🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 - Сезон 3, Тема 8

• 124 920
  • 2 755
  •   1
Отговори
# 1 245
Аз Мария не мога да я съдя. В крайна сметка тя се е записала на кастинг, за да се бори за мъже, който е презентиран, като млад милионер с успешен бизнес. Това е мъжът, който тя иска до себе си. На теория е на правилното място. Да го бяха представили като хипи - будист, който не се интересува от материалното, тогава щяхме да видим кой щеше да се запише.
Малко офф топик - хора, аз си спомням, че Виктор и Евгени ги показаха сравнително рано какви хора са, с какво се занимават, а за Алек кастингът течеше преди да има реклама с него. Даже не знам дали Алек не го показаха след края на кастингите, някой следил ли е, помни?

Аз това си го отчитам като грешка на бтв (ако имат някакъв замисъл да е наистина романтично реалити). Те показват един мъж, възраст, зодия и професия в най-добрия случай. За Алек нямам спомен да е имало и толкова. Според мен ако ергените запишат видео от 5-10 минути с представяне за интереси, хобита, каква жена търсят, какви намерения имат, могат и верно да се запишат жени, които наистина много са го харесали, а не само по визия и работа.

# 1 246
Миии, ето физиономията на Алек като Мария му говореше за нивите и златото:
Скрит текст:

Ако го кефи, да си я взима на финала, не знам. То си е за него, той е ергенът все пак. 😂
Spiritlight, разбрах те сега. Да, без да искам тръгнах да говоря и за себе си. Дано ми се прости. 🙂

Зад тази усмивка се крие доста сарказъм...
Въпрос на тълкуване е. Аз мога да кажа, че виждам доволната физиономия на мъж, който разбира, че има умна и амбициозна жена до себе си, която иска заедно да надграждат.

# 1 247
Мария не каза ли, че е в България от 2018-2019? В какъв Киев я пращате, какви бомбандировки? И щом в държавата ѝ има война, е длъжна да живее на палатка, така ли?
А някой в БГ е длъжен да и осигури лукс защото.....Като в държавата ти има война, се радваш на всяка минута под мирно небе, дори и в барака. Ако искаш нещо повече - запряташ ръкави и си го постигаш. Не да въртиш бедра по телевизията и да обясняваш, че искаш материално благополучие, не мизерия в панелка. И в панелките живеят хора, даже в Украйна предимно в панелки живеят.

Как така длъжен? Кой казва, че е длъжен? Иначе останалото се отнася за всички нас, не само за хората, в чиято държава има война. Не сме застраховани нито от война, нито от бедност.

# 1 248
Според мен Алек го показаха най-рано от другите ергени.
Повечето момичета се записват, за да получат ефирно време , нека не се заблуждаваме .

# 1 249
  • София
Хайде стига с тази война, че става супер досадно, а и е слаб аргумент.
Никой на никого не е длъжен, всеки си казва какво очаква, ако има съвпадение - следва продължение, ако няма - всеки по пътя си.

# 1 250
Мария, която иначе ми е симпатична, доста олекна с коментара си за Люлин. Не живея там, но хората, които живеят в тези квартали не са някакви мизерници. Според мен тя се цели в топ 5% от мъжете, без да има какво толкова да предложи. Не е голяма красавица, нито е особено сексапилна. Иначе показа прилични познания, въпреки че живее в България от едва 5-6 години.

# 1 251
Скрит текст:
Защото е сладко сам да си извоюваш живота такъв, какъвто ще да бъде. Защото да се бориш изгражда характер и самочувствие. Защото в най-лошия случай ще попаднеш на някой, който си мисли, че ти е собственик и ще прави каквото си иска с теб. Защото можеш и да попаднеш и на такъв, който от много мил и внимателен ще стане грозен и стиснат манипулатор. Защото можеш и да чуеш, "ти без мене щеше да си никоя" с целия грозен тон на това. Защото ако ти сама едвам свързваш двата края, накрая ще се чудиш дали да го зарежеш тоя, защото без него няма да можеш да си платиш наема. Защото жените дълги години не са имали право на собственост и глас. Защото е важно, ако нещо стане в тоя живот, да можеш сама да си помогнеш.

Тук не говорим за случаи, където и двамата са, не знам, Бионсе и Джей Зи. Мария натам не върви. Истински богатите мъже далеч не са умрели за някаква мнима реалити звезда. По слухове и до топ 5 не стига. Не си мислете, че богатите мъже не се усещат, че има много, които са запленени от възможностите им. Но те нямат нужда от такава. Ще си потърсят някоя Амал Клуни, а не Мара от Ергенът. 🙂 А това дали тези отношения са базирани на любов или имиджът, статусът и финансовите облаги не са доминиращи... е, има какво да се мисли и тук.

Някак си дълбоко се съмнявам, че която и да е в тази тема я глезят както Мария иска, а не с едно красиво цвете или любим десерт вместо по една диамантена гривна всеки месец. Малко започва да изглежда като гладна кокошка просо сънува.

