Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 44 624
  • 687
  •   1
Отговори
# 420
Аз на подмишниците нямам никакви косми след три процедури само. Ефект виждах и след втората. Но аз съм ги епилирала години и те си бяха частично оредели доста. Мисля, че това е от голямо значение.

# 421
Бързо стана. 3-4 процедури.

# 422
Здравейте група,колко време преди излагане на слънце лятото,спряхте процедурите

# 423
Здравейте група,колко време преди излагане на слънце лятото,спряхте процедурите

Почнах май месец, не съм спирала.
Подмишници и аз чакам за резултат. Намаля растежа, но има пигментация и става бавно. Сега ги бръсна само преди фотоепилация, тоест на 2 седмици, което ме устройва. Краката ми доста оредяха, на ръцете се забави, брадичка и шия за момента няма почти никакъв ефект обаче..

# 424
Здравейте! 🍀

Изключително много ме е срам да задам тези въпроси, но за съжаление се налага да надделея над този срам и да попитам.

Имам няколко въпроса относно обезкосмяването и се чудя дали да инвестирам в уред за домашна употреба или да се доверя на специалист. Не съм сигурна доколко професионалните процедури биха били ефективни в моя случай.

Възможно ли е да се премахнат космите от вътрешната част на интимната област – върху самите срамни устни, както и върху аналната зона? (При мен растат и там.) Също така, могат ли да се третират косъмчетата около ареолите – не в центъра, а в началото на оцветяването?

Ако съм в процес на процедури, мога ли да се бръсна няколко дни преди следващата сесия? Никога не съм премахвала космите на бакенбардите на лицето и бузите на седалището, но сега обмислям да го направя – необходимо ли е първо да ги обръсна?

В момента се бръсна всеки ден по краката, а интимната зона и мишниците – на всеки 2-3 дни. Космите около ареолите премахвам с депилиращ крем. Кожата ми е по-тъмна, а косъмът – черен и твърд.

Понякога се чудя дали това окосмяване не е свързано с някакъв здравословен проблем, но правя профилактични изследвания веднъж годишно и всичко изглежда наред.

Благодаря Ви предварително!

# 425
Няма проблем да бръснеш между процедурите - много ясно че няма да си ходиш с косми я. По някое време вече няма да ти е нужно толкова често, но не пречи с нищо че го правиш.
За там където питаш за косми на по-интересните места - на всички хора им растат там, разбира се. Не е най-забавното нещо да се светкаш сама там, да го кажа по-умерено Grinning Уж малка зона пък цялото сгъване е чекнене може да ти се види много.
А за ефективност не разбирам съвсем питането ти - от домашни и професионални процедури, професионалните с лазер са по-ефективните.
За ареолите не ми звучи добре фото, пигментът поглъща светлината и е твърде лесно да се изгориш. Евентуално и по-тъмна кожа или такава с тен от слънце или солариум също носи този риск.
Евентуално може да направиш поне консултация в студио и да видиш и те какво ще ти кажат.

# 426
  • В.Търново
Според мен професионалното е по-дъбрия вариант. Аз не съм много доволна от уреда за домашна употреба.

# 427
Нещо ми е много странно. Цялото тяло минавам на една дата. Сега излиза, че ръце и интим  трябва да мина на 11.04 а подмишници и крака на 25.04. А аз съм направила всичко заедно по график на 28.03. Защо едната част от тялото ми я дава на две седмици, а друга част веднъж месечно ?

# 428
А по едно и също време ли си ги започнала или на някои зони имаш по повече процедури направени?  Поне отначало го бяха направили с някаква бройка заложена за през 2 седмици и след тях вече поддръжка. Те и затова толкова хора хич не се занимават с това приложение. Много знае то на теб за коя част на тялото колко процедури ще ти трябват...

# 429
От първата употреба още, правя цялото тяло заедно. Е'аси тъпото приложение. Ще си се минавам през две седмици. Имам четири пълни процедури на цялото тяло до сега, по график през две седмици. Всичко стриктно съм правила.

