Набор 2003 - 2

• 32 476
  • 372
  •   1
Отговори
# 165
  • София
През 80те години със сигурност Simple Smile После не знам по кое време са ги махнали.

# 166
Имат общежитие, което доста деца от провинциата ползват... Това е част от "достъпността" Simple Smile не кворите.

# 167
  • София
Ааа, peneva_a, благодаря! Аз ги знам тия неща, просто си улеснявам живота като ги казвам по първите профили Wink

# 168
  • София
През 80те години със сигурност Simple Smile После не знам по кое време са ги махнали.
Аз точно осемдесетте години съм учила там (87-91). Нямаше квоти за провинцията. Или аз не съм знаела за квоти или някъде там са отпаднали.
Но това вече няма значение. Сега всяко дете може да кандидатства във всяко училище в страната - класирането е общо. Така беше при наборчето. Така беше и при мъничкото преди две години. Няма запазени квоти в плановия прием. Няма квоти и по пол.

# 169
  • София
Момичета, някой беше писал преди за помощи за студенти, които живеят сами и не работят. 
Дали може да сподели отново какво беше, че нешо със социалното подпомагане (сайтовете им) не се справям.

# 170
  • Бургас
Момичета, някой беше писал преди за помощи за студенти, които живеят сами и не работят. 
Дали може да сподели отново какво беше, че нешо със социалното подпомагане (сайтовете им) не се справям.
Единствено съвет мога да дам, когато подават молба и ги питат дали по някакъв начин родителите им помагат е да отричат. Моят син така получи отказ, защото казал, че родителите му дават пари през семестъра.

# 171
Започнаха СУ, знам че има наборчета там Simple Smile Да им пожелаем успешна година и сесии! Да са здрави, спокойни и безгрижни, много да се забавляват, че само учене не може, а и сега им е времето Wink

# 172
  • България, София
На всички наборчета тук и в чужбина - успешна нова учебна година.
И аз съм съгласна, че трябва и време за забавления да намират. Ученето е важно, но само учене не бива Simple Smile
Нека са здрави и да намерят баланса и времето, за всичко, което им е важно.

# 173
  • гр.Варна
Я да побутна темата малко. Как са наборите ви, учебната година си върви, а самите деца как се чувстват?
Моят е доволен от НБУ, но е страшно разочарован от София, не само от града като град, а от хората там като цяло. Оставането там след завършването е невъзможно.
Иначе сподели, че от 50 човека в първи курс, сега в трети са останали 20 в неговата специалност.

# 174
  • Русе
При моето няма развитие. Бачка. Събира пари и все още смята догодина да запише в УНСС. Времето ще покаже.

В момента сме в Турция на почивка и тая сутрин осъмна с висока Т, повръщане, разстройство...Натъпках го с всичко,  дето нося, има и доктор в хотела, ама от утре го/ни чакат три дена по пътищата, а в това състояние  ...  Sad

# 175
  • Сливен
Доста деца споделят, че не им се остава в София, това казва наборката за колегите си. Какво ще стане е рано да се каже.
Скоро я питах дали са намалели, каза че който окапал първи курс, окапал, след това няма отказали се.

# 176
  • София
Много ще е хубаво, ако София не е център на вселената за България и се оживят и малките и средни градове. Така и ние като наближим пенсия ще имаме избор къде да отидем на спокойно, но все пак живо място с услуги и удобства. Blush
Моят синковец вече два месеца пребивава в Барселона. Работата му харесва, казва че се справя. Но сподели, че не иска да живее в чужбина дори и за малко колкото да натрупа професионален опит. Това го обсъждахме малко хипотетично. Тъй като фирмата се разраства, го попитах дали би останал в Барселона, ако му предложат работа. Твърдо отговори, че не иска. Не можел да живее сам в чужбина. Самотно му било. Казах му, че с удоволствие ще се преместя при него (шегувах се). Човекът просто си иска в България и това е.

# 177
  • София
Ели_дечкин, дано се оправи до утре!

Моят най-накрая е 2-ри курс, но споделя някакви странни неща. Бяха 98 първокурсника, сега са около 30 с повтарящите. По негови думи около 15-20 са минали. Това ми звучи абсурдно, но пък от 5 групи, сега са само 3. ФМИ Информатика е.

# 178
Не е абсурдно.
Имам и студентка по медицина, и студент във ФМИ под ръка.
Бих казала, че във ФМИ образованието се придобива най-трудно в България, дори по-трудно и от медицина.

# 179
  • Сливен
Имаме близко дете във ФМИ, информатика и нещо си. Не можа да си вземе изпитите, и повтаря, а не е като да не учи.
А работят ли децата ви сега, през учебната година? Госпожицата се яви на няколко интервюта, има предложения, но на практика тези часове, които трябва да работи не са й възможни или трябва да се откаже трайно от почивни съботи/ недели.

Общи условия

Активация на акаунт