"Ама тя Мария не е казала, че и тя няма да работи" - ок, бе, ама друга толкова напористо да говори за пари няма. Сякаш тя е бизнес дама и си търси мъж според положението й. Ми не, едва ли вади повече от средното за София, ако работи някъде. И има много прекрасни мъже с нормални професии, с които може да изгради нормално семейство без лишения. Тя непременно се цели в голямата риба без да предлага нищо особено или уникално. Good luck.

Грам не ми е проблем панелка в Люлин с любовта на живота ми. 💁

Добри разсъждения и в много отношения имат основание, но аз съм с малко по-различна гледна точка. Която пиша под този постинг не с желание за спор, а именно защото ми харесва мнението.

Мария доста се поизхвърля и вероятно още повече от Алек щеше да обожава Илон Мъск, но в моите очи, тя поне е откровена и единствена говори смело за нещо много важно, а именно - финансовата част от живота на една двойка и как тя вижда в това отношение партньора си. Не виждам нищо лошо в това една жена да очаква финансова подкрепа и сигурност от мъжа си. Разбира се, без да се отива в крайностите, описани по-горе.

На първо място - жените (нищо че има доооста изключения) по принцип не могат да изкарат толкова пари, колкото един мъж. Не съм гледала статистики, но съм почти сигурна, че най-богатите хора по света са мъже. Второ - жена, която иска да има деца е нетрудоспособна за дълги периоди и е най-нормалното нещо да се запита как ще се справят финансово през това време. Освен това тя може да иска да даде най-доброто на децата си и да избира мъж не само по лични качества, но и по финансови възможности... които стига да са придобити по честен начин, говорят отново за неговите лични качества. Елемент, който много златотърсачки пропускат, защото нямат друг критерий. И ако мъжът е избран правилно, а жената не е с него единствено по материални подбуди, никога няма да се стигне до "Ти без мене щеше да си никоя". Да не споменавам че жени, занимаващи се с деца, домакинство и/или нещо творческо, просто нямат време, физическа и психическа възможност да работят. Не че няма и такива, които са си абсолютни герои в моите очи, не го правят... но само те си знаят какво им е. И колко пропускат от израстването на децата си...

Жените са различни и имат различни желания и разбирания за "глезене"... Ето защо на мен поне ми е малко странно някоя с определен стандарт да изисква от мъжа много-много над него. Но тук вече отиваме към самия мъж и към това не само какви са неговите възможности, но и колко точно е склонен да похарчи по някоя и защо. Например когато са ме черпели мъже, никога не съм си поръчвала нещо, което не мога да си платя и сама.  

И да не се унасям - за мен е напълно приемливо предимно мъжа да изкарва парите в семейството и да се старае те да стигат за всичко необходимо... всъщност тук и жената трябва да помага или поне да се старае да харчи съобразено, както и тя от своя страна да облекчава този мъж от домакинстване, пазаруване, грижи за децата и т.н. Да допринася за семейния бюджет с каквото може. Само че не всяка жена би искала това от живота си, както има и най-различни мъже, но да не отиваме там...

Въпросът е че в някакъв момент всеки е с човек, който заслужава, иначе не би бил с него. И ако Мария знае какво иска, а и го заслужава, то тя ще получи своя човек. За всеки случай, ако Маги и Надежда са свикнали с определен стандарт (както изглежда), ми се струва много лицемерно от тяхна страна изобщо да не засягат темата, при положение че са влюбени, нали Grin

Виктория пък е такъв шемет и троши-глава, че не се съмнявам в идеалситичните й представи, но за съжаление - често реалността е съвсем различна. И разбира се - парите не могат да купят нито любов, нито щастие. Просто е хубаво да ги има и да се харчат за хубави неща.

# 1 252
Да, и аз помня, че много рано имаше информация за Алек. Рекламен клип може би не, но имаше информация в интернет. Даже дълго време си мислих, че са спекулации.

# 1 253
Отново се извинявам на всичките жени на мултимилионери във форума, не желаех да ви засегна. 😁
От името на мултимилионерките (поне на хартия, дължа на банката повече, отколкото имам в сметката 😁) не ти приемам извинението, щото няма нужда да се извиняваш.
Но и ти разбери, че повечето обвързани мъже са нормални, не са насилници и не гледат да те "контролират" финансово. Малко ултра-феминист звучиш.
Мария не е глупава, най-вероятно може сама да се издържа. Но момичето иска повече, вижданията й за семейните  са леко по-консервативни и е открита с това. Няма нищо лошо да не й се работи и да иска някой друг да я издържа. И аз стигнах до същия извод преди години - предпочитам мъжът ми да си къса нервите, отколкото аз, но за съжаление му трябвам в бизнеса и компанията се развива по-добре, когато я въртим заедно. И на двамата не ни се работи от много години, предпочитаме да си ходим на почивки, ресторантчета, екскурзийки и да си гледаме децата, но уви - не сме стигнали дотам.