# 430
Приложението не е тъпо. Просто ви е дало опция да влезете в поддържащ режим и сте я кликнали. Имаше някъде да се върнете в "активен режим".

# 431
Възможно е. Отбелязвам само датите на процедурите, когато правя. Не давам други кликове, тъй като ми е досадно.

# 432
Здравейте!
 Искам да започна да се фотоепилирам, но не знам какъв фотоепилатор да си взема. Бюджета ми е до около 500лв., но ако мога да мина и по тънката лайсна няма да е зле. Намерих ето този, ако някой случайно може да ми даде мнение за него. Няма марка и затова ми е малко скептичен.
https://www.emag.bg/fotoepilator-ipl-999-990-impulsa-podmladjava … 252/pd/DJF4F5BBM/

Другия, който заглеждам е този на Филипс Лумеа, най-евтиния от серията.
https://www.emag.bg/fotoepilator-ipl-philips-lumea-advanced-250- … -00/pd/DN708VBBM/
Но виждам, че този на Филипс има значително по-малко импулси и не знам дали няма да свършат? И също така идва без специалните очила за защита и по видеа на други жени забелязвам, че те не използват такива. За този фотоепилатор нужни ли са те?

Също така намерих и тези на марката Cutisora. До сега не съм ги чувала и мисля, че от скоро предлагат фотоепилатори. Някой има ли мнения за тях?
https://cutisora.bg/collections/ipl-fotoepilatori-za-obezkosmyavane

Ще се радвам да ми дадете насоки! Бих искала да го взема скоро, за да не ми е толкова притеснено лятото и да трябва да се крия.

# 433
За марки не мога да коментирам, но за някои от другите неща - за Лумеа никога не са изисквали или препоръчвали да се слагат предпазни очила като се работи с нея.
Гледай да ти е много добре осветена стаята, защото все пак има проблясък изпод приставката, въпреки че е сложена плътно върху кожата - супер кратък е но е ярък и като ти светне така няколкостотин пъти... не е приятно, а някои откровено си ги и заболява глава от това. Колкото по-светло е около теб, толкова по-малко се отразява това. Не става дума за светлина която е прекалено силна и ще ти повреди очите, ти директно в очите няма как да си светнеш, а за неприятното възприятие от рязкото светване.
Импулсите не смятам че са малко, досега не съм чула нито една да се оплаче че са свършили и лампата спряла да свети, дори от най-старите модели Лумеа които са с най-малко, май 250 хиляди бяха. Иначе сега знам че правят с повече но и тия 250к са ти за немалко години.
А това да не трябва да се криеш до лятото... ти колко време смяташ че ще мине преди да сметнеш че си приключила със светкането? Пак зависи и кои части на тялото искаш да обезкосмяваш, но то вече е почти април, съвсем скоро ще си е за ходене по къси ръкави.

# 434
  • Благоевград
Аз се святкам със слънчеви очила и затворени очи, иначе ми става лошо. Когато се е налагало да си правя процедура след работа, вече е било тъмно навън и съм била уж в добре осветена стая, но светлината на епилатора съм я усещала силна. От опит мога да кажа, че най-добре е да е през деня и по възможност в светла стая и до прозореца, така най-малко светлината на Лумеа ми е дразнела очите, даже не съм слагала слънчевите очила.
Не успях да довърша процедурите поради непредвидени обстоятелства и да мина на поддържащи, налага се да направя доста дълга пауза. Отначало ли трябва да започна? Факт е, че имам 5 процедури на крака и подмишници. На краката в долната част има разлика, изпопадаха, а аз съм с много бяла кожа и сравнително светъл косъм. На бедрата обаче не е толкова добър резултата, нито на подмишници. На последните се святках на 2, че ми пареше, постепенно последната беше на 4. На интим успях да направя 3 или 4, не довърших и тях. Няма особен ефект там. Очаквах по-добри резултати.

Общи условия

Активация на акаунт