Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 6

• 44 643
  • 687
  •   3
Отговори
# 435
Някои хора са по-чувствителни към такива резки просветвания, говоря и по принцип а не само при фотоепилатора. Не е въпросът да е денем, а да е много светло и от всички посоки - тогава просто по-малко го регистрираш това.
След дълга пауза си почни през 2 седмици пак, особено ако и косъмчетата са започнали да растат където са били опадали. Правила съм го, домързява ме доста, а аз имам Лумеа от доста години вече. Ако са започнали да растат отново, вероятно ще ти трябват по-малко процедури отколкото първия път, за да стигнеш до само поддръжка вече.
Светъл и тънък косъм наистина не се повлияват толкова добре, аз на бедрата предимно не се и опитвам че е много играчка за малко ефект - хем са най-голямата зона за работа и искат най-много време и търпение, хем някои косъмчета там едвам ми се виждат и без това та смятай дали им влияе особено Grinning На ниски степени не съм работила де, там святкам на най-високата но то просто явно няма достатъчно пигмент.

# 436
За марки не мога да коментирам, но за някои от другите неща - за Лумеа никога не са изисквали или препоръчвали да се слагат предпазни очила като се работи с нея.
Гледай да ти е много добре осветена стаята, защото все пак има проблясък изпод приставката, въпреки че е сложена плътно върху кожата - супер кратък е но е ярък и като ти светне така няколкостотин пъти... не е приятно, а някои откровено си ги и заболява глава от това. Колкото по-светло е около теб, толкова по-малко се отразява това. Не става дума за светлина която е прекалено силна и ще ти повреди очите, ти директно в очите няма как да си светнеш, а за неприятното възприятие от рязкото светване.
Импулсите не смятам че са малко, досега не съм чула нито една да се оплаче че са свършили и лампата спряла да свети, дори от най-старите модели Лумеа които са с най-малко, май 250 хиляди бяха. Иначе сега знам че правят с повече но и тия 250к са ти за немалко години.
А това да не трябва да се криеш до лятото... ти колко време смяташ че ще мине преди да сметнеш че си приключила със светкането? Пак зависи и кои части на тялото искаш да обезкосмяваш, но то вече е почти април, съвсем скоро ще си е за ходене по къси ръкави.

До колкото знам е хубаво първия месец да се светкаш по 2-3 пъти седмично, а след това по 1-2 пъти. Идеята ми е до края на май/юни месец да съм намалила вече до 1-2 пъти седмично, за да не трябва да се притеснявам толкова от слънцето. А как работи с тена? Постоя ли няколко часа на слънце ставам като негърче и така ми държи тена до януари/февруари. Проблем ли ще, щом хващам тен толкова лесно?

# 437
Значи, виж си според какъвто епилатор си избереш какво препоръчват, но за Лумеа специално е веднъж на 2 седмици в активното третиране и после поддръжка вече на месец или малко повече. Колко процедури ще ти трябват че да финишираш с редовното третиране - това никой не може да каже. Може и за 2 месеца да си готова, а може и повече, даже е по-вероятно - просто трябва да минат всички косми през фазата в която може да ги засегне светлината така че не е само до брой третирания. А може и на всяка зона различно време да отнеме.
Но 2-3 пъти седмично ми звучи чудовищно откъм занимавка, че аз като ще е така мога и да се бръсна 3 пъти в седмицата и да не се занимавам - то си е през ден това... На мен 2 пъти в месеца с Лумеа ми тежи и ме мързи, а ако ми кажат че на толкова е поддръжката едва ли не завинаги, няма да си купя такова нещо - то ще ми изяжда всичкото свободно време сигурно.
И да, тенът е проблем, вероятността да се изгориш става много голяма. Не е въпросът да не трябва да се притесняваш от самото слънце толкова, проблемът е и че с по-тъмна кожа пигментът в нея поглъща светлината от уреда и тя става на топлина и съответно страдаш. И колкото повече пигмент, толкова повече пари или направо изгаря. Най-бледите кожи понасят най-високите степени с фотоепилатора.

Огледай си хубаво като си избираш уред за какви варианти на цвят на кожата и на косъма са подходящи всеки, май имаше някакви дето уж ставали и за кожа с тен. Аз тен почти не хващам дори посред лято, така че за себе си просто тая информация не съм я търсила и не знам. Но при теб щом потъмняваш толкова, това трябва да ти е водещото явно и това проучвай най-много а не само марка и цена. Да не се окаже че изобщо не си за такъв уред, нямам представа колко тъмен тен е това което наричаш "като негърче".

# 438
  • София
До колкото знам е хубаво първия месец да се светкаш по 2-3 пъти седмично, а след това по 1-2 пъти. Идеята ми е до края на май/юни месец да съм намалила вече до 1-2 пъти седмично, за да не трябва да се притеснявам толкова от слънцето. А как работи с тена? Постоя ли няколко часа на слънце ставам като негърче и така ми държи тена до януари/февруари. Проблем ли ще, щом хващам тен толкова лесно?
Това за 1-2 пъти седмично от къде го разбра? За първи път чувам таква честота на процедури на седмица. Следвай си инструкциите на епилатора, ако те са веднъж на 2 седмици, както е на Филис не се святкай 2-3 пъти седмично, защото може да си причинеиш някои неприятни изгаряния особено ако кожата ти е по-тъмна. Освен това има информация за съвместимост ан цвета на кожата, която може да провериш.
Някаква снимка намерих, със сигурност има и с по-добро качество

Моят епилатор е Браун и инструкциите са веднъж на семдица като стартови процедури. Не бих рискувала да зачестявам процедури на моя глава.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 08:41 от pimpinela

# 439
От 4 процедури няма да има афект.То с професионални уреди се правят 6+
Аз лятото спирах да се светкам, затова есента започвах отначало и правех 12 процедури през 2 седмици, които свършваха април-май, за да мога лятото да ги спра, тъй като съм матова и бързо чернея.
По тази схема правих 3г и стигнах лимит, който повече не мръдна, като почти нямам косми на крака, ръце, корем, под мишниците на 1/2, интим на 70%.
Та интим, мишници, бедра бях правила профи процедури преди това , но Лумеата не постигна много повече там.

# 440
Това за 1-2 пъти седмично от къде го разбра? За първи път чувам таква честота на процедури на седмица. Следвай си инструкциите на епилатора, ако те са веднъж на 2 седмици, както е на Филис не се святкай 2-3 пъти седмично, защото може да си причинеиш някои неприятни изгаряния особено ако кожата ти е по-тъмна. Освен това има информация за съвместимост ан цвета на кожата, която може да провериш.
Някаква снимка намерих, със сигурност има и с по-добро качество

Моят епилатор е Браун и инструкциите са веднъж на семдица като стартови процедури. Не бих рискувала да зачестявам процедури на моя глава.

Благодаря за снимката, тена през лятото ми е що годе колкото 4тата степен, може би малко по-тъмен, значи няма да е проблем това. А това, което казвам за светканията знам от една приятелка. Тя използва от около година един безмарков(този в първия ми пост) и е много доволна от него. Когато съм я разпитвала ми е казала, че така го е правила, за първия месец по 2 пъти на седмица, после по 1 за още около месец и вече 3/4тия месец когато е имало нужда.

# 441
Разпитай я колко време отнема третирането, особено на по-големи зони като ръце или крака, защото 2 пъти в седмицата ми звучи потресаващо на мен. Те и на Лумеа пишат някакви смешно кратки времена че отнема, но нямат нищо общо с реалността ами си иска време.
И виж специално за нейния за какъв тен го дават ако си решила такъв да е, тези снимки са от описанието на Лумеа и то виж че и при една и съща марка не е еднакво за всички модели.
За това често третиране нямам обяснение обаче, на мен продължава да ми звучи нелепо. Фазите на космите се завъртат за много време, през 2-3 дни ми се струва безсмислено упражнение.

# 442
Здравейте момичета, искам да си взема фотоепилатор,  препоръчаха мо филипс лумеа (1200 лв.) Но нямам такъв бюджет, може ли да споделите модел и марка, от които сте доволни в по нисък ценови клас?

# 443
  • Благоевград
Здравейте момичета, искам да си взема фотоепилатор,  препоръчаха мо филипс лумеа (1200 лв.) Но нямам такъв бюджет, може ли да споделите модел и марка, от които сте доволни в по нисък ценови клас?

Аз взех Лумеа 977 на изплащане на черен петък от голяма верига през банката, в която имам сметка. Имаше за 20 месеца на изплащане без лихва.

# 444
Дух, Лумеа често ги намалят. Според момичетата в темата, не е нужно да вземаш такъв с всички приставки. Аз лично ползвам една за цялото тяло, без лицето, но там си ходя на лазерна.

# 445
Има доста по-евтини. Не е нужно да е последен модел. Вземи си с кабел, същата работа върши. Изчакай някоя промоция, понякога ги има и под 500 лв.

# 446
А кой модел на лумеа бихте препоръчали?

# 447
Здравейте, днес за първи път използвах фотоепилатора /на крака, ръце и подмишници само засега/ и исках да попитам как сте сигурни, че сте минали всичко? Старах се, но в крайна сметка имам чувство, че са останали някои места, които съм пропуснала.

# 448
Не е фатално и да си пропуснала малко някъде.

# 449
А, отначало и аз се шашках да не пропусна, то очертавах на по-малки зони че да съм стриктна, то незнамсикакво... Сещайте се като установих и без това колко време отнема да си мина краката, дали не спря рязко да ми пука за по някой малък пропуск евентуално Grinning
Като се минаш няколко пъти, си свикваш как ти е най-удобно да караш и вече е хем по-бързо от първия път, хем и по-малко ти пука Grinning Така или иначе, ти и всичко дето светнеш няма да е все в подходящата фаза за убиване точно в този момент.

Общи условия

Активация на акаунт