# 1 254
Ех, тези финанси, кога ще се изкорени мисленето, че парите са лоши, лоши. С един и същ мъж съм видяла и 2, и 200. Обичам го по същия начин, но с пари е по-хубаво, отколкото без, мога да направя сравнение. Когато не мислиш от кое да се лишиш, за да платиш тока, можеш да обърнеш внимание на човека.

# 1 255
ladonnae, благодаря ти за мнението, мисля, че усетих къде точно идва конфликта - аз Мария наистина я виждам като много крайна и точно като да мечтае да е държанка, докато други виждат в нея една жена, която иска семейството й да не се чуди този месец кои сметки ще може да си позволи да плати.

Тоест моята лична интуиция е, че много се надскача и парите са й на първо място. Защото един мениджър в корпоративна фирма или тим лид програмист също взима добри пари и си отглеждат семействата без лишения, ама Мъск не са. 🙂

А пък има и жени, които се хващат млади за бедни като църковни мишки мъже, след 20 години с любов и труд става дума за семейства, които могат да си позволят добър стандарт. Кой както се уреди.

Това с "Ти без мен щеше да си никоя" съм го чувала и без да има финансови въпроси замесени, впрочем, от много комплексирани мъже. Знам и истории, където след брак/дете започва и насилие и тормоз. Без изобщо да твърдя, че е нещо неизбежно или че всички са така! А че на МЕН ще ми е по-спокойно, ако знам, че стане ли нещо, ще имам някакви знания, умения, връзки, опит на пазара, спестявания и ще мога да се справя. В раздела за семейните отношения има достатъчно примери на точно такива кофти ситуации. И в реалния живот знаем за такива случаи. Дано на никоя тук не й се случи. 🙂

# 1 256
Има Барбара при Чакалcast.

# 1 257
Всъщност, чакайте малко, какви са критериите за богат мъж? Да не е на заплата, да има x имоти, x пари в сметката, x инвестиции?

По-назад в темата Алек беше разконспириран от съфорумка, че семейният бизнес не е чак такава голяма риба на пазара и че той самият взима добри пари, над средното за София, но е далеч от богатия бизнесмен, който ни представиха. А и самият бизнес ще се дели между братята и сестрите му. 🙂 Той е още много млад и тепърва иска да развива свой бизнес. Ще видим дали това е удовлетворително за момичетата вътре.

Въобще тези визитки започват да ме дразнят. На момичетата са също толкова измислени. Габриела преди 10 години била плувкиня, прекъснала, айде, това й е историята. За някоя имаше, че се била представила като програмистка, а всъщност просто работила в IT фирма и нищо не програмира. Много си измислят.

# 1 258
Скрит текст:
ladonnae, благодаря ти за мнението, мисля, че усетих къде точно идва конфликта - аз Мария наистина я виждам като много крайна и точно като да мечтае да е държанка, докато други виждат в нея една жена, която иска семейството й да не се чуди този месец кои сметки ще може да си позволи да плати.

Тоест моята лична интуиция е, че много се надскача и парите са й на първо място. Защото един мениджър в корпоративна фирма или тим лид програмист също взима добри пари и си отглеждат семействата без лишения, ама Мъск не са. 🙂

А пък има и жени, които се хващат млади за бедни като църковни мишки мъже, след 20 години с любов и труд става дума за семейства, които могат да си позволят добър стандарт. Кой както се уреди.

Това с "Ти без мен щеше да си никоя" съм го чувала и без да има финансови въпроси замесени, впрочем, от много комплексирани мъже. Знам и истории, където след брак/дете започва и насилие и тормоз. Без изобщо да твърдя, че е нещо неизбежно или че всички са така! А че на МЕН ще ми е по-спокойно, ако знам, че стане ли нещо, ще имам някакви знания, умения, връзки, опит на пазара, спестявания и ще мога да се справя. В раздела за семейните отношения има достатъчно примери на точно такива кофти ситуации. И в реалния живот знаем за такива случаи. Дано на никоя тук не й се случи. 🙂

Persona 7, затова казах че всеки си заслужава партньора, дори и изборът му да е плод на самозаблуди. Ако Мария я интересуват единствено парите у един мъж и иска да е просто красиво украшение без ангажименти, а не равностоен партньор, рано или късно и на най-простия мъж ще му писне и ще си вземе следващия модел. А тя ще изостане в развитието си...
Жените, които са се хванали с първоначално бедни мъже, освен че вероятно са ги обичали, са видели у тях качества, които са им позволили да се надяват, че могат да имат достоен и уреден живот.
"Ти бе мене ще си никоя" би го казал мъж точно с големи комплекси, но на жена с още по-големи комплекси (след като е с него).
Хубаво е да се разговаря с интелигентен човек Simple Smile

Аз все още не мога да повярвам, че Валерия и Алек ще стигнат до там, надявам се да е поредната димка.

# 1 259
По-добре да стигнат докрай, отколкото да си душкат дрехите в гардеробната. 😂

Общи условия

Активация на акаунт