Боледуване на децата ни-тема 78

• 25 323
  • 786
  •   1
Отговори
# 705
  • shumen
Ейпъл,може и да се доизчиства,ако е било пневмония тази кашлица.
Моя не стига,че го болят пръстите и днес и зъб му вадиха и сега легна крив.

# 706
При нас температурата стана на 24 часа, още я има все пак. Вече 10-ти ден. Днес е 7-мия ден на втория антибиотик. В неделя пуснах тестове за каквото се сетих и педиатърката каза - ковид, грипове, rsv, хепатит, бъбречни възпаления, 5-тата болест, монуноклеоза. От всичко, црп-то върви нагоре между събота и неделя при антибиотик (което значи нов вирус) и монуноклеоза текущи антитела са с 0.10 в сива зона (т е 20.10, при нормални 20 и между 20 и 40 сива зона). Чакам вече да минава всичко.

# 707
Здравейте Simple Smile диагностицираха сина ми с т.нар Пета болест. Четох назад по темата, но нищо конкретно. Има ли някое дете, което е минало през тази болест? Има ли нещо, с което да облекча зачервяването? Мажа го с джинджира алба и едно гелче на Бочко, но никакъв ефект. Иначе му изписаха вит. С, калциев глюконат и фенистил. Май нищо не помага..

# 708
Моята дъщеря изкара 5-та болест преди 2 седмици. Принципно не се маже с нищо, сам си изчезва обрива след 2-3 седмици. Ако започне да сърби може противоалергично да се даде, пръсках термална вода на Авен и това е.

# 709
Благодаря! Просто са му много топли бузките и исках с нещо да облекчавам, ама то това упорито.. Дано да му размине, че след 2 седмици има рожден ден, а е като изгорял Grinning Иначе се чувства добре и е щастлив, че не е на ясла естествено Grinning

# 710
Бузките ще минат първи, спокойно. След около 5-6 дни ще избледнеят. По тялото има ли вече? Когато избие по ръцете, краката и дупето бузите започват да избледняват. Моята дъщеря изглеждаше много смешно, бузите и бяха все едно сме я набили, а като взе да избледнява стояха малки петънца като от жигосване. После ръцете, дупето и краката бяха на червена мрежа.

# 711
Вече 2ри ден е така с бузките. Има и на двете ръчички над лактите, но там са някак по-релефни. На друго място няма засега. Четох, че може да се проточи и около 20дни и повече. Поне не му е дискомфортно и няма хрема, температура и т.н

# 712
До няколко дни бузите ще започнат да избледняват и ще се появят мрежести зачервявания по дупето и краката. Бързо ще мине!

# 713
toni1189 , вие не сте ли снимали сливицата?
Значи след като видях сливицата на снимка нямам съмнение дали е за операция детето.
Занесох и личната да види и тя каза, че няма какво да се чудя и да чакам, твърде е голямо моето дете за да се свие. Само на есен ще страдаме отново
В Пирогов я снимаха  и хич  не мислих облъчване ли е. Колко нощи не съм спала от хъркането чак има секунди в които сякаш не диша направо е зловещо.
Ако искаш ще ти кача снимката да видиш как изглежда.

моля те,прати ми я. На колко години беше детенцето като я махнахте?

# 714
Не е карала пневмония, снимките и бяха напълно чисти. Не знам каква ще да е тая пневмония, която изобщо да не се види на снимка, нито дали е било сега или някога отдавна, защото това са антитела за прекарана в миналото инфекция, а не текуща. Антителата за текуща инфекция са отрицателни. Предвид, че тя кашля трети месец може и това да е карала, а сега да се доизчиства, не знам. Ако успея утре да говоря с алерголога ще стане ясно. Доколкото разбрах микоплазмата може да причини пневмония, но не е задължително, може да се задържи само в горни дихателни пътища.
Може ли да ми кажеш кои са антителата за минала и за текуща инфекция?
Бях чела преди две седмици, че в момента има доста заболели от микоплазми. Те могат да причинят нетипична пневмония. Аз бях с пневмония март месец, на снимки нищо не се видя. Казваха ми, че е вирусна (не знам тя вижда ли се), 13 дни бях с температура и чак като ми пуснаха АБ венозно започнах да се оправям. Остана обаче една кашлица която ту се появява, ту изчезва, понякога през ден, понякога всеки ден и то на моменти, примерно по час, половин час...личната държеше, че е грип, но аз не съм убедена.

# 715
Момичета, какво би означавало бърз тест за скарлатина - положителен, гърлен секрет - отрицателен. Детето има и афти по езика, пие вода, но не яде, съответно е и отпаднало. На АБ е от неделя заради бързия тест, ама гърленият е отрицателен и защо трети ден от приема на АБ детето на живва? Започнало е с лека температура в четвъртък май беше, или в петък...

Какво може да му се дава да яде дето няма да здразни езика?

# 716
Рейна, дъщеря ми е с такава остатъчна кашлица, по няколко пъти на ден кашля, но един ден ще са 3 пъти, един ден ще са 7 примерно...въпроса е, че тя в нито един момент от март насам не е имала температура, освен преди 2 седмици, когато вече беше с пета болест и то температурата беше за ден, не много висока, а кашлицата отшумяваща. CRP през цялото време и беше в норма, кръвните също.. просто вече съм супер изтощена, притеснена, опитрам да се свържа от вчера с алерголога, неуспешно все още. Изследването за текуща инфекция е Micoplasma pneumonie IgM, а за отминала се Micoplasma pneumonie IgG. Алерголога беше назначил и за хламидия пнеумоние, но там всичко е отрицателно.

# 717
Ужас, направо се плаша колко неща могат да ни убягнат, да не говорим, че и на лекарите... Често симптомите са много сходни и диагнозата бива сгрешена. Например, непотвърдената с тест "скарлатина" на племенницата, вече си мисля, че просто е било обикновен вирус + обривчета от претопляне от навличане. Обличат я безумно дебело от страх да не се настине, а то се поти горкото. Не мога и не мога да им обясня, че няма нужда от 3-4 ката дрехи дори и зимата, да не говорим на закрито.

Епълче, дано се свържеш с алерголога скоро. Измъчихте се Sad

На нас ни препоръчаха махане на третата сливица, била голяма. И евентуално в края на септември...Cry

# 718
Барбалено, мажи и пръскай афтите с анафтин. Спрея може да е по-удобен. Мъжа ми кара херп ангина и много го облекчаваше. И на него му беше трудно да се храни, сурови неща в никакъв случай, защото щипят, и от крем супа му беше гадно, та не зном какво да те посъветвам. Аз афтите от химиотирапията си мажех с анафтин гел и минаваха много бързо.

# 719
Ваня, благодаря за съветите! Детенце на приятелка е. И тя сега се чуди какво става, защо единият тест е положителен, другият отрицателен. Отделно, че детето го боли и не е в кондиция. Взели са и анафрин, ама май не помага много... Дано мине скоро

Общи условия

Активация на акаунт