Набор 2003 - 2

• 32 275
  • 371
  •   1
Отговори
# 225
  • Сливен
Госпожицата лесно се адаптира, харесва й в София, добре й е и в родния град. Вероятно един ден везните ще  се наклонят от избора на работа и / или половинка.
Нощували сме в хотели, наистина увеличиха се цените спрямо първи курс.
За пренасяне на дрехи и др. сме използвали и  куриерски служби - обикновено Спиди.
Не се чувствай така, Лъчелист, стига да иска може да си осигури спокойствие- поне при наборката имат стая на всеки етаж, която може да се ползва за учене, знам че във ФМИ  имат възможност да ползват помещения в сградата. Животът в общежитието е и социален опит.

# 226
  • столицата
Аз и досега най-добре уча и възприемам, когато съм сама. За щастие,  в студентските години  по време на сесия съквартирантките ми се изнасяха по родните места и ми беше спокойно.  Дъщеря ми ходи в някаква стая за учене в общежитието, което за мен звучи доста разсейващо, но на нея й харесва. Иначе си е сама в стая, но в стаята й било скучно и не се чувствала на вълна учене Simple Smile

# 227
Аз имах предвид като Ню Йорк, понеже и е мечта да иде там. Сега да не се бъзне някой, ясно ми е, че не е цяла София - Студентски, където много внимаваш на всяка стъпка.
Иначе и климата там е по-топъл и алергията и изчезна, явно в нашият планински град има нещо, което я дразнеше и носът и течеше всяка сутрин. Сега 3 години в София и няма нищо...
Тинна вярно че първият път спахме за 60лв, а сега същата стая е 90.
А от Спиди са ме научили до кутиите им пратка до 3кг пращам за 3лв.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 19:10 от Лъчестлъч

# 228
  • София
И аз навремето в 1-2 курс не харесвах София, в 3-4 се научих да я приемам, в 6-ти вече ми беше много хубаво и останах тук. Като се прибирам към родния си град (на морето) ми е весело и слънчево, но на 3 ден започва да ме задушава. Simple Smile

# 229
Нищо му няма на Студентски, като Слънчака е - всичко е денонощно, има 3 денонощни аптеки през 900 метра. Осветен и жив квартал е, не мислете че е гето, има си и полиция да обикаля, не е по-страшен от други квартали. В Люлин съм ходила докато се придвижих от колата до блока ледени тръпки лазеха по гърба ми. Дори сравнен с други квартали е направо чист, въпреки че последно време вече и в Студентски се вижда, че кофите преливат.

# 230
Явно сбърках с "тази дума". Понякога съм по-брутална в сравненията си. Заради това избягвам и да пиша, хората и в реала не ме разбират, пък пишейки съвсем... Целта ми беше да кажа, че харесваме София. Хах. Искам да мога да ходя по-често и да имаме време да се разхождаме заедно.
От втората година като се махна от блока на центъра му на Студентски, вече даже не спи с тапи за уши. В никой случай не е гето, все пак всички там са висшисти 😃 По всяко време на денонощието сме вървели и наистина се чувстваш сигурен, пред всеки блок - охрана, камери. Баш като на морето в сезон е.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 08:08 от Лъчестлъч

# 231
  • София
Е, точно пък Студентски град е пълен отврат. Това не е кампус, а бардак с чалготеки. Наскоро ходих там с наборката да взима някакъв багаж и видях за какво става дума. Баща ми беше преподавател и не е като да не съм ходила + 5 г. учене. Истината е, че в последните години София се превърна в кочина във всеки смисъл на тази дума.

# 232
  • София
Влизам да ви напиша, че се запознах с Vache, а то последният пост от нея. Blush
Та решихме този уикенд да прекараме с приятелско семейство, което ще води класа на сина си на хижа за три дни - хем да се разходим, хем малко са социализираме нашия Крис. Отидохме в петък. Събота пристига още една девойка с майка си. Представя се - Ваня. Гледам я. Позната ми е. Откъде? Не знам. Заговорихме се и ... като последен вариант излезе бг-мама. Каза си ника и веднага се сетих, че съм я виждала на снимка от срещите едно време. Приказвахме за наборите и всякакви други интересни неща. Супер си изкарахме и Ралица е страхотно дете. Много е бойна и умна тийнка.

# 233
  • София
Ей, Лютиче мило, как ме изненада, че писа тук! Много се радвам, че се запознахме наживо и се надявам това да не е последната ни среща. Heart Изкарахме си страхотно с едни прекрасни, умни и интересни седмокласници, които доказват, че има надежда. Идва качествено поколение, което ще донесе и качествено изменение в държавата. Simple Smile

# 234
Не съм от вашата, наборна, но постът на Ваче ме провокира. Само в децата ми е надеждата. А ние, като изведените от Египет евреи ще се лутаме, докато начинът ни на мислене не изчезне, заедно с нас.

# 235
  • София
Ох, поизтръпнах ви яко. Прехвърлих набързо.
Лу, дано да е само малкият дявол.
Велина, честита рожденица на патерици!
Гледам за пътуване говорите.
С каката бяхме големи консерви. Горкото дете, вече преполови 22, не живее при нас, но яко вечер ще е навън винаги пише, че излиза, че се е прибрала. С набора сме по-ларж. Лятото беше за три-четири дни на скитане по морето, е отпред на тези дни имаше два при баба си в Бургас и после още един на изпроводяк. Редовно си правят гостувания с приспиване, сега вече дебне кака му да е на купон и той домакинства в апартамента, а нея я праща да спи у нас. Голяма мафия са двамата.
До пълнолетие в чужбина бих пуснала само с възрастен. Пусто представляване пред закон и власт ми е проблем. За морето също го мислих много, но все пак баба му е в Бургас - да не става нужда, но пред лекар или полиция  ще отиде.

# 236
  • София
Маги, това не е ли за другата наборна, че съвсем се обърках? 🤪 Тия са “дъртите”. 🤣

# 237
  • София
Който има и в двата набора. Grin И аз се включвам в отбора, ама върнах да проверя в коя тема съм.Mask

# 238
  • София
И аз няколко пъти връщах и препрочитах. Все едно ще ме изпитва някой, ама обърках се, де! 😜

# 239
  • София
Е,.не ми дава да го изтрия ... Ама нищо де, то дърти, млади... Поне при деветгодишните не пиша... Там ще се появя в седми клас.

Общи условия

Активация на акаунт