Сицилия - 5

• 43 627
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Не знам точно кои фериботи визирате т.е. откъде. Ние пътувахме средата на юни с комета от Милацо (те така или иначе не возят коли), но не сме купували предварително билети, а на място около 2 часа преди отпътуване.

# 541
Пробвам контролно - и при мен не става.
1. Най-лесно : Купи два отделни еднопосочни.
2. Смени устройството с което се опитваш да купиш. Някои сайтове на някои устройства принципно дефектират и не са пълноценни.
Давам отчет, че ви занимавах - успях да купя билети за автобусите за Таормина и Сиракуза през компютъра. През телефона не ставаше. Още веднъж благодаря на всички тук за помощта!

# 542
Аз хубаво мислех да идем до Етна, ама сега там си е направо зима, а не върви човек да носи зимна екипировка за всички за 1 качване.

Има ли какво да се види там, където може да се стигне със собствен автомобил без човек да умре от студ или по-скоро не?

# 543
Може да паркирате на Rifugio Sapienza и да се разходите из лавата на Crateri Silvestri.

# 544
Дайте предложения за ресторанти в Палермо? Нещо традиционно и бюджетно 🤗🥂

# 545
  • София
Не знам точно кои фериботи визирате т.е. откъде. Ние пътувахме средата на юни с комета от Милацо (те така или иначе не возят коли), но не сме купували предварително билети, а на място около 2 часа преди отпътуване.
Точно от Милацо ще взимаме до Стромболи. Не знаех за колите (ММ ги проверява), благодаря.  Ще го взимаме в 7,30 сутринта и затова ще спим там, та може би от вечерта ще попитаме.

# 546
  • София
Jiema, щом ще нощувате в Милацо, можете да си вземете вечерта билети, за да не чакате на гишето сутринта. Иначе не вярвам да свършат, освен ако не е по Великденските празници. Кои острови ще посетите? На Стромболи нормални автомобили няма, уличките са прекалено тесни - само голф колички и Ape-чета. На Липари има коли, но за да пристигнеш с кола, трябва да са изпълнени определени изисквания (май беше престой от поне седмица на острова). Така или иначе, островите са съвсем малки, а на по-големия (Липари) има добре уреден обществен транспорт. На Панареа май имаше коли, но не си спомням вече, че бяхме само за няколко часа. Останалите островчета не успяхме да ги видим, останаха за следващ път Simple Smile. Както вече казах, кометите на Liberty lines са само за пътници. Удобни са и бързи, но билетите не са особено евтини. Разбира се, островите заслужават всяко похарчено евро - много ми харесаха и пак бих отишла. Самото Милацо също е много приятно. Отначало и аз бях планирала нощувка там, но после купих билети с Райън, а техният полет беше късно вечерта и се наложи да спим до летището, а сутринта хванахме първия автобус за Милацо. Така за съжаление пропуснахме нощувката там, а щеше да е доста по-приятно от района на летището в Катания.

# 547
  • София
Mиленка_д, благодаря за подробностите. Ние не искаме да взимаме колата (ще я оставим в Милацо, дано всичко е ОК, че ще сме с рентакар, но четохме, че често така правят туристите). Само за Стромболи сме сигурни, че там половинката си е букнал едно изкачване с група - вечерна разходка да се приближиш до вулкана колкото може. Пътуваме с двете ни тийнки и програмата ни е сложна, че интересите са разнородни. А и най-вече не съвсем фиксирана. Simple Smile Дано накрая само не се окаже, че това не е било добра идея. В началото се спускаме към Сиракуза с 2 нощувки в Авола и ще обиколим и Ното, Рагуза, 1 природен парк... После имаме 2 дни нефиксирани преди островите, които мислим за Агридженто и Чефалу, но зависи от дъждовете, че май баш тогава ще ни застигнат. Може пък и да тръгнем и ден по-рано и да включим и Липари. Ще споделя после какво ни се е получило. Някои набелязани неща се оказаха само в конкретни дни работещи - например туровете в шокофабриката в Модика са само през уикенда и отпадна за съжаление. Щеше да се хареса на децата.

# 548
  • София
Jiema, тук съм писала повече за нашето пътуване до Еолийските острови през юни 2023 г. Има и линк към мои снимки. Ние също се качихме до вулкана Стромболи с вечерна група, то това ни беше основната цел. Много е впечатляващ! Но тъй като беше лято, ние отделяхме и време за плаж, така обичаме.
Според мен ще си изкарате страхотно в Сицилия, които и места да изберете за посещение. Пожелавам ви от сърце слънце и безоблачни дни (в прекия и в преносния смисъл). Ще очакваме впечатления от пътуването ви с нетърпение.

# 549
  • Хасково
Аз хубаво мислех да идем до Етна, ама сега там си е направо зима, а не върви човек да носи зимна екипировка за всички за 1 качване.

Има ли какво да се види там, където може да се стигне със собствен автомобил без човек да умре от студ или по-скоро не?
Зимата и там вече отстъпва. Бяхме на 19.03, има сняг но горе на 2500 беше по-топло от 1900 м където е лифта и кратера Силвестри. Там мъглата беше толкова гъста, че видимостта беше около 5 метра. Сложете по плътни клинове под дънките и по един полар под пролетното яке е достатъчно. По един бъф на главата. Ние се качихме с лифта от 1900 до 2500 и после с ратрак под вулкана май там е около 3000 м. Придружава ви водач разказва накратко, много е хубаво изживяването. На горната станция на лифта дават под наем якета и обувки по 5 Евро, но ние си ходихме с маратонки. Ако имате време и обичате ходенето в планината, може да се качите с лифта до 2500 и от там пеш нагоре.

# 550
Здравейте, дали някой случайно знае, може ли да се наеме кола в Катания, в града, не от летището? Благодаря

# 551
Здравейте! Предстоят ни три дни в Катания.  Изпълнима ли е идеята един ден за Сиркуза и Ното или ще бъде много натоварващо?

# 552
  • София
Здравейте! Предстоят ни три дни в Катания.  Изпълнима ли е идеята един ден за Сиркуза и Ното или ще бъде много натоварващо?

Според моите разбирания и темпо, е напълно изпълнимо. С ранно тръгване от Катания и съответно късно връщане.

# 553
  • Пловдив
Зависи от транспорта. С кола на 100%.
Двата пъти, когато ние сме били, нямаше опция Катания-Сиракуза-Ното-Катания /може и през Сиракуза/ за 1 ден с обществен транспорт.

# 554
  • София
Има опции с обществен транспорт, разбира се. Само трябва проверка. Още един съществен фактор е сезонността - в туристически райони в пиковите периоди има допълнителен транспорт и е още по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт