Септемврийчето подритва вече, а пък термина е още надалече!

• 30 910
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
Ползвали ли сте от тези дежурни нощни лампи( не знам така ли се казват) или пък от типа, които са на контакт. Напоследък се чудя  дали не е хубаво да взема някаква лампа, която хем да свети слабо/приглушено, хем да върши работа за през нощта ако трябва да оправям бебока. Thinking

# 676
Ние имаме дифузер нощна лампа, отделно нощна лампа на стената. С малката ползвах тази на стената, иначе на мрак не виждам как бих сменила памперс.

# 677
Да, от ден едно имахме такава лампа. Първо солна, а в последствие взехме една за контакта. Тази и до ден днешен  е в стаята на баткото. Много ми е полезно и не виждам как бих видяла нещо без нея (будно ли е бебето, сменяне на памперс,хранене). Признавам си, че и когато баткото е на гости на някоя баба му я крада някой път от стаята и я пускам при нас, защото съм отвикнала да спя на пълна тъмница и ми е некомфортно и странно нищо да не виждам Joy
Този път си купих и Машинка за бял шум, миналия път пускат от телефона/таблетки, но определено не е най-удобния вариант. Моя приятелка ми препоръча една много малка и компактна, та и с това се сдобих. По едното време помня колко по-хубаво спях и аз на бял шум. 😅

# 678
Дежурната лампа си е почти задължителна както се казва. Особено в началото. Даже много лекари са ми казвали, че трябва да имам, за да мога да виждам вечер бебето. Ние я ползвахме до към 8-9 месец някъде. Имам една като нощна с много мека светлина, която я бях покрила с една бебешка пелена, за да убия още от светлината. В един момент усетих, че на бебета започна да му пречи тази светлина и си търси тъмница пълна. От тогава съм я спряла и до ден днешен е абсолютно тъмно в стаята, дори затъмнявам допълнително с плътни пердета.
Иначе крака ми е една идея по-добре. Мазах се с бебешки кремчета за след ухапвания и се успокои. Оток още има, но вече не е болезнено и сърбящо. Само участък около 1 моя длан е зачервен и леко подут и твърд. Утре ще видя как ще съм и ако трябва ще ходя. Днес в цялата лудница с полиция, криминалисти, огледи, снемане на отпечатъци, протоколи и не ми остана време за нищо.

# 679
Аз купих въртележка за леглото с вградена лампа, именно поради тази идея.

# 680
По повод спора за дрехите на новородено.
Вчера излизах с една приятелка (след 18 и 30 беше), бебето й е на 11 дни. Беше само по боди с къс ръкав, без чорапи, без пелена, без нищо. Баща му каза, че при опит да го завият или облекат повече се скъсва от рев. Сега си спа блаженно човека и му беше екстра. Grin Т беше 30, ама като колко се е усещало не мога да кажа.
Та така. Не виждам на такава Т как ще е с дълги дрехи. Grin

# 681
По повод спора за дрехите на новородено.
Вчера излизах с една приятелка (след 18 и 30 беше), бебето й е на 11 дни. Беше само по боди с къс ръкав, без чорапи, без пелена, без нищо. Баща му каза, че при опит да го завият или облекат повече се скъсва от рев. Сега си спа блаженно човека и му беше екстра. Grin Т беше 30, ама като колко се е усещало не мога да кажа.
Та така. Не виждам на такава Т как ще е с дълги дрехи. Grin

Разбирам го човека 😂

Поздрави от слънчева Анталия. Тук сме от седмица, 35-40 градуса е. Лежа си под дърво + чадър с 50-ти фактор намазана, чета си книжка по цял ден. Във водата не смея да вляза. А и попринцип не съм фен, влизам колкото да се намокря като ми стане жега, но сега с тоя цял бански не би ми било приятно да седя мокра после. На бебчо много му харесва, постоянно си ме подритва. Беше станал 600гр преди седмица и половина на прегледа.
Вие как сте момичета?

