Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 44 421
  • 687
  •   2
Отговори
# 180
Не е по-малък ефектът. Просто трябва да се изчака да започне формирането на корена, поне 3-4 дни до седмица.

# 181
Няма да станат по-груби, това е само усещане.

# 182
Здравейте, от известно време обмислям закупуването на фотоепилатор. Не се решавах до сега, заради чувствителната ми кожа. Но от година забелязах, че след епилиране целите ми крака стоят на червени точки и петна, които не минават по една седмица. Знам, че е нормално до няколко часа да има такива червени точици, но не и цяла седмица. След седмица вече съм добре, но вече имам нови поникнали косми и вече ме е страх, да се епилирам и целите ми крака да са като изринати. Опитах с бръснене, здрасти цялата се нарязва, въпреки че беше ново ножчето и после така сърби и имам отново дискомфорт и след бръснене. Опитах с кола маска в домашни условия, ами сама не се справям. Цялата лепнех, на няколко места се посиних, защото повторих за да махна останалите косми, да не казвам за подкожните косми, които получих в бикини зоната.😢 Харесала съм си един уред, ще се опитам да го кача, да го видите. Тъй като съм в Германия и според тестовете го дават на номер 1 и много бюджетен, в сравнение с на Филипс и Браун. Тук обаче идва въпроса ми, дали изобщо мога да ползвам фотоепилатор, като имам на няколко места по краката платки от псориазис. Четох да не се ползвало фотоепилатор при хора с кожни заболявания. Петната които имам, са малки по площ, но често се страхувам, да не причиня по големи щети с този фотоепилатор. Някой има ли опит или повече знания да сподели. Благодаря ви предварително.

# 183
  • София
Здравейте!
Преди години си купих фотоепилатор Philips Lumea от една промоция на Шел.
Сега искам пак да го използвам, обаче съм изхвърлила кутията.
Моля ако някоя от вас го има, да ми напише какъв в моделът. Не помня тогава дали имаше различни модели, моят е с кабел и 2 приставки за тяло и лице.
Благодаря предварително!

# 184
# 185
# 186
Има ли тъмни очила към комплектите или отделно се купуват? Някой следил ли е цените напоследък?

# 187
Няма и не се ползват по принцип.

# 188
Здравейте! Търся мнение за Philips lumea bri 977 или 973? И каква е разликата с 955 или 958? Колебая се кой да взема

# 189
Очила не ви трябват. Никъде не пише да е необходимо, нито пък дразни очите.

Моят фотоепилатор е Philips Lumea BRI 973/00. Моят съвет е да видите дали има опция да е само на кабел, защото дами се оплакват, че батерията издъхва в някакъв момент. Иначе е удобен, вече за ефект е крайно индивидуално. Също така на мен лично 3 приставки са ми твърде много. Една щеше да свърши същата работа (или поне да бяха една с по-голяма площ и една с по-малка, а не три почти еднакви)

# 190
За очите е дразнещо ако стаята не е достатъчно добре осветена, тогава дори този малък проблясък отстрани се вижда като супер ярък. Той не че е и толкова силен ама... като ти светне в очите трицифрен брой пъти и ти се иска да не е било така Grinning Затова - де що има лампи, всичките да светят. Светло, сякаш гоблен ще бродираш, не просто да дръпнеш пердетата или да ти свети само една лампа до теб. Колкото повече - толкова по-добре. Със светлина се решава този проблем при домашните фотоепилатори, не с тъмни очила.
Това за Лумеа го казвам защото с такова имам опит, може и да има някой уред който да предполага и очила и пак да е за вкъщи, но те ще си кажат/напишат изрично ако е така. Никой не би пропуснал такова предупреждение ако е нужно, защото ще ги спукат от искове и дела после ако го направят.

# 191
Приставките са полезни аз си ги ползвам и трите.

# 192
Има фотоепилатори в емаг на доста ниски цени - 140 до 175 лв, но не са на Филипс. Дали вършат някаква работа?

# 193
Здравейте купих си Фотоепилатор Филипс 1998 модел.Имам въпрос, аз съм с тъмна кожа и по картинката в приложението ми дава да ползвам на 3/4степен.Минах си мишниците на 4 степен, но усещах парене това нормално ли е?Ако мина на по ниска степен ще се намали ли ефектът?Също да питам дали е проблем ако застъпвам зоните при местене на фотоепилатора, че не мога да определя точно къде съм минала?Благодаря предварително

# 194
Е ти поначало трябва да застъпиш малко ако имаш предвид зоните в които се допира накрайникът, понеже "прозорчето" е по-малко, не е цялата повърхност отпред. Ти и да искаш няма много как да слагаш съвсем прецизно така че нито да се застъпи поне с мъничко, нито пък да има пропусната част там. Колкото пък можеш, просто недей умишлено да минаваш по 2-3 пъти на едно място. Първите пъти повече се чуди човек, то се озърташ, то се прицелваш, в първите теми отначало се дискутираше бял молив за грим и с него да си помага човек с някакво маркиране по кожата евентуално, правила съм и това но ми писна естествено... Нататък ще светкаш без да го мислиш чак толкова, ще видиш Grinning
За степента само ти можеш да кажеш как ти е, ако е само лек дискомфорт не е страшно, въпросът е да не се изгориш. Иначе ползваш колкото висока ти цвета на позволява кожата, то няма много какво друго да направиш.
Това може и да не е една и съща степен за всички зони, някъде може и по-силно да усещаш паренето. И може да зависи и в коя фаза от месечния си цикъл си също колко го усещаш това.

Общи условия

Активация на акаунт