Набор 2003 - 2

• 32 278
  • 371
  •   1
Отговори
# 210
  • Чикаго / София
Много са предимствата на България и все повече ще стават.  И наборката и сестра й искат да се върнат в България. Наборката се притеснява как ще се оправи с езика, че нали всичко учи на английски и испански и не знае ще се справи ли да прави това на български, но и за това ще се намери решение, ако реши да се върне.
Сестра й, която е втора година в Американския Университет в Благоевград, не иска и да чуе да се връща в САЩ. Много й харесва в Бг. Предполагам ще отиде за магистратура в Европа, а после ще видим.

И ние сме решили, те като завършат, да се връщаме, ще сме изкарали едни 20 години навън, но вече ни се прибира. Чакаме само още 2-3 години, те да се ориентират на къде ще поемат.

# 211
  • България, София
Ирка, някак мило ми става, че твоите момичета искат да се върнат в България или поне в Европа.
Радвам се, че на малката й харесва тук.
Не всеки, който е живял дълго в чужбина, успява да се адаптира тук. Обратното също важи. Не всеки успява да свикне с друга държава. Сестра ми замина за Германия, когато беше на 19 г. Там завърши, там остана.
Тя по - скоро на този етап не си представя да се върне в България. Но кой знае?
Наистина с времето предимствата тук растат. И много млади хора предпочитат да се завърнат у нас. Работят дистанционно за международни компании, пътуват по света и се радват на предимствата, които дава животът в България.

Госпожицата навършва днес 21 години.
Кога мина това време Simple Smile

П.П. Нещо не се справям с поставянето на изображение Rolling Eyes
Исках да почерпя вируално.

# 212
  • София
Велина, жива и здрава да ти е наборката!!! Честит ви празник!!!
(Моята вчера вчера влезе във втората половина 22-та година.)

# 213
  • Русе
Жива, здрава и щастлива щерката на velina_v  Още ли е с немското гадже.Не следя темата, а и форума най-вече няколко теми, които нямат общо с деца и образование и не знам кой къде е.
   По въпроса с реализацията тук, Европа, други континенти. За децата ни възможности има, само да намерят тяхното.За съжаление възможностите в страната са най-вече в София.
   Моето дете си работи, каквото си избра в София. Всеки ден му повтарям, че избра по-трънливия и рискован път. След няколко месеца работа му се доверяват и е на друга позиция с повече отговорности, но София не е неговото място. Почти няма личен живот - работа, квартирата, котката,готвене, анимета, спане.  Обикновено почива само неделя и понякога пътуват с приятел насам натам. Всеки месец си идва до Русе ,но тогава почти не то виждам и чувам , постоянно е с компанията си. Иначе в София ,всеки ден ми се обажда и откарваме доста дълги разговори.
Ако имах възможност бих му осигурила всичко за удобен живот, но сега не мога да му купя апартамент в София.То има начин, обаче баща му не е склонен. Но пък се оглеждам за някое малко апартаменче в курортните дестинации около София, че ми се живее на такова място и хем ще бъда по-близко. Между другото миналата неделя бяха отскочили до Пловдив и много му хареса. Обсъждахме, като насъбере още стаж и опит да си търси позиция там.

# 214
  • столицата
Велина, да ти е живо и здраво детето,! Да е щастлива, обичана и доволна от живота си!
Амбър, добре надникнала в "старата" тема. Липсваше ни.

# 215
  • София
Велина, честит рожден ден на твоето момиче! Нека бъде много щастлива!
Смятам се почерпена. Simple Smile

# 216
  • Чикаго / София
velina_v да е здрава и щастлива наборката! Всичко с лекота да й се получав!

Амбер, радвам се, че надникна в темата! Пловдив много се хареса и на Лъчи. Няколко пъти ходи там и го споменаваше като евентуален град за живеене.

# 217
velina, да е здрава и щастлива рожденичката! Да сбъдва всички свои мечти с лекота!

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 21:03 от Vita

# 218
  • Сливен
velina, здрава и щастлива да е рожденичката! Нека намери пътя си и да учи и работи това, което ще й носи и удоволствие!
Пловдив и на мен ми харесва, но по-скоро централната част, някои квартали, като в София, не ми изглеждат много привлекателни.

# 219
  • На село (близо до Лондон)
velina много да е здрава рожденичката. Радвам се като чета че младите хора предпочитат в България да остават.
Ние сме от поколението от 90-те който заминаха да учат по университети в чужбина, когато това беше много трудно със стипендии, фондации и тн. В чужбина се изучихме и останахме. Не мога да си представя да се върна и работя в България. За почивка, развлечения да.
Набора е втора година, медицина в Ливърпул. Много е зает и му харесва, няма възможност често да си идва в къщи.

# 220
  • България, София
Благодаря от сърце за прекрасните пожелания Hug

Амбър, радвам се, че се отби в темата Simple Smile
Госпожицата още е с немското гадже. В началото на септември беше тук, всички заедно с него бяхме в Созопол.
Хареса му.

# 221
  • Русе
Да е жива и здрава наборката. И много успешна.
Амбърче, здравей Hug

# 222
Велина, честита да е госпожицата! Да е много здрава, щастлива, успешна 🌷

# 223
Здравейте, интересно ми беше да прочета, какво мислят наборите за София. Моята си дойде тези дни и я попитах, каза че и харесва. Тя още преди да тръгне се шегуваше, че София е като Ню йорк (мръсно и страшно), та си беше подготвена.  Повечето и приятели са от страната - от общежитията в Студентски град. И тук за мен е една голяма мъка, че не можахме да и осигурим квартира. Чувствам го като личен провал. Тя нито ходи по клубове, заведения, не пуши, не пие, един фитнес и е..., иска да си учи на спокойствие... Сега е вкъщи за 4 дни и каза, че ще може да си дойде пак след Нова година. В НХА 3ти курс е много натоварено всеки ден има лекции и в събота - педагогика. Миналата година работи на 2 часа. Сега и казахме да не търси, че виждам, че и е нанагорно...
Майките от страната които имат студенти на общежитие, къде нощувате? Ние нямаме при кого и плащам хотел или в студия в Студентски. Но започват от 70-80лв. и вече доста ми се увижда. Ако някой има инфо може и на лично. Напоследък отиваме в неделя сутринта и се връщаме посред нощ, но все е да и помогнем с битовизмите по стаята... да прехвърлим зимни или летни дрехи, няма време да се видим дето се казва.
Велина, честита рожденничка!

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 16:17 от Лъчестлъч

# 224
  • При децата ми
София мръсна?!
Преди две седмици, като кацнахме от Египет, София ми се стори най-чистия град на света. Smiley

Връщам се да ви чета!

Общи условия

Активация на акаунт