🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 - Сезон 3, Тема 8

• 124 912
  • 2 755
  •   1
Отговори
# 1 260
Аз само да вметна едно нещо, мили дами, относно разгорещилата се тема за Мария. Моите 2 стотинки по темата.

Има огромна разлика между жените, които са били с мъжете си в чийто джоб е имало само 2 лева и са били до тях през цялото време на развитието им, и са постигнали тази финансова стабилност за която говорите заедно и тези като Мария, които искат да дойдат в мезонета за 1 милион извън Люлин наготово.

Едни отношения да издържат с подобна жена от първите във времето е много по-вероятно, от колкото всички готованки, които стоят и душат кой може да им осигури сега, веднага, на момента, жилище за 1 милион.

Жени като Мария много страдат като чукнат 50-те, пък вие си вярвайте на розовите балони за тия мъже, дето ще търпят подобни жени много дълго.

# 1 261
  • София
Аха, все едно тези, които като постигнат така лелеяната финансова стабилност, няма да се самозабравят и да не решат, че заслужават нещо "по така", особено като ги хване кризата на средната възраст. Иначе в реалния живот най-алчните златотърсачки, които съм срещала по-скоро бяха със заблуждаваща външност, тип скромна сива мишка, никога няма да кажеш, че са такива, но да, като се замисля, и там имаше руски произход.

# 1 262
Според мен няма и да разберем докъде са стигнали. Ще ги дадат, че се натискат в морето. Но дали е имало.. или само ей така са се поопипвали, кой знае. Алек ще се ядоса и ще ги сиктирдоса, че му е писнало от кавги, интриги и сръдни и че той е голям мъж, не държи никому обяснения. Валерия ще усети, че го е изнервила и ще ходи да му се мазни. Виктория и Маги ще се правят на мн огорчени.
Накрая ще изпидурка Горджъса или Киара.

Забелязвам, че винаги фаворитките на ергена, на мен не ми допадат.
В първи сезон изкл.неприятна ми беше Александра Гърдева, във втори не понасях Валерия (бях тийм Елена), а сега не харесвам Маги, толкова ми е фалшива. Даже и външно не я харесвам, освен в тяло. Александра и Валерия поне бяха хубавки.

# 1 263
Скрит текст:
Аз само да вметна едно нещо, мили дами, относно разгорещилата се тема за Мария. Моите 2 стотинки по темата.

Има огромна разлика между жените, които са били с мъжете си в чийто джоб е имало само 2 лева и са били до тях през цялото време на развитието им, и са постигнали тази финансова стабилност за която говорите заедно и тези като Мария, които искат да дойдат в мезонета за 1 милион извън Люлин наготово.

Едни отношения да издържат с подобна жена от първите във времето е много по-вероятно, от колкото всички готованки, които стоят и душат кой може да им осигури сега, веднага, на момента, жилище за 1 милион.

Жени като Мария много страдат като чукнат 50-те, пък вие си вярвайте на розовите балони за тия мъже, дето ще търпят подобни жени много дълго.

Не знаем какъв е стандарта на Мария по принцип, нито как тя вижда своето участие в отношенията, така че можем само да спекулираме. Засега чуваме от нея само какво иска, а не какво дава (освен очевидното). Може и да съм изпуснала нещо.
Иначе има всякакви случаи. Понякога двама души градят заедно нещо, после изведнъж на мъжа му "порасва работата" и когато може да си позволи някоя млада кукла, не се колебае дълго.
Просто много си зависи от хората, какви са им ценностите, къде са им допирателните, къде различията... каква им е съдбата, ако щеш.

# 1 264

По принцип съм съгласна, НО… Ако си на 20 и имаш 2 лв в джоба е ок, ако си на 30 и още си го креташ с двата лева… Нещо не е съвсем наред. Финансовата стабилност си е важна. Е, мезонет за 1 милион е прекалено, но ако 28 годишен мъж не може да си позволи да си плаща сметките, това е проблем. Особено ако планираш и деца.

Последна редакция: чт, 18 апр 2024, 19:00 от Lilly_85

# 1 265
Аха, все едно тези, които като постигнат така лелеяната финансова стабилност, няма да се самозабравят и да не решат, че заслужават нещо "по така", особено като ги хване кризата на средната възраст. Иначе в реалния живот най-алчните златотърсачки, които съм срещала по-скоро бяха със заблуждаваща външност, тип скромна сива мишка, никога няма да кажеш, че са такива, но да, като се замисля, и там имаше руски произход.

Тук има и малко теория на вероятностите. Всичко може, нищо не е изключено никога. Само, че ако всичко работеше така, както разправят някои потребители, Мария и Магдалена отдавна щяха да са щастливо уредени за вечни времена и нямаше да им се налага да влизат в предаването.

Само, че животът не е такъв.

# 1 266
Според LinkedIn Мария е UX дизайнер на свободна практика и работи това от миналото лято. Завършила е международни отношения в Благоевградския университет после някаква школа за дизайн. Тук е от 2015г, не е бежанка.

Има доста колебливо кариера засега, но големи изисквания. Съмнявам се, че има големи доходи.

Магдалена била завършила Маркетинг по нейни думи, ама не знае каква република сме...  Без коментар.

# 1 267
  • София
В днешно време повечето двойки не са заедно по 15, 20, 30 или повече години, така че тяхната ситуация е по-скоро правило, отколкото изключение. Иначе по-здравословни и стабилни сякаш са връзките, в които и двамата са със сходни финансови възможности, но то и средна класа вече почти няма, така че всичко е много несигурно.

# 1 268
  • София
Извода е че трябва да харчим повече отколкото мъжа ни изкарва, за да го държим беден и дори да му се иска да няма възможност да ни смени Joy

# 1 269
  • София
Извода е че трябва да харчим повече отколкото мъжа ни изкарва, за да го държим беден и дори да му се иска да няма възможност да ни смени Joy

То благодарение на капитализма много мъже имат семейства, тъй като в строй, в който всички са равни, никой няма да ги погледне.

# 1 270
Малко кофти. Виждам Валерия като едно дете с много проблемно детство и още по-проблемно отношение към мъжете. Едно е да спи с Мария, Маги, Надежда и етц., но с Валерия просто не ми се струва правилно.
Най-странното е, че той самият намекна, че му се струва объркваща и странна идея.

# 1 271

По принцип съм съгласна, НО… Ако си на 20 и имаш 2 лв в джоба е ок, ако си на 30 и още си го креташ с двата лева… Нещо не е съвсем наред. Финансовата стабилност си е важна. Е, мезонето за 1 милион са прекалени, но ако 28 годишен мъж не може да си позволи да си плаща сметките, това е проблем. Особено ако планираш и деца.

И това не е така. Животът на човек не е права линия. Както имаш хиляди или милиони в банката, така утре може да си само с 2 лева, независимо на колко години си.

Да не говорим, че истински успелите мъже, които аз лично познавам, са постигнали цялата си финансова стабилност след 30-35. И тук говорим за истинска финансова стабилност с много имоти, коли, без да ти пука колко пари ще похарчиш днес.

А, и тук мисля, че не говорим за мъже, които не могат да си плащат сметките, нали? Това е нещо базово и не говорим за крайно нуждаещи се мъже. Само, че средно-статистическият млад мъж с добра професия, не печели повече от 5к, освен ако не е в IT-сектора. И със сигурност с едни 5к можеш да живееш изключително приличен и нормален живот. Само, че на жени като Мария това сигурно няма да им се услади. 5к ще са им малко.

# 1 272
То благодарение на капитализма много мъже имат семейства, тъй като в строй, в който всички са равни, никой няма да ги погледне.
Ми то капитализмът ги е направил такива нежелани.

# 1 273
Стига вече със това "златотърсачество", права е Мария да мечтае за по-хубав и просторен живот и нещо повече от панелка в Люлин.
И аз съм раждана и израснала в панелка в по-беден краен квартал на Варна (не е Владиславово, ще ме извинявате! Grinning ), и на мен не ми се стоеше там, като учех в УНСС и аз си казах "това ли ни е Първия град?", и аз исках повече и по-хубаво. Кой не иска? 1/4 от населението мисли по същия начин и напусна. И на хубавото бързо се свиква, на никой не му се връща назад след това.
Всички си мечтаем - някои си преследват мечтите, едни успяват, други не, 3ти не пробват, а 4ти имат различни мечти.
А Мария е била достатъчно дълго в България да се ориентира - като всеки град София си има по-лоши квартали - имат ги и Пловдив, И Бургас, и Киев, и Лондон, И Москва, и Лос Анджелис.
Разликата е, че Мария си го признава, а злобарката Виктория например - не.
И това, че Мария е от по-бедна държава означава ли, че е по-малко човек от нас? Или да се цели по-ниско в живота? Трябва да бъде благодарна цял живот да живее в гарсониера в Люлин и да ни целува краката ли?

# 1 274
Да, ама доброто възпитание изисква Мария да не обижда Люлин.

Общи условия

Активация на акаунт