Набор 2003 - 2

• 32 471
  • 372
  •   1
Отговори
# 180
Моят син работи, но е в процес на напускане, защото изостава с университета, а този семетър има доста изпити.
При неговата специалност от 4 групи след първи курс останаха 3. Даже тази година един професор им казал, че до сега толкова много студенти не са стигали до трети курс 🤐.
София не му харесва много на младежа, най-вече времето 😆. Липсват му и приятелите от училище, а те са в Пловдив и се виждат много рядко, защото той се прибира на два месеца. Предполагам че като приключи с университета, ще мисли къде ще се установи, а за това време много неща могат да се променят...

# 181
  • столицата
Истината, обаче е, че София дава най-много възможности за професионална реализация и по-високи заплати.

# 182
Синът ми не работи, ходи редовно на университет, разхождат се с колеги, иначе са около 20 човека - демотивиращо малко. Разбрахме се, че няма да работи, за да може да се фокусира в изпитите, трябва и кредити да събира. Тежко и трудно е във ФМИ, засега държи фронта.
И той е от родолюбците. Вярва, че човек ако в собствената си държава не може да успее, да успее навън, но да не мие чинии и да разнася пици би му било пак трудно. Мисля, че е прав.

# 183
Синът ми започнаха 1 група от 13 човека, сега са 11.  София изключително много не му харесва, през седмица си идва за уикенда. Но пък и специалността му предполага да се завърне след като завърши.

# 184
  • София
Наборката започна трети курс. Очаквано много натоварен като време. Напусна работа в края на септември. Живот и здраве след лятната сесия, ще търси вече работа в болница.

# 185
  • София
Ели, дано тази нощ да му мине на младежа. Щом утре трябва да тръгнете на път, това много усложнява нещата. В турските курорти все още има постоянен приток на туристи от Европа и вероятно прихванал някой вирус.   София все по-малко я харесвам. Постоянно се застроява, трафикът е безобразен, въздухът  мръсен, местата за разходка в града са пълни. Кина и театри има, фитнеси също, басейни, ако човек иска да плува, също се намират, но дали тези неща могат да компенсират минусите не знам.

# 186
  • София
Ели, да се оправя младежът Heart
Моята студентка работи само вечер. По цял ден в академията, вечер в театъра. Справя се засега. След седмица заминава на фестивал в Румъния.. с моята кола.. Rolling Eyes Голямо шубе ме гони, тя пък вика, че нямало как иначе да се научи... Тя също иска да си живее в България. Смята, че те са хората, от които зависи как ще живеят и най-лесно е да избягаш. Тя пък не обича да ѝ е лесно и затова ще остане да работи тук.
София, въпреки, че ми е родния град вече не я харесвам. Иде ми да избягам с писъци направо Sad
Имам и седмокласничка, така че... разбирате ме, че съм настъпена по опашката Innocent

# 187
И  при нас всичко е ок, младежа подхвана трети курс в ТУ. Работи от миналото лято, доволен е, не се оплаква, може да се каже, че сам се издържа.Прибира се всяка седмица с малки изключения.
Прави ми впечатление, че наистина никой от приятелите му не харесват София и бързат да се приберат за уикенда. Той обаче се чувства добре и на двете места.

# 188
От това, което споделя моят син, оставам с убеждението, че програмирането му е скучно. Математиката му е в кръвта. Не работи, хванал се е с някакъв програмен проект, но е по-скоро опит, а не работа ( на 4-ри часа). За ФМИ мога да кажа, колко натоварен е през самия семестър - постоянно домашни, контролни, проекти...точки. Не знам дали е за добро, защото негови съученици работят, а програмата им в Университета е събрана в два дни седмично.

# 189
Рози, и синът ми няма свободен ден. Има една дупка от 3 часа, дори нея не са направили удобна, да могат да се приберат и да почиват. Неговите приятели са с доста по-рехава програма.

# 190
  • гр.Варна
Програмата на моя е наблъскана от понеделник до сряда включително ( и в събота до обяд) , а в четвъртък и петък няма лекции, но той сам си го направи така. В двата дена без уни прави задачите по предметите т. к са свързани с работа с ръцете Joy ( моден дизайн учи и кроят и шият много)
За работа хич няма време, но поработи лятото и задели някой лев.

# 191
При моят син програмата е много неудобна и разпокъсана. Всички работни дни имат лекции и упражнения, само сряда е празна. Трети курс се очертава с най-много предмети до сега.

# 192
  • София
И при нас всички дни е от осем до 17:15 - 18:30. Има едни 3-4 часа дупка в петък между 11 и 15. В трети курс - сямо гърч.

# 193
  • София
При нас също е сложно, особено защото всеки сам си прави програмата и преценява кой предмет кога да запише и с кои и с колко други да съчетае. И колкото и да се опитваш да предвидиш и да си разпределиш добре натоварването, накрая винаги се оказва, че пак едва смогваш Simple Smile Този семестър се оказа доста тегав, надеждата е, че оставащите три уж трябва да са по-балансирани. Успоредно с това работи.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 19:48 от Prizma

# 194
От споделеното (не само тук) оставам с впечатление, че повечето деца искат да се върнат/останат в БГ. Може би просто ми се иска да е така?! Дано това е тенденция, а не само моя си интерпретация.

Щерката кара 3 курс право, този семестър е на ексчейндж в Малта. Успя да се "измъкне" поне за малко от вечно дъждовния Грьонинген и сега се наслаждава на плажа в Малта.
Не работи, но пък учи - доста. Кара курсове по програмиране, изкара езиков курс - Dutch. Планира някакъв курс "Авторско право" или нещо подобно. Радвам се, че е ангажирана и надгражда себе си. Още се колебае в коя област на правото да специализира, но и това ще дойде.

Все още няма виждане дали иска да се върне в БГ, но ние системно работим по въпроса.Innocent

Общи условия

Активация на акаунт