Работа, кариера, търсене на промяна - въпроси и отговори с Гергана Нейкова

• 32 245
  • 62
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте!

В бъдеше желая да се запътя към професията "Брокер на недвижими имоти". Забелязах, че в интернет има голям избор от обяви за работа в дадената сфера, които предлагат обучение, за лица, които нямат опит.

Въпросът ми е, дали по време на това обучение, аз като обучаващ се, ще получавам възнаграждание в Х сума с цел да покривам своите разходи? И случай, че да, бих желал да попитам, горе долу, колко високо е даденото възнаграждение (приблизително).

Благодаря предварително за отговора и лека вечер!

Здравейте,
В повечето случаи фирмите, които предлагат обучение за нови брокери, не изплащат фиксирано възнаграждение по време на самото обучение. Курсистите сами покриват разходите си. След завършването на обучението възнаграждението обикновено е на комисионна база и зависи от реализираните сделки. Някои обяви без опит предлагат начална заплата, но това не е заплащане по време на обучението, а при активна брокерска дейност.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 11:34 от Рaдост

# 61
Здравейте, аз съм от малък град, но се намира трудно работа тук и имам желание да си опитам късмета в столицата. Завършила съм Счетоводна отчетност(професионнална гимназия), Икономика на индустрията(бакалавър) и Застраховане(магистър) в УННС и имам трудов стаж в Териториално статистическо бюро и ТП на НОИ в моя град. Работата ми се състоеше в анкетирания, проверка на счетоводни отчети, изготвяне на пенсионни досиета и сканиране на документи. Също така имам малък неофициален опит с осчетоводяване на малки фирми със софтуера Microinvest Delta Pro и 2 години се занимавах със собствен дропшипинг бизнес. Въпросът ми е имам ли шансове да се реализирам на работния пазар като се има предви , че част от трудовия ми опит е неофициален и към какви длъжности да се насоча?

# 62
Здравейте, аз съм от малък град, но се намира трудно работа тук и имам желание да си опитам късмета в столицата. Завършила съм Счетоводна отчетност(професионнална гимназия), Икономика на индустрията(бакалавър) и Застраховане(магистър) в УННС и имам трудов стаж в Териториално статистическо бюро и ТП на НОИ в моя град. Работата ми се състоеше в анкетирания, проверка на счетоводни отчети, изготвяне на пенсионни досиета и сканиране на документи. Също така имам малък неофициален опит с осчетоводяване на малки фирми със софтуера Microinvest Delta Pro и 2 години се занимавах със собствен дропшипинг бизнес. Въпросът ми е имам ли шансове да се реализирам на работния пазар като се има предви , че част от трудовия ми опит е неофициален и към какви длъжности да се насоча?
Здравейте, meringue17,

Вашето образование и опит Ви дават стабилна основа за реализация в София, където възможностите са значително повече и шансовете Ви за работа са напълно реални. Оперативни, счетоводни позиции се търсят масово и присъстват във всяка компания, което увеличава вероятността да започнете сравнително бързо. Реалистично е да кандидатствате за позиции като младши счетоводител, оперативен счетоводител, финансов/административен асистент, както и за по-ниски роли в сферата на застраховането, които стъпка по стъпка биха Ви отворили път към по-експертни функции. При кандидатстване е добре да акцентирате върху опита си със счетоводен софтуер, обслужването на малки фирми като свободна практика и предприемаческия опит с онлайн бизнес, който показва инициативност – качество, високо ценено от работодателите.Този предприемачески опит дори може да Ви насочи и към сферата на продажбите, ако имате такива интереси.

Общи условия

Активация на акаунт