Септемврийчето подритва вече, а пък термина е още надалече!

• 30 970
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Ами моя термин е края на септември, което си е вече към есените месеци, за това се чудя дали има смисъл изобщо от къси ръкави.

# 631
И аз съм с термин след след средата на септември, но взехме 2 бодинца с къс ръкав. Бяха много симпатични и просто не се сдържахме с мама. Ама съм взела и и с дълъг. Вероятно ще купуваме още, но искам да стане спалнята и да са до нас нещата, за да видя от какво още ще имаме нужда. Че в момента ползваме апартамента за складиране на бебешки покупки

# 632
С термин началото на септември, съм се сдобила с разнообразни дрешки, основно от приятелки за момента. Не виждам толкова разлика за къс и дълъг ръкав при положение че бебето ще прекарва доста време вкъщи където температурата си я регулираме ние.

По друг въпрос - някой има ли тaзи дървена приставка за повивалник на kikkaboo? Имам въпрос за нея, а не намирам онлайн информацията. Мерси!
https://www.ozone.bg/product/kikkaboo-standard-povivalnik-white/

# 633
Къс ръкав бодита могат да се слагат и под ромпъра зимата, та за термин края септември съвсем спокойно могат да влезнат в употреба ноември месец примерно.
За вкъщи не знам ще се престраша ли да пусна климатик на новородено, може би само ако е наистина много топло, ако не по-скоро ще го разсъбличам отколкото да регулирам температурата. Иначе предвид, че е в края на летния сезон се надявам от началото да сме си по цял ден навън (хайде заради баткото ще се прибираме да поспи на обяд Smile )

# 634
Ами моя термин е края на септември, което си е вече към есените месеци, за това се чудя дали има смисъл изобщо от къси ръкави.

Според мен има смисъл, защото ако у вас е топло може да ги ползваш  вкъщи или за под нещо друго тип жилетка или блузка.
Иначе аз и преди бях писала как лекар ми каза, че не можело това бебе, което вмомента е на температура близо 40 градуса да се изкара, голо след раждането без ръкав (за навън говоря),  първо защото кожата им е много чувствителна и второ, защото има нужда от период на адаптация.

# 635
Е те са на 37 градуса в момента в коремите. Ама са голи. Навън на 35 с дълъг ръкав и крачоли ли ще го изкарате? Grin Говорих с една приятелка, нейното е родено края на август. Каза че на 6 дни е била по голи крака и ръце, защото е било нечовешка жега.

# 636
Това с дрешките и на мен ми е малка чуденка. Каката е родена на 16.09 и не съм й вземала с къс ръкав. Беше си топло навън сравнително, но не са била летни температури и не съм я извеждала с къс ръкав, а е навън от 10я й ден. Сега с оглед на това, че ще раждам около 20 август заради секциото се чудя дали пък да не взема все пак и няколко с късо ръкавче. Вкъщи си е топло. Цялата ни къща е с южно изложение и си напича доста, а не ми се иска да пускам климатиците за новородено. По-скоро ще е я държа по-разсъблечена вътре, а за навън и в двора вече ще го мисля спрямо ситуацията. Така или иначе няма да го изтупкам това бебе да го пече слънцето в двора или на разходка.

# 637
Бодита с къс ръкав ползвам целогодишно, по-удобно е под ромпър или блузка да е с къс ръкав, че да не се навива. Иначе първородния е на 24.09 и не съм имала и ползвала с него къси панталонки и тениски. Но то октомври рязко захладня тогава.
Аз още нищо не съм взимала, една приятелка ми даде малко дрешки, трябва да видя и аз какви имам и да взема от още една приятелка и ако се окажат достатъчно, най-много да взема 2-3 нещица за кефа. Не искам да се затрупвам и после да се чудя къде да прибирам и какво да ги правя.

# 638
Е те са на 37 градуса в момента в коремите. Ама са голи. Навън на 35 с дълъг ръкав и крачоли ли ще го изкарате? Grin Говорих с една приятелка, нейното е родено края на август. Каза че на 6 дни е била по голи крака и ръце, защото е било нечовешка жега.

Идеята е, че просто новородено не се вади навън ако е 35 градуса... Joy
Не знам в крайна сметка всеки си решава, на мен също ми е странно за тези дълги ръкави,но всички които съм питала това ми  казват.. Въпреки това на своя глава съм купила и с къс ръкав...

# 639
То често и след 18 часа вечерта е толкова. Дори на сянка. Да си стоим вкъщи ли? Не мисля.

# 640
Аз казвам, лекарите с които съм коментирала, какво препоръчват за новородено.  Както знаем има и жени, които не излизат по 40 дни от вкъщи, което автоматично значи, че няма опасност да хванеш период с температура над 35 градуса ако бебето ти се роди в началото на септември.
Всеки сам си решава, на кой ден ще си извади детето навън и на колко градуса.  При нас е над 40 в периода юли-август когато се горещниците, аз не си позволявам да ходя напред назад, камо ли да ми мине през акъла да вадя бебе в тези температури. А сега като гледам в понеделник го дават 39 и не ми се мисли.. Rolling Eyes

# 641
Няма как да си позволя да не излизам от вкъщи, защото имам 4 годишно. Grin Това първо. Второ е пределно ясно, че на 39 градуса няма да изкараш бебе в 1 на обяд на прякото слънце. След 18, на сянка е друго.
Ама да де, всеки си знае.

Едното бебе е решило да остана без ребра явно. Много ми напомня на каката, тя така ме блъскаше и беше постоянно в движение Grin другото е сигурен мъж - много муден, милия. Ако го срита брат му/сестра му, тогава се обажда. Иначе го няма никакъв. Joy

# 642
Ох на мен краката са му горе високо точно до стомаха..не мога да се наведа да оставя нещо в гардероба, леко да се свия и всичко ми се качва нагоре...и редовно ми се гади. И така от няколко седмици, чудя се не иска ли малко да се размести, че направо ме побърка Smiley Иначе май е по-активно бебе от брат си, през нощта не помня да съм го усещала брат му, а този 24/7 може да прави нещо Sweat Smile

# 643
Казах на ММ, че за мен дясното бебе (активното) си е девойка, докато не го извадят и не видя пишката Joy До тогава няма да повярвам, много ми напомня на каката и по движения и на снимките на феталната адски ми прилича на нея.
Другото си е ясно.
Иначе и мен дясното ме блъска денонощно, не знам дали спи изобщо.

# 644
Марти, чак ме заглозга любопитството тоя бебок какъв ще излезе накрая, за теб не ми се мисли какво ти е Joy
Мен ме рита само в пикочния мехур, направо понякога работата става критична.
Напоследък се чувствам много дебела и депресирана. Отделно ми се яде, а като хапна ми става тежко и лошо. Установих, че като не ям се чувствам по-добре и леко, ама то съвсем без храна не може.. А си ми се яде и съм гладна. А с жегите ще се влошават нещата.
Къде са тия жени, дето казват, че бременността е най-вълшебния и прекрасен период, да им стисна ръка....

Общи условия

Активация на акаунт