Сицилия - 5

• 43 621
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте, работят ли супермаркетите и магазините в събота и неделя? Има ли някой запознат?

# 646
  • София
Здравейте, работят ли супермаркетите и магазините в събота и неделя? Има ли някой запознат?
Винаги ще намериш супермаркет и в неделя. Някои цял ден ( Лидл, но не само ), други до обяд.

# 647
Здравейте! Предстоят ни три дни в Катания.  Изпълнима ли е идеята един ден за Сиркуза и Ното или ще бъде много натоварващо?

Съвсем изпълнимо и ненатоварващо. Препоръчвам първо Ното, защото има по-малко какво да се види, после Сиракуза . От Сиракуза има повече опции за късно прибиране към Катания.
     Може ли да ми кажете с какъв вид транспорт направихте това пътуване?   По това,което виждам, май с автобус е по-бързо до Ното.
   Аз мисля нощувки в Катания,кацаме късно.Един ден Ното, един ден Таормина. После летим на обяд. Катания ще е вечер.
   Предвид,че става дума за юли/знам,че е жега/, как мислите, добре ли е? .Не сме от бързите туристи , мотаем се, посядваме за кафе, хапване...

# 648
  • София
Извинявам се отново, но да питам следното -- ще отседнем до Рибния пазар и четох в темата, че можем да вземем автобус Алибус и да слезем на Пиаца Борселино, но чета разписанието на автобуса от летището до центъра и такава спирка не виждам: https://www.amts.ct.it/mappa-delle-linee?percorso=ALIBUS
Бихте ли ме посъветвали, коя е по-удобно - Via Etnea или преди това?
Благодаря предварително!

# 649
Преди това е по удобно спирка новер 1861 . Малко след като подмине  Борселино е .  Но и на Виа Етнеа не е далеч . Около центъра са пешеходни разстоянията .

# 650
Спирката на via v.Emanuele. От нея се минава по перпендикулярна улица и на около 200-250м е Борсалино. Погледнете на картата. Отделно, ако продължите по самата Виторио Емануиле направо, стигате точно до катедралата и рибния пазар.

# 651
  • София
Благодаря Ви! Явно горе спирките, които са дадени, не са релевантни, ще се ориентираме долу по маршрута и ще питаме, ако е необходимо.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 07:46 от denizara

# 652
  • Пловдив
Пуснете си гугъл мапс, за да сте спокойни. Отчита идеално спирките. Иначе повечето хора слизат в центъра именно на най-близката до Борселино спирка.

# 653

Здравейте и от мен! Надявам се да бъда полезна с разписание на автобусите от Сиракуза. Нашето пътуване беше преди седмица - Катания, Таормина, Сиракуза и Ното. С удоволствие бих се върнала отново - има още какво да се разгледа от този остров. Придвижвахме се с автобуси между градчетата. Имахме две нощувки в Катания /в самия център на града,  гледката от прозореца беше  невероятна - виждаше се Basilica della Collegiata, a също така на 5 мин. от Piazza Borselino/ и една в Сиракуза /отново беше близо до автогарата и на 15 мин от Ортиджа/. Относно местата за багаж - в Сиракуза на спирката има будка, в която могат да се оставят багажите - 5 евро на багаж, но при повече чанти, препоръчвам Deposito bagagli, което е 24 часа и клетките са доста големи на 2-3 мин от спирката се намира. За повече въпроси съм на разположение.

# 654
Ili, благодаря за подробния отзив!
Ще имаме 3 нощувки и се чудя дали 1 в Катания и 2 в Сиракуза.
Или 2 в Катания и после Сиракуза, като от Сиракуза връщане до летището в Катания.
Искаме да разгледаме Катания, Сиракуза, Таормина.

# 655
От Катания ще ви е по-удобно да пътувате до Таормина. Така че аз бих препоръчала две нощувки там и една в Сиракуза.

# 656
Ние пътувахме с полет в 15,20 за Катания. Придвижихме се много бързо от летището а Алибус, а апартаментът ни беше в самия център и в 17.30 вече обикаляхме града. В Таормина бяхме на следващия ден и в следобедните часове към 18.00 се прибрахме в Катания. Искам да обърна внимание, ако купувате билети, на самия билет на Интербус има код с който може да промените часа на пътуването в зависимост от това как се движите с програмата, което е много удобно. От Катания от площад Борселино също може да може да се качите за Сиракуза. По разписанието, което сложих може да видите от Сиракуза за Ното какви автобуси има, както и за летището.  Последната нощувка ни беше в Сиракуза, полетът ни бе към 19 ч. и имахме доста време да се разходим отново в Ортиджа и след това да се придвижим към летището. Билети сме купували  на място, единствено часа за връщане променихме от Таормина, което става онлайн.

# 657
Аз бих препоръчала да се качват на централната автогара,а не на Борселино, защото там вече автобусът е пълен и ние като пътувахме за Сиракуза, останаха няколко човека, за които нямаше място.
Иначе аз ползвах приложението на Trenitalia, където ти показва и автобусите, и влаковете. И като отидем на спирката, си купувам билети непосредствено за следващия автобус, който предстои.
На връщане от Сиракуза се прибрахме с влак, беше много приятно.

# 658
И аз препоръчвам от централна гара, заради удобството при качването. На Борсалино за Сиракуза беше страшна блъсканица, която нямаше смисъл, защото се продават точно толкова билети, колкото са и местата. Автобусите бяха през половин час, но често закъсняват. Блъсканицата беше заради това, че тези за следващия автобус след половин час се бутаха да се качат, съответно шофьора след като видеше часа на билета ги връщаше. Имаше бутане, качване, слизане и естествено автобуса още повече закъсня.

# 659
И нещо да напомня по повод на пътуването - ако пътувате с влак, не забравяйте да си валидирате билетите, което става на едни машинки на пероните, те са много и са видими, няма как да ги объркате. Само купуването на билета не е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт