Септемврийчето подритва вече, а пък термина е още надалече!

• 30 958
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Да разведря малко деня.
Черпя ви с една лимонадка от морето Nature High Brightness

# 661
Слънце весело пече, а Септемврийчето в корема иска на море Grinning

Не съм сигурна, кой иска на море септемврийчето или септемврийската мама. JoyJoyJoy
Иначе ми харесва Grinning

Може и "Замириса вече на море, а септемврийчето все още си расте"

Eeeeee Goddess11, завиждам благородно Sweat Smile

# 662
За семптемнрийчето не знам ама майка му само това мисли кога да отскочи до морето 😅
Аз не знам вчера заради това,че сутринта не пих протеина, както обикновено или поради друга причина ама краката ми вчера гръмнахаааа. За радост сутринта си бяха ок, но и днес сутринта не съм си пила протеина, защото трябваше да изследвам кръвна захар на гладно. Сега пак са взели да се надуват, ще видим до вечерта какво ще стане.

# 663
Goddess, много хубаво, че си успяла да стигнеш до моренцето! ❤ не знам вече в коя група спомена, че имаш песар. В коя седмица е поставен и на какъв режим си? Спокойна почивка ти желая!

# 664
Моите последните два дни са горе - долу добре. Не е както беше.
Принудих се да си купя сандали (не харесвам и не нося), ама няма да стане с кецове и тези секси краченца Grin

# 665
Освен ужасните крампи в прасците, ми се схващат и пръстчетата на краката, направо се изкривяват надолу, треперят и ужасно боли. Спасението ми е освен магнезия, да се мажа и с магнезиево олио, направо съм нов човек откакто започнах. Не са започнали да ми се подуват краката, нямам и тъмната черта на корема, нямам и стягания, нямам киселини и изобщо като ви чета, направо ми става жално какви оплаквания имате. Единствено забелязвам, че съм станала още по-бавна от попринцип и ходя като пингвин, пък не съм качила много 5-6 килограма, ама явно си ми тежи корема вече😬 Чакам да идва юли и да ходим на първото море, а после в края на август, докато чакаме да дойде датата за секциото ще сме си отново в Бургас(там ще раждам) и ако всичко е наред смятам до последно да си ходим на плаж☺️

# 666
От протеина не ви отичат краката ли?
Аз от няколко дни пия сутрн, че ми е тежко като ям, ама пия обикновен, не за бременни. Ще взема да си поръчам такъв, че и за бебето е добре.
Точно одеве се размечтах за моренцето и вече започвам да обмислям дали да не идем по-рано, а не да разчитам на края на август и накрая да останем без море. Не че е някаква драма де, но все пак..

# 667
Goddess, много хубаво, че си успяла да стигнеш до моренцето! ❤ не знам вече в коя група спомена, че имаш песар. В коя седмица е поставен и на какъв режим си? Спокойна почивка ти желая!

Благодаря ти! Heart
Просто живея на морето и се отбих да се разпиша Joy Иначе ми го сложиха в 23 седмица и няколко дни и ми казаха да си живея нормално само без дя вдигам тежко.

# 668
Подуването на краката може да е признак на нисък албумин  в кръвта (total protein). Моя е под долна граница над месец вече и затова приемам. Първата бременност имах същия проблем. Но тогава от началото на 6м та до края бях адски подута в краката 24/7, този път пия протеин от по-рано и за сега удържам положението с подуванията (иначе си е под долна граница, др седмица ще изследвам ще видим какво е станало). Аз също не пия специален за бременни, преди няколко странички коментирахме с Китана, май, коя точно кой пие. Просто пия такъв, които е подходящ и за бременни, а до колкото знам повечето са, моя ми е изписан от доктора ми. Естествено подуването може и да не е от нисък албумин, а от друг проблем или просто от стоене цял ден и високите градуси, което си е налице при мен, както и задържането на вода.

От протеина не ви отичат краката ли?
Аз от няколко дни пия сутрн, че ми е тежко като ям, ама пия обикновен, не за бременни. Ще взема да си поръчам такъв, че и за бебето е добре.
Точно одеве се размечтах за моренцето и вече започвам да обмислям дали да не идем по-рано, а не да разчитам на края на август и накрая да останем без море. Не че е някаква драма де, но все пак..

