Студенти в Нидерландия - 21

• 61 469
  • 720
  •   1
Отговори
# 570
  • Шумен
И аз да се похваля. Имаме стая в Айндховен! Sweat Smile
Облекчението е огромно, въпреки големия наем. Намерихме я чрез агенция.

# 571
Здравейте, а коя агенция ползвахте? Ще разкажете ли малко повече за процеса? Може ли просто да възложим да търсят и по снимки да наемем?

# 572
  • София
Ако решите с Radix - директно им пратете по мейл (radixwood@gmail.com) сканираната диплома (заверено копие). Макс за 2-3 дни отивате да си я вземете. Само пишете, че ви трябва обикновен превод от легализиран преводач на английски. Струваше ми 15лв на стр. Играх го миналия месец с едно удостоверение. Те са на 2 мин от Орлов мост и спирка на метрото, кофти е работното време обаче (младежите могат да я свършат тая работа).
Щом ти казваш, че са читави, ще ги ползвам, но е много странно да имат сайт, който няма никаква функционалност, даже не се вижда адреса им, телефон също не може да видиш.

# 573
  • София
Здравейте! Приета съм за магистратура в Лайден. Опитвам се да намеря квартира в Лайден или Хага, проверих във всички възможни сайтове, но нищо не намирам. Ако знаете за някой който ще освобождава стая или студио в този район ще съм много благодарна да ми пишете.
Student experience имат сграда със студия в Лайден. Те са на лотариен принцип, разгледайте сайта им, ако не сте.

# 574
Ако решите с Radix - директно им пратете по мейл (radixwood@gmail.com) сканираната диплома (заверено копие). Макс за 2-3 дни отивате да си я вземете. Само пишете, че ви трябва обикновен превод от легализиран преводач на английски. Струваше ми 15лв на стр. Играх го миналия месец с едно удостоверение. Те са на 2 мин от Орлов мост и спирка на метрото, кофти е работното време обаче (младежите могат да я свършат тая работа).
Щом ти казваш, че са читави, ще ги ползвам, но е много странно да имат сайт, който няма никаква функционалност, даже не се вижда адреса им, телефон също не може да видиш.
бул. Евлоги и Христо Георгиеви 105, тел: 029434783
Работно Време
Oт понеделник до четвъртък: 10:00 до 15:00
Петък: Моля, свържете се с нас на електронната ни поща.
Ползвам ги от много години, вярно спорадично, но наистина са много коректни.

# 575
  • Бургас
mistake, колко е наема на стаята ви в Айндховен

# 576
Ако някой освобождава стая в Ротердам или има информация за такава, ще съм благодарна да ми пише.
Търся квартира за момче (ще бъде първа година). Благодаря!

# 577
  • София
Вижте на сайта domakin.nl - има 2 свободни стаи за Ротердам.

# 578
  • Кюстендил
Здравейте, отново съм с въпрос към тези от вас,които имат опит с Xior. Запазихме стая за младежа,но продължаваме търсенето на квартира за него и приятелката му.От Xior са ни сложили крайна дата за начално плащане, която обаче не ни устройва, тъй като се надяваме да намерим жилище и за двамата. Та въпросът ми е следния, ако не направим плащането в срока, който са поставили ще  изгубим ли  тази стая и ако се случи така ще можем ли да запазим друга?

# 579
  • Бургас
В нидерландска аптека ще дадат ли лекарства с рецепта от България, снимана на телефона

# 580
Здравейте! Приета съм за магистратура в Лайден. Опитвам се да намеря квартира в Лайден или Хага, проверих във всички възможни сайтове, но нищо не намирам. Ако знаете за някой който ще освобождава стая или студио в този район ще съм много благодарна да ми пишете.
Student experience имат сграда със студия в Лайден. Те са на лотариен принцип, разгледайте сайта им, ако не сте.

Много благодаря! Изглежда че в момента нямат студия останали, но ще продължавам да проверявам сайта. Ако някой знае нещо друго ще съм много благодарна да ми пише.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 04:56 от edna_studentka

# 581
В нидерландска аптека ще дадат ли лекарства с рецепта от България, снимана на телефона
Би трябвало. Дъщеря ми си е взимала така лекарства от аптека. Рецептата беше написана на латиница с генеричните наименования на лекарствата, сканирана и изпратена по мейл.

# 582
Да ще я изпълнят !Аз непрекъснато пишех и изпращах рецепти на студента по този начин,да не говорим ,че съм му оставила и празни   рецепти  с печат , там за да може да  пише  естествено под мой контрол  и раздава и на другите деца!

# 583
  • Шумен
Здравейте, а коя агенция ползвахте? Ще разкажете ли малко повече за процеса? Може ли просто да възложим да търсят и по снимки да наемем?

Здравейте, агенцията е https://en.brickvastgoed.nl/  Моят син сам контактува с агентката и не съм съвсем в час, но в общи линии процесът е стандартен.
Плаща се месечна такса на агенцията и ти дават право да кандидатстваш за стаите на сайта им. Всеки ден се влиза в сайта и ако има нещо, което ви харесва, пращате имейл, че искате оглед. На датата за оглед имахме познати, които от името на сина ми ходеха. След огледа се праща имейл, че искате квартирата. Ние искахме от 1 август, но стаята се дава от 1 юли и ще се наложи да платим 1 месец повече, но... няма значение. Важното е, че имаме стая. Седмица след огледа получихме имейл, че ни дават квартирата на нас. Трябваше да платим 500 евро преди да изпратят договора, за да ни я запазят. Много се притеснявах да не ни излъжат, но все пак е агенция. Три дни след като платихме изпратиха договора.

mistake, колко е наема на стаята ви в Айндховен

Наемът е 655 евро с включени газ, ток, интернет и др. Искат обаче 2 депозита и един наем преди да е започнал месеца, т.е. 3 наема наведнъж. Освен това стаята е необзаведена и ще трябва да си платим и за мебели, което също няма да е малко. Затова ми се струва, че е скъпичка. Наша позната плаща 400 евро за обзаведена стая.

Та така... Успех на търсещите! Hug

# 584
  • София
Цените се вдигнаха, не гледайте някой какво е взел миналата или по-миналата година.
Давам конкретен пример от сайта на една агенция  - през май месец 2023 цена 505 евро, през юли 2023 стана 585 евро, сега стана 615 евро. Това е положението.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 11:01 от Sunny bunny

Общи условия

Активация на акаунт