Стойности на ЧХГ - Тема 19

• 48 133
  • 983
  •   1
Отговори
# 570
  • На изток от Ада
Аз да попитам още нещо. Понеже прогестерона ми е 29ng, но аз вечерта със зацапването, още преди да го бях изследвала започнах веднага утрогестана вагинално. Чудя се дали не може да се предозира, четох че при предозиране се случва да се излющва лигавица на матката и даже е опасно. Освен това, при предната ми бременност пак бях взимала утрогестана, но гледам че тогава опаковката е била 100мг таблетката, а тези вагиналните са по 300мг. Днес сутринта пак имам зацапване и е доста розово към червено и много се притеснявам до прегледа.....Взехх да разреждам поставянето на глобулите за всеки случай, даже ще го спра, но вече не знам какво става с това зацапване. Навсякъде пише че спира до 2-3 дни.
Няма да го предозираш. Той е нужен на бебето.
При зацапване се пие .

# 571
Аз съм с положителен тест от миналата събота, следя ЧХГ и прогестерон на два дни и ЧХГ върви супер, обаче прогестеронът много пада:
03.08: ЧХГ - 70, прогестерон - 24.69 ng/ml
05.08 (ден на закъснението): ЧХГ - 202, прогестерон - 28.01 ng/ml
07.08 (обаче 40 часа след предното): ЧХГ - 396, прогестерон - 21.41 ng/ml - тук АГ ми преписа циклогест ректално и го слагам от вечерта на същия ден.
09.08: ЧХГ - 1007, прогестерон - 25.11 ng/ml
11.08: ЧХГ - 2439, прогестерон - 17.75 mg/ml

Писах на АГ, но не ми е отговорил още, не знам дали да се надявам, че има някакъв шанс тая бременност. Утре така или иначе ми е първият преглед, ама не знам какво да правя междувременно.

# 572
Дудъл, по едно и също време ли си правила изследванията като час, преди хранене ли е било винаги (това  влияе на прогестерона). По-колко свещички циклогест са ти изписали?

# 573
Между този в петък и този днес има около час и половина разлика, но днес беше след като съм закусвала, докато в петък беше на гладно, че пусках и разни други неща.
Една свещичка от 400 вечер.

# 574
Бих посъветвала да си слагаш по две свещички тогава, сутрин и вечер. Нали, утре си на преглед? Там ще ти разяснят нещата. Сигурно ЖТ вече намаля функцията си.

# 575
Здравейте,доста съм объркана от случващото се с мен,моля да дадете мнение тъй като единственото което ми остава е да чакам .Последната ми менструация беше на 26.06.2024(цикъла ми е уж редовен на 28дни) на 26.07 (ден петък) видях бледа втора черта и си пуснах кръвен стойността беше 295 след това на 29.07 (понеделник ) пуснах втори кръвен в същата лаборатория и стойността беше 843.Сряда (31.07) бях на доктор и се видя само сак в матката отговарящ на 5та седмица в гоято всъщност бях и доктора каза че просто е рано и да отида пак на 13.08.Да обаче на 9.08 получих кафяво зацапване и веднага бях на доктор(при друг тъй като първия отказа да ме прегледа) доктора каза че в матката има сак който отговаря на 5г.с и 5дни ,а аз бях 6г.с и 2дни ,но все още не вижда ембрион,супер спокойно ми каза че според него всичко е наред няма отлепване и да изчакам и да отида пак след две седмици на своя глава пуснах същия ден чхг и беше със стойност 7321 .Изписа ми утрогестан,нош па и витамин ц които пия от петък,зацапването е малко но от днес вече е много тъмно (дори черно) само при забърсване(по бельото си нямам нищо и все едно с парченца много съм притеснена да не е кухо яйце.Бременноста е спонтанна имам две бременности преди това инвитро от едната имам прекрасна дъщеричка ,но въпреки това страшно много искаме това бебенце ❤Извинявам се за дългия пост,моля за вашето мнение все пак има доста жени сблъсквали се с подобни ситуации.

# 576
АГ сега ми звънна и ми качва прогестерона на 2х400мг  циклогест + 200 мг утрогестан 😳
Много се надявам да е наред всичко.

# 577
Bezime9, имайте малко търпение, рано е било да се визуализира ембрион все още. Отидете на преглед след седмица, а най-добре след 2 директно за пулс. Тъмното зацапване обикновено е стара кръв, чистите нещо, не се притеснявайте, щом е оскъдно, а и лекар Ви е потвърдил, че нямате отлепване. Все пак препоръчвам, ако имате възможност да лежите повече сега.

Запазете спокойствие, всичко ще е наред!

# 578
Bezime9, имайте малко търпение, рано е било да се визуализира ембрион все още. Отидете на преглед след седмица, а най-добре след 2 директно за пулс. Тъмното зацапване обикновено е стара кръв, чистите нещо, не се притеснявайте, щом е оскъдно, а и лекар Ви е потвърдил, че нямате отлепване. Все пак препоръчвам, ако имате възможност да лежите повече сега.

Запазете спокойствие, всичко ще е наред!

Много ви благодаря за подкрепата,наистина имам нужда от това ❤
Доктора ми забрани да пускам вече чхг защото не е показно и така остава да отида на преглед след 2седмици .Също забравих да спомена че на първия преглед сакчето е било 3.3мм а на този в петък последния 10.0мм между двата прегледа има 9дни

# 579
Всичко се развива както трябва. Спокойствие и почивка! Ако зацапването се усили, свържете се с лекаря, вероятно ще Ви изпише прогестеронов препарат. Засега не се притеснявайте от зацапването, не е необичайно, сакчето си расте 🍀

# 580
Всичко се развива както трябва. Спокойствие и почивка! Ако зацапването се усили, свържете се с лекаря, вероятно ще Ви изпише прогестеронов препарат. Засега не се притеснявайте от зацапването, не е необичайно, сакчето си расте 🍀

Аз от петък съм на утрогестан 2х2 за всеки случай ми го изписа.Благодаря още веднъж Бонибон ❤

# 581
Здравейте, 2 ден от закъснението ЧХГ е 317, а прогестерона 131. Как ви се струва като стойност?

# 582
Organza Идеални са! Честито и лека бременност!

# 583
Здравейте, нивата на чхг са ми почти 300 имам кафеникаво зацапване, гинеколога ми каза след седмица пак да отида изписа ми утрогестан и нош па. Каза че не може да види Плоден сак. Случвало ли ви се е ?

# 584
  • На изток от Ада
Здравейте, нивата на чхг са ми почти 300 имам кафеникаво зацапване, гинеколога ми каза след седмица пак да отида изписа ми утрогестан и нош па. Каза че не може да види Плоден сак. Случвало ли ви се е ?
300 е ниско за да се види трябва 1000

Общи условия

Активация на акаунт