# 669
Ох как завиждам за морето. Така ми се ходи, ама честно казано искам без дете и да не съм бременна 😂
Да се лежа, да пия коктейли, да пуша цигари и да се наслаждавам. Ама няма да ме огрее скоро.
Сега да ви се оплача….
Из двора имаме разни паячета, мушички и тем подобни. Вчера нещо ме е ухапало и явно си е пуснало отровата. Крака ми е надут много и се увеличава подутината. Чудя се какво да правя. И миналата година ми се случи, но тогава не бях бременна и сега ми е леко притеснено.
То има и още нещо. Снощи докато сме спали, са влязли вкъщи и са ни обрали. Живеем в къща. Спалните са ни на втория етаж, те са обикаляли по първия само. Откраднали са служебния лаптоп на мъжа ми и моя личния. От портмонетата са ни взели парите. Другите неща, които са ни взели са просто смешни и абсурдни. От хладилника едни кренвирши, кашкавал и сладолед от фризера. На верандата имаме един ледогенератор, който са взели и няколко кенчета с фанта и кола от външния хладилник. Взели са торбите за смет от шкафа в кухнята и едно като цифров часовник, който показва температурите в различните стаи, където сме оставили едни датчици да ги следи. Но най-гадно ми стана от факта, че камерата с която гледаме каката докато спи са я настроили да ни виждат докато спим, а те обикалят етажа. Друг е въпроса, че и кучето ни ги усети и започна да ръмжи, но ние го игнорирахме и не обърнахме внимание. Та днес ни е лек филм вкъщи…. Ужасно преживяване.

# 670
МД, не знам дали може да се бие Урбазон, но си за Урбазон. Отивай на спешен кабинет.
За другото - много неприятно.

# 671
Офф.. много неприятно, добре че не се е стигнало до нещо по-сериозно...
Иначе с първата част на поста много ме разсмя, и аз искам да съм с 30тина кила по-малко, да не ми е жега и да не ми тежи да си пия коктейли на плажа и да не мисля кога трябва да е следващата дрямка на чавето.
Чуй се с АГ за ухапването, алергозан, фенистил, ако трябва и урбазон..

# 672
MDA имали сте ужасно преживяване, добре, че вие сте невредими!

Относно ухапването, аз бих отишла на лекар, за да прецени. Най-малкото вероятно поне противоалергично вероятно е редно да пиеш.

# 673
И аз пия 2х1 защото към 17та седмица почнах да получавам стягания в матката. После почнаха и крампи в краката най-вече в прасците. Даже си знам вечер, че не трябва да правя шпиц иначе се почва яко с крампите, но не искам да увеличавам магнезия. След като нямам стягания в матката, търпя.
Принципно може и в последния момент да се обърне. По-трудно, но не и невъзможно. Аз моята не мога да я хвана как е, но май вече си е главично. Каката около 7я месец си застана главично и повече не мръдна. Усещам ритници около пъпа и малко над него, даже вече видимо ми прави корема квадратен, като почне да се намества и в същото време ме натиска и по пикочния мехур и на моменти имам чувството, че ще се изтърва. Как сте с крампите по краката момичета? Пия магнезий 2х1, но май трябва да го вдигна, защото буквално всяка вечер съм на ръба да крампирам. Едната вечер не успях да го овладея и после 3 дена ми боля мускула на крака. Имам чувството, че колкото и магнезий да пия пак няма спасяване. С предната бременност бях на магнезий 3х2 и пак бях така.

# 674
По повод миналия ми неуспешен опит и аз имах жестоки крампи, после направо куцах с дни така ме болеше мускула. Тогава пиех Магнерот 3х2 и все едно нищо не пия. Този път обаче ми изписаха Диаспорал 3х1 и нищичко не усещам. Някъде четох в разни изказвания, че в Магнерота има много малка доза магнезий реално, въпреки описаните милиграми от 500. Не знам до колко е вярно. Ама Диаспоралчето поне и за ходене по голяма нужда много хубаво помогна, че и там положението беше пълна трагедия, та сега ако ми каже да го спирам в някакъв момент ще се натъжа.

Общи условия

Активация на акаунт