Набор 2003 - 2

• 32 684
  • 372
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте.
Около набора се бяха позавихрили драми, но нещата вече се подреждат постепенно. На 20ти замина на стаж в Барселона. В последния момент се оказа без квартира - един канселира резервацията в airbnb, друг не отговаря и така, когато кацна в Барселона се оказа малко бездомен. За щастие от фирмата са много мили и отзивчиви. Настаниха го временно в апартамент на техен служител, който отсъства от града. Имат традиция, който отсъства за по-дълго да си оставя ключа от жилището в офиса и така да го предостави за ползване при нужда. Освен това му дадоха информация за стаи под наем и вече има къде да живее от 1 септември. До тогава от фирмата ще го приютяват, където намерят. Също малко се поразболя. Вероятно от стрес му е паднал имунитетът.
И баща ми има здравословни проблеми. И с него занимавки.
От грижи и решаване на проблеми още не съм успяла да разпитам набора за Барселона и как му се струва градът.
Надявам се скоро да се успокои, че скоро пак ще съм заета с воденето на най-малкия(който всъщност вече е на 18) по терапии и занимания. За него ще е последната година в училище (ЦСОП) и после не знам. Гледам много да не го мисля, че ме заболява стомаха от нерви.
Да сме здрави, с другото ще се сборим някак.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 12:15 от Госпожа Лютичe

# 121
  • България, София
Ох, такава ситуация наистина си е стрес дори и за човек на нашите години.  Да се окажеш без подслон, а вече да си на място. Даже младите май по - леко биха го понесли си мисля
Много хубаво, че все пак се е намерил вариант къде да преспива и че на място са проявили загриженост.
Дано и бързо оздравее младежът.
Така се трупа опит, но цената на моменти е по - солена. Но няма как.
Чакаме разкази за Барселона през неговите очи, като се поосвести малко Blush

# 122
  • София
Ох аз не обичам да пътувам (в такава ситуация никога не съм попадала, но все имам в главата такива). Важното е, че краят е добър.
Наборката стажува в Неврохирургията на Св. Ана. Много беше сепната в началото, с гаджето се раздели (той я отряза, искаха да живеят от есента заедно, но маминка нищо не можа да го преживее и той както си пренасяше багаж, просто си тръгна), продължава да работи, беше зам.управител на онлайн магазина на Т Маркет за лятото (да могат да минат отпуските на титулярите). И днес ми се обажда, ама гласчето и трепери, аз не съм от най-емоционалните в тези ситуации, но ми се подкосиха краката. Викам, кой знае какво стана с нея,.или пък почина пациент (не че не се е случвало вече), а тя, "мамо умрях от неудобство", изписвахме пациентка и дъщеря и ми натика 20 лева в джоба, защото не исках да ги взема. Тя, бабата казала, че съм ш давала вода и съм я хранила и жената не си тръгна докато не ми остави парите, ама нали сега това ми е работата. Та беше ни жива, ни умряла от емоции... А я пратих да си купи купа за миксера, да си има спомен и да не забравя кое и работата, и нямаше да пиша, ама на фона на историята на госпожа Лютиче, не се стърпях - синът беше в Барселона за три дни това лято, миналото беше на лагер в Испания и каза - там хората са щастливи и добри... Ами искам и ние!

# 123
  • София
Да, такова е първото впечатление от Барселона, че хората са добри. Като го видяла, рецепционистката на фирмата го разцелувала, HRките (две млади жени, които приличат на 20 годишни, но са на около 30, пояснение от набора) му казали, че няма да го оставят на улицата, а един оп програмистите написал оплакване до съпорта на Airbnb и те съответно погнали този, който не отговаря и го оставил на улицата.
Абе, дано да си изкара добре и най-вече да се представи отлично на стажа, защото това ще му помогне да си намери работа, след като завърши.

# 124
Magi_sveta, много трогателна история с тези 20 лв. Ами че то и аз бих искала да подам на човек, който се е погрижил за мой близък. И абсолютно нищо лошо не бих  вложила в това - напротив. Но разбирам и нейното притеснение. Браво на бъдещия медик!

Лютиче, много неприятна безквартирна ситуация. Респект, че така бързо са решили проблема. А стажът цяла година ли е? И после ще има само дипломен семестър в NL?
Щерката ще бъде на ексчейндж в Малта за един семестър, в нейната програма е заложен като задължителен.  Споделям и тук за квартирата - намерихме брокерка - българка там, която ни уреди квартирата. Та, ако нечие дете заминава затам, ще дам контакт. Ние с ММ ще придружим дЯтето, да се възползваме още малко да сме заедно и да помогнем в настаняването.
Успех на наборите!

# 125
  • София
mst, стажът е 5 месеца или 20 пълни работни седмици. Вторият семестър ще е дипломна работа. Още не знаем дали ще трябва да има и присъствие в университета или може дистанционно от България. За първи път ще има дипломна работа за тази специалност. Много ще се радвам, ако е възможна втората опция.

# 126
Още не знаем дали ще трябва да има и присъствие в университета или може дистанционно от България................ Много ще се радвам, ако е възможна втората опция.
И аз храня такава надежда, поне да не се налага отново да се преселва в Грьонинген за един семестър.

# 127
Как сте? Как са наборите?
Моята това лято си го изкара вкъщи. Имаше нужда от почивка. Доста беше се напрегнала, разочарова се и че няма да се получи с Еразъм.
Реши да ме вкарва във форма и да правим много крачки, ходих с нея 2 пъти на фитнес и един път на стадиона. Ефект има, но той беше и заради друго. Вечер като се прибера от работа и тя често ме посрещаше с думите: " Спокойно мамо всичко съм изяла". То няма и за ядене и аз къде да ходя - вталих се Joy Sunglasses
Сега се стяга за 3ти курс в НХА казва ,че все по-трудно ставало...
...надявам се да има парче сирене като се прибера. Сигурно и е от фитнеса този апетит...
Вашите как са?

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 18:26 от Лъчестлъч

# 128
  • Сливен
И нашата наборка си е вкъщи това лято, май писах Rolling Eyes. Работата й беше близка до специалността, приключи вече. Получи страхотна препоръка от работодателката си, почувствах се много горда от нея.
Кара и шофьорски курс, и общо взето за момента е това.
И аз уж щях да съм вкарана във форма, но си останах с бягане два дни... по моя вина.

# 129
Бързо мина това лято. Моят младеж беше с един поправителен, който уви не успя да вземе и ще го влачи. Още ме е яд, защото не се и напъна. Не знам какво да мисля, но хъса, който имаше в първи курс, вече не го виждам в него.

# 130
  • Чикаго / София
Лъчестлъч посмях се малко за храната, ама важното е, че има резултат Simple Smile

Наборката вече е в Испания. Започна третата година миналата седмица. Тази година ще учат всичко на испански, та ще е малко по-трудно, но за сега казва, че се справя.  Смени квартирата и новата е на 5 мин. пеша от Университета, много е доволна, че си спестява пътуване.

Лятото добре поработи и си спести парички за харчене през годината.

# 131
И моят си изкара лятото у дома. Той си беше взел всички изпити и реално му беше спокойно. Срещаше се с приятели, беше компания/гледач на племенницата ми - изкараха известно време двамата сами, тя сега ще бъде 7-ми клас, малко море, помагаше на един приятел да го подготвя за поправителната сесия, та с него се занимаваше и му обясняваше задачи.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 22:23 от blackcat6

# 132
  • София
Започна учебната година. През първите две седмици имат нещо като пазар на курсове /така и се нарича- shopping period/ - ходят на различни курсове и решават на кои да се запишат за семестъра. Вече си избра програмата и започна сериозното учене. Съчетава го с работа и малко пътувания през ваканциите - хем да разглежда и да си почива, хем да не седи в кампуса, защото опустява, особено около Thanksgiving.
Успешна учебна година! Имаме ли в темата много наборчета, които завършват тази година?

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 14:45 от Prizma

# 133
  • София
Blackcat6, в края на месеца става година откакто наборката си изнесе. Още идва на вечеря, но ако си случи повече от два пъти на седмица е много.
Лятото си беше тук и работи. Кара три седмици стаж в Св. Ана. Реално то и.лятото им е.много късо. До 10.07 бяха в сесия, три стаж и на 24.09 започват.
Тази година няма да работи. Казват, че е тежка и трудно се подрежда времето. Очаква програмата от университета, защото иска да ходи по един ден в болницата да помага, защото и допадна колективът в Неврохирургиите.
Ще помага малко и за сестра си тази година, защото моята работа е свързана с пътуване.
Ей, това лято как излетя...

# 134
  • Русе
При моето нищо ново. Бачка, събира пари, че иска да е финансово независим и догодина сам да си поеме разходите за университета. Уж е избрал нов уни и специалност, но до догодина има време.

Успешна учебна година!

Общи условия

Активация на акаунт