • София
Здравейте, може ли да споделите къде сте нощували в Катания и дали сте доволни? За сега съм се насочила към Duomo Luxury Suites,но има отзиви, че е мръсно в стаите и това ме отблъсна. Търся място за нощуване в центъра, за да може пеша да се разбождаме и да ползваме жп/автобусен транспорт за разходки извън града. Благодаря Blush

Препоръчвам Gesuiti Home di Agata e Aurora
Резервирах го през букинг.

# 523
  • Хасково
Някаква идея какво може да се прави при лошо време? Гледам за другата седмица и малко се отчаях...
Спокойно и при нас времето го даваха бурни вретрове (13.03-21.03), но както всичко е планирано месеци по-рано няма как да се предвиди. За наш късмет всичко беше ок, даже в по-хладното време е по приятно за разходки. Даже на Етна се качихме. На лифт станцията 1900 метра беше гъста мъгла, на 2500 вече нямаше и следа от нея. Слънце, гледки! Вземете си топли дрехи и дъждъждобрани. Няма огромни тълпи туристи, личи си че сезона не е започнал, нас това ни устройва.
Насладете се на преживяването!

# 524
Дъждобрани нямам, за съжаление. Освен найлонови някакви, ама то не става цял ден с такова нещо да си. Софтшелове имам за децата. Ще видя нещо на закрито ако има за гледане също.

Общи условия

Активация на акаунт