Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 44 521
  • 687
  •   4
Отговори
# 285
В инструкциите изрично пише, че не се ползва за зона интим, а само бикини зона. По същата причина (тъмна кожа и опасност от изгаряне) не се използва и за ареоли.

# 286
При доста жени е по-пигментирана кожата там, няма много какво да се направи по въпроса...

# 287
  • Благоевград
Интересно. Аз правих онзи ден втора процедура точно интим на 2 степен. Но кожата ми е бяла, само на едно конкретно място светна в оранжево, иначе няма проблем за другата част.
Питах моите колежки, които ходят на лазер къде точно минават на интим и аз затова пробвах, защото ми казаха, че може.

# 288
Здравейте!Може ли да споделите след колко процедури постигнахме желания ефект.Знам,че за всеки е индивидуално,но да споделим опит.Аз съм на втора процедура,сега след 5 дни ще правя трета.Като че ли  вече виждам някакъв ефект на интим.С тъмен косъм съм.

# 289
Аз чета, че доста жени го използват за пълен интим. Аз точно за това искам да го взема. Ако ще е само за бикини зона не ми трябва.
В сайта на Филипс пише това:

"Мога ли да използвам Lumea за пълно обезкосмяване на бикини зоната (като например "бразилски стил")?

Lumea е достатъчно безопасен и нежен, за да третирате цялата бикини зона, така че, ако искате бразилски или холивудски стил (само тънка ивица косми или абсолютно никакви косми), не се притеснявайте да го направите. За да предотвратите дискомфорт, ви препоръчваме да използвате по-ниска степен за по-тъмните и пигментирани зони. За нежните части на интимната зона можете да намалите степента в зависимост от нивото ви на комфорт. Причината за това е, че тези части са по-чувствителни на IPL/се усеща дискомфорт в тях при използване на IPL. Никога не използвайте Lumea върху малката лабия, вагината или ануса."

Не виждам какъв е проблемът да се използва за пълен интим в такъв случай?
Мен също ме притеснява пигментацията на зоната, тъй като при мен се засили по време на втората бременност и все още е по-тъмно от преди (родих преди 14 месеца). Но основата причина да искам фотоепилатор е, че не мога да изтърпя болката от лазер там...

# 290
  • Благоевград
Аз точно там се щракам на 2 степен. На 3 не ми е приятно. Вече писах, че на едно място ми светна оранжево, значи съм попаднала на зона, която не трябва да се третира. Другата седмица ще ми е третата процедура.
На краката и подмишници в понеделник ми е 4 процедура. За краката виждам разлика, но на подмищниците не особено. И двете третирам на 3 степен. На 4 много ми пари и ми е неприятно.

# 291
Като светне оранжево намалете силата и пак опитайте.

Правя пълен интим.

# 292
Здравейте! Майка ми си закупи Фотоепилатор с цел премахване на косми по лицето. Тя е възрастна и вдругиден ще ходя да го разучаваме заедно и да я науча да го ползва. Аз не съм ползвала но започнах да чета и да проучвам от скоро за себе си. Можете ли само да ми кажете през колко дни са процедурите за лице? Как да определя коя степен е подходяща и има ли нещо опасно в самата процедура? Тя е с диабет и за това се притеснява от рани от изгаряне

# 293
Ако е много пигментирана кожата там, не е работа

# 294
Здравейте! Майка ми си закупи Фотоепилатор с цел премахване на косми по лицето. Тя е възрастна и вдругиден ще ходя да го разучаваме заедно и да я науча да го ползва. Аз не съм ползвала но започнах да чета и да проучвам от скоро за себе си. Можете ли само да ми кажете през колко дни са процедурите за лице? Как да определя коя степен е подходяща и има ли нещо опасно в самата процедура? Тя е с диабет и за това се притеснява от рани от изгаряне
Ако космите са бели няма да стане.Иначе започнете със слаба степен.За диабета не знам, нещо в книжката беше описано за болести.

# 295
Изгаряне поначало не трябва да се допуска, камо ли такова до рани... Хубавото е че не е и чак толкова лесно да се изгориш с фотоепилатора, изгаряне е вероятно върху доста тъмна кожа (както оплакванията по-горе за интим при някои дами) или такава с тен, също и ако се повтаря многократно на едно и също място да се светка. Все неща които не знаят предварително и се вземат предвид.
Ако космите които ще се третират са бели, наистина фотоепилатор не е най-удачната опция, това понеже пише изрично че е възрастна жената, каквото и да значи в случая.

# 296
Тя има някакво силно окосмяване на едната част на брадата. Като косми на прасе са, излизат бързо и с нищо не успяваме да ги премахнем. Все ги пипа, все я дразнят. Има и бели и черни.Преди ги махахме с кола маска но станаха толкова твърди и упорите, много е неприятно. Живее в малък град и няма нито добър дерматолог да я насоча нито козметик, в който да не се съмнявам за хигиена и компетентност. Просто не знам как да ги премахнем.

# 297
На белите със сигурност няма да повлияе. С лазер опитвала ли е?

# 298
Ако са такива единични но дебели, май електроепилация най-добре. Но не е като студиата за всичко друго, да има под път и над път...
И аз съм с няколко такива на брадичката, 2 бели и още някой и друг пак единични тъмни. То не е и нормален косъм ами дебел и твърд като на мъжете... Не ги знам те как търпят токива по цялата муцунка, честно ви казвам, моите няколко ме вбесяват страшно Grinning
Така и не се наканих и аз да си намеря студио за електро, а трябва.

# 299
Електроепилацията е най-подходяща за тези груби косми по лицето.

Общи условия

Активация на акаунт