Септемврийчето подритва вече, а пък термина е още надалече!

• 31 003
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
И на мен ми подариха раница за количката, изглежда доста удобна.
Аз при термин 20.09 не бих тръгнала на море края на август.. малката при термин 16.12 се роди на 27.11 Grin

# 616
И аз доста се чудех, каква чанта да взема тъй като количката, която купихме няма чанта към нея, а тази която се предлага не бих я нарекла чанта, а несесер...

Онзи ден поръчах това https://www.baby.bg/product/chanta-za-bebeshki-prinadlezhnosti-k … a-confetti-black/, само че в бежов цвят. Не знам дали ще ми върши работа де и колко се връзва, ама 40лв, къде не съм ги дала... Sweat Smile
Иначе бях хвърлила око и на https://www.baby.bg/product/chanta-za-bebeshka-kolichka-abc-desi … dition-urban-ink/.

# 617
По повод морето - освен да прегрееш от жега се чудя какви други опасности крие плажа? На бебето може ли нещо да му стане?
Живея до морето и от няколко дни насам се чудя дали да се пусна за един бърз плаж, то е ясно, че водата ще е още студена ама поне малко припек на слънце до обяд..

# 618
Опасно е слънцето, не трябва бременна да се пече. Под чадъра, обилно намазани с 50 фактор, честа хидратация. Вече  друг е въпроса на кой как влияе самото пътуване, но там си е индивидуално.

# 619
Ние имаме планувано море съвсем в началото на юли, като тогава ще съм началото на 8ми месец, но го съчетаваме със покана за сватба в Созопол. Просто ще отидем 1-2 дена по-рано и ще останем още 1-2. С миналата бременност АГ беше споменала, че като цяло морето действа благотворно на бременната. Не случайно едно време е имало тренировки в басейн за бременни. Това разбира се не включва момента с възможността от бактерии, гъбички и тем подобни, които са “страничен ефект”. Но тогава беше с уговорка на плаж да се ходи сутрин рано и вечер късно. В горещите часове на хладно, проветриво е много течности. Вече кой както се чувства. Аз тогава пропуснах морето поради други причини, но сега ще го направя заради малката, съответно спазвайки препоръчаното време за плаж. Но с термин средата на септември или малко след това си е вече една идея риск за мен да се ходи края на август. Влезем ли в 9я месец според мен трябва да се кротнем и да гнездим както се казва, че не се знае 😄

# 620
Здравейте, бях днес на преглед. Няколко пъти ме попита за кога е термина, после колко съм родила първото дете и накрая каза и това върви голямо. За всеки случай назначи да изследвам кръвна захар на гладно и след 2 часа пак, защото имам и диабетик в семейството.
Иначе каза, че е добре, върви 2 седмици напред с термин август. Около 1кг и почти стотина грама го измери. Пошегува се като гледахме стъпалото, че е станал вече почти 44номер Smile
Попита какви добавки пия, обясних пак за ниския албумин, но че си пия протеина и да чукам някъде за момента въпреки, че е под граница задържам положението с подуването (миналата бременност по това време краката ми бяха огромни и глезени нямах отдавна), та се надявам този като пия по от рано да овладея положението по-дълго време.
За морето каза, че няма проблем, просто да седя на сянка, да се мажа често и да плувам колкото искам.
За ваксината за коклюш каза да я слагам. И преди морето пак да се видим, за да каже какво да пия.

# 621
Глезени нямам и аз и не ми спадат краката. АГ каза да си следя кръвното и да пусна една урина утре сутрин.

Еделвайс, при все вашите размери и размерите на К. не си очаквала този младеж да е малък, нали? Grin

# 622
И аз говорих днес по телефона с АГ, за да питам за морето , уж каза, че нямало проблем стига да не се стои в жегите и основно на сянка. В понеделник се разбрахме да говорим по-подробно на прегледа, спомена ако има нужда нещо щял да ми изпише за морето.. (което ме озадачи малко). Ще задържа нещата с резервацията за сега де, да мине прегледа да видим всичко наред ли е и с шийката, че тя ме притеснява.
От вчера имам едно интересно усещане като тежест в таза, явно е започнал да се разширява или госпожицата ме натиска там. Thinking Точно в най-горната част на бедрата от вътрешната страна го усещам, не знам нормално ли е Sweat Smile

# 623
Марти, пускай урина да видиш белтъка и албумин пусни в кръвта да видиш как е. Иначе очаквам да е колкото брат си, а и аз като знам кога съм забременяла, сметнато по това е седмица само напред, а не две както сега излиза, което си е в рамките на нормалното. Ама не ми се обяснява всеки път едно също на доктора Smile Живи и здрави като тръгнем да говорим за секциото, тогава ще уточня пак.
Китана при мен мисля, че имаше предвид за магнезия и евентуално нещо по време на пътуването. Понеже другия път ще мери шийката, а аз споделих, че предната бременност вече съм пила по това време магнезии заради стягания, а сега все още не, та се смяха да не бързам и да си гледам тази бременност. Предния път при едно по-дълго пътуване в планински район ми каза, преди пътуването едни свещички да сложа пак за всеки случай срещу контракции.
За таза напълно е възможно, да те боли от разтягане.

# 624
Магнезий си пия от март месец  , по принцип 2х1, но понеже напоследък имах малко повече стягания ми каза, че може да пия и 3х1, зависи как се чувствам, та едва ли е това. Аз по скоро за нещо противогъбично си мислех, ако реша да влизам във водата...
Иначе самото пътуване ми е 200км, та едва ли ще представлява проблем..

# 625
Здравейте, какви дрехи мислите или вече сте купили -къси/дълги ръкави, размери?

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 09:49 от potrebitel20111

# 626
Всякакви. Къси, дълги ръкави и крачол. 50 и 56.

# 627
Ромпъри купувам дълги, бодита и от двата вида. Ако е топло предполагам късо ръкавче и дълго панталонче ще е ок. Но като видях, че другата седмица го дават 40гр, ако продължи така то септември сигурно ще е страшна жега и при нужда ще поръчвам къси ромпъри Sweat Smile Размер 56

# 628
Накупила съм между 56-68см като 68 е (3-6) месеца,  каквото ми е харесало. Основно ромпери, бодита и комплекти от две части. Прави ми впечатление, че на различните марки има разминавания в размерите.. Най-малко неща съм купила с къс ръкав, за момента.

# 629
При мен се знае, че най - късно към 10ти август ще са навън бебетата, та не ги виждам с дълги крачоли и ръкави, ако са такива жеги. Grin

Общи условия

Активация на акаунт