# 682
Аз съм добре сравнително. Откакто ходя със сандали не ми се подуват краката, но съм уморена като куче направо. Утре и вдтугиден ще работя хоум, че малко в повечко ми дойде.
Изпрах количката онзи ден, сглобихме я. Седи в коридора и чака. Баба накупила хиляда ЕДНАКВИ дрешки. По принцип й казах, че и да са две момчета наистина няма да ги обличам еднакво. През едното влязло, през другото излязло. Grin Сега на 20ти съм на преглед, после на 4ти на морфология. На 18ти излизам в 45 дневния и дано устискам до август.

# 683
Леле, тук на 30 градуса сме изплезили езиците, но пък нямаме моренце.. Весело прекарване!
Аз утре съм в Токуда за първи преглед и се вълнувам, преди това ще мина пак там и на кардиолог.
Вчера пусках изследвания, Б12 ми е паднало, въпреки приема на лекарството, та ще коментирам с лекарката, хемоглобина също ми е нисък..
Иначе сме добре, бебчето е активно, батко му също.. ще опъваме басейна в двора, че след ясла не става да си покажеш носа навън, а не ми се иска да е нонстоп пред телевизора.. и така. Малкия всяка сутрин си събира багаж за морето, много е сладък, сутринта в една раничка си беше събрал количките и си обуваше сандалите да тръгваме. Дано всичко е наред и го заведем, че му е голям мерак.

# 684
Малкия всяка сутрин си събира багаж за морето, много е сладък, сутринта в една раничка си беше събрал количките и си обуваше сандалите да тръгваме. Дано всичко е наред и го заведем, че му е голям мерак.

Милинкия 🫶🏻 дано успеете да го заведете скоро, че по-нататък лятото вече не го виждам как ще стане 😅
На нас това ни е последното моренце за тази година, живот и здраве, по-нататък не бих издържала

# 685
Добре съм и аз, благородно ти завиждам за моренцето  Relaxed
Ние в чт напълнихме нашия басейн, вчера вечерта баткото и таткото бяха в него, 34гр водата като чай е станала за няколко дни, днес вече и аз мисля да се топна Sweat Smile Ходеше ми се на плаж в сб, но то май ще вали.
Гледам да седя през деня в офиса на климатик и след 18 да излизаме.
Третата фетална в кой диапазон се правеше? Предния път не правих, сега доктора също не е казал нищо, вика ме при него в 30гс.

# 686
За третата фетална проф.Марков ме викна в 28г.с., но моят лекар каза да отида в 30-33г.с., та реших 30-та да запиша, за да има повече какво да се види
(Професора ме извика заради по-малкото води, които според моя лекар са си в норма)

# 687
31ва ме викнаха мен.

# 688
Аз съм другата седмица в 29та седмица на последната морфология. Моята лекарка каза да не бавя по-нататък защото вече им утеснява и ако трябва да се завърти, за да се види нещо става по-трудно.
Иначе за дрешките то ще е убийство ако му облечеш дълги дрешки в това време. Аз искам да ходя гола дето се казва, камо ли него да навлека. Каката е болна от вчера и сме си вкъщи. Не смея да пусна климатика, че от него й текна сопола и я върнаха от ясла и я държа по една тениска и памперс. Завиждам й леко 😂

# 689
Привет момичета, и аз другата седмица съм на трета фетална, в 28ма седмица ще съм тогава. Много се вълнувам 😊
Моренце най-много да направим в родния на ММ Бургас и региона, като аз ще пазя чадъра и във водата не смея да влизам.
Вкъщи вече спим на климатик като още му свиквам, сложихме го преди 2 седмици. Като цяло не ми дразни течението, но още не мога да разбера на какви градуси ми е комфортно да спя. Обикновено заспивам на едни, става ми жега и ги свалям още. Взех от приятелка и една доста грамадна възглавница за бременни и май и от нея ми става жега, но пък бързо заспивам като я гушна.
Започнах да гърмя отпуските че имам доста дни от предни години, та тази седмица днес ще ми е последното и другия вторник чак пак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт