Боледуване на децата ни-тема 78

• 25 102
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте
И моята дъщеря изкара вирус с много афти в устата. Един възрастен доктор (80г) УНГ, и изписа нистатин. За два дни беше много по добре. Запазила съм рецептата. В всеки случай. При нея от анафтин нямаше никакъв ефект.

# 721
  • София
toni1189, за септември сега се разбрахме за махане .
Бялата стрелка сочи самата сливица, която е уголемена. Тя е като сянка . Това цялото е сливицата.
Червената стрелка сочи  стеснения път на носа от който чувам хъркането.
Скрит текст:

Барбалена, за афти добър е фунгостатина той съдържа нистатин , но се жабури и може да се плюе или по - добре гълта. Но зависи от годините той се дозира с капкомер.
Пастата Дактарин е много- добра , но май никъде я няма.
Много зависи колко е голямо детето.
Моето понеже е на почти 7г. зъболекарката каза да я мажа с пастичка лидокаин като беше много зле с афтите тази зима . Така се обезболява преди да хапне. Но не стигнах до там да го купя. Просто детето си гладува повече.
Иначе бульони бистри по скоро ядеше ,а не крем супи.
На пилешката супа и прецеждах бульона.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 15:59 от puffeto

# 722
Направихме две снимки. Обаче не е като вашата….вижда му се черепа, и малка част от устата. Ще се гръмна.
Иначе няма изкривена носна преграда, така пише. Искам да прикача снимките, но под скрит текст. Как да го направя?

# 723
Тони, къде ги правихте тези снимки? И какво е разчитането?

# 724
Моето паднало в градината и какво е направило не знам, но си е ударила носа. Подут и син е. Ще чакам до утре да видя и ако посинее под очите ще ходим до Пирогов. Аман значи.

# 725
Ейпъл, в Младоср. Ако това е сливицата, то я е огромна и запушва канала.

# 726
Оле, оле...махайте го това чудо, то направо изглежда огромно. И аз там я водих последния път за рентген, но нищо не са ми искали, само пари...😂
Аз се свързах с кабинета на алерголога, но не можах да говоря с него, утре уж.

# 727
Имах онлайн консултация с д-р Ракаджиева унг. Тя каза, че не била огромна сливицата. Но вика на снимка е едно, на преглед е друго. Много било важно как е - дали е разлята, как е разположена. Щях да падна. Вика, че иска да пробваме един месец с кортикостероиден спрей. И задъшжително иска да пуснем педиатричен панел за алергии в геника, защото и двамата сме със сенна хрема и ако и той има някаква алергия кум нещо, сливицата се дразни от това. Отделно панцефа е трябвало да се пие 10 а не 7 дена. И не на 24 часа а на 2 х 12. За нея си е изцяло недоизлекувана инфекция.
А аз се надявах да каже за операция сте 😂

# 728
При нас сливицата излезе втора степен, но хронично възпалена с променена структура. Та, не е само до размерът.

# 729
  • shumen
Тони,за махане е според мен сливицата.
Барбалена,за афти съм ползвала Дактарин и бях доволна.
Мартина,тия деца,побеляхме с тях.
Димитрова,да се оправя скоро детенце.

# 730
При нас сливицата излезе втора степен, но хронично възпалена с променена структура. Та, не е само до размерът.

Да, тя заради това казва, че прегледа е много важен. Но преглед с камера. Ще мислим как лятото да идем до Пловдив, искам да го види.

# 731
При нас е 3-та степен. Чудя се и аз дали да не пробваме с кортикостероидни капки още веднъж Sad Че имаме назначена дата за операция и все пак тайнично се надявам да се размине Cry

Дани, как е синчето? Болят ли го още пръстите?

# 732
Е, то тази камера си е прегледа с ендоскопа, на него е камерата.

# 733
Е, то тази камера си е прегледа с ендоскопа, на него е камерата.

Дааа. Във варна май само Давидов гледа? Ама и той всеки праща на операция. Не, че аз ще я откажа де. Тайничко се надявах и тя да каже, че сме тотал щета. А сега се забърках в нов филм. Но ще пусна панела с алергиите. Педитричния каза да пуснем. Ние сме със сенна хрема, тя каза задължително трябва да изключим или потвърдим фамилна обремененост за алергия. Хареса ми, жалко че е далеч. Но усещам как лятото ще си направим разходка до ПловЕдив. 😀 Плюс, че никога не сме пръскали кортикостероиден спрей в носа, аз самата също искам да пробваме. Също каза, че той трябва да приема коластра, защото тя съдържала еди си какво, което е важно зс горни дихателни пътища. Каза да промивам носа по следния начин: ляга и пръскам 4-6 секунди маример в носът му. Само така се почиствала задната хрема. Вика задната хрема НЕ се издухва през носа, ами се размеква и съответно или изкашля или се гълта.

# 734
  • shumen
Барбалена,болят го.Днес е ходил при сестрата в училище и го беше превързала с лепенки като беше хванала двата пръста един за друг.Сега ги махнахме и е и посиняло доста.Ще изчакам още някои ден и ще го заведа за снимка и на ортопед,ако не минат.

Общи условия

Активация на акаунт