Септемврийчето подритва вече, а пък термина е още надалече!

• 30 917
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
За дрехите, вчера купих от лидл две бодита потничета и комплектче от два броя къси панталонки. Ако не за навън, за вкъщи ще си ги ползвам или за под нещо друго.

При нас е ужасно горещо, вчера беше 39... Показам си носа, колкото да стигна до работа и после да се прибера. Излизанки за разходка вечер след 9 и то снощи пак беше 33 градуса... Много ме мори мен тая жега, иначе като цяло не ми тежи и нямам оплаквания освен крампите.

Вчера бях на ЖК, втора микробиология пуснахме, изследванията ще правя другата седмица. Шийката била добре според АГ, имам официално разрешение за море, с препоръка за седене на сянка  може да се влиза във водата. Другата седмица съм на трета фетална и аз 30та текуща ще се пада, ще попитам все пак и другия лекар за морето.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 13:53 от Kitana666

# 691
Завиждам на тези без малки дечица.. с миналата бременност и аз от работа директно вкъщи на климатик и не мърдам чак до следващия ден. За уикендите да не говорим.. сега само мислим къде на хладно да се размотаем..
Аз имам препоръка за трета фетална, и най-вероятно ще е около 32 г.с, но ще питам и утре на прегледа.

# 692
Здравейте, аз съм добре, бебчето надявам се също. Има дни, в които е много активен, други не го усещам изобщо.
От известно време на работа ме е хванал страшен мързел и нищо не правя. Началничката ми е наясно, че вече ми е друга главата. От това бездействие само поръчвам разни неща.
Също така гледам уеб-семинарите на “Училище за родители Ма-Ма”.
Въпреки, че няма да раждам в Майчин дом София се замислям дали да не ходя на техните семинари-всеки понеделник от 15:00, 4 или 5 са и ги въртят. Ако някой е ходил да моля за мнение.

# 693
Мда, и аз леко завиждам. Писна ми да вися по площадки. Ама това е. Няма как да държа детето вътре.
Добре че поне два пъти в седмицата е на гимнастика, та имам един свободен час и пропускаме площадките.
Кога мислите да си оправяте багажа за болницата?
Чудя се дали да не нахвърлям някакви неща, че знае ли се.

# 694
Ох аз в тази жега абсурд да го изкарам след градина. Сега ще ходим на басейн вече, ама на парка да ида няма как. Ходят към 7 ч с баща му да кара мотор или вече след 8 ходим да карат колела.
Значи е преценил да не правя 3 фетална щом не е казал, дано всичко е наред.

# 695
По повод багажа за болницата имам разни въпросчета към опитните дами, какво трябва да вземем. Ако някоя от вас има списък ще е супер ако сподели. Relaxed
Четох по темите на другите месеци, че много хвалят един крем за зърна на Lansinoh. https://visvitalis.bg/product/lansinoh-krem-za-zashtita-na-zarna-10-ml , дали има смисъл от него ?
Също така дали има смисъл от тези бутилки, които ги дават за промиване след раждане https://visvitalis.bg/product/lansinoh-butilka-za-promivki-sled-rajdane.
Еднократно бельо или следродилни/нормални превръзки ? Тези неща не са ми особено ясни все още.
Купила съм си за сега две нощници и това е. Rolling Eyes
В края на месеца евентуално ще ходя до болницата и мисля да разпитам на място. За бебето ми казаха, че нищо не трябвало...

Момичета, огледайте заглавната страница дали фигурирате в нея с правилен термин и пол, ако трябва да коригирам нещо, че ми се върти идея за следващата тема. RelaxedSparkling Heart

# 696
Ох, завиждам благородно на морските! Аз по принцип не съм фен на плажуването, но пък много ми се иска да разнообразя ежедневието. До края на месеца съм ангажирана с задачки покрай подписването, а пък след това изобщо не знам кога ще има време за почивка покрай ремонтните дейности. Вече работим по главната спалня за нас и бебето и бащата не смее да направи нищо без да се е консултирал с мене, въпреки че не съм от притенциозните.
Моята трета фетална също е между 31-33 седмица. Още не съм запазила час, но скоро ще трябва и това да направя. Другата седмица съм на ЖК и ще видим колко е пораснала момата. За сега с килограмите се движа добре, около 4-5кг съм качила, колегите казват, че в гръб не ми личи.

# 697
Кремчето за зърна е супер.
Бях си взела еднократни гащи и следродилни превръзки и хич не ми бяха удобни. Карах си с бабешки гащи и обикновени превръзки, НО! Аз бях секцио и сега пак ще съм секцио, след естествено раждане предполагам кървенето е повече. За бутилката нищо не мога да кажа.
За новата тема може да напишеш второто бебе под въпрос Grin

# 698
Крема и аз знам, че добър, купих си, но към днешна дата е все още неотворен, защото не съм кърмила. Това за промивки го чувам за първи път, не разбирам много каква му е идеята. Еднократно бельо не съм купувала, защото четох отзиви, че не е удобно. Бях си с нормални гащи и просто нощни превръзки. Но лохиите бяха нищо в сравнение с първите два цикъла, е тогава все едно някой ме колеше. АД.
В моята болница не искат нищо освен лични принадлежности за мен. Та на първо четене какво ми идва на акъла като багаж - джапанки (хем за стаята, хем за банята), нощници имам 2 (ще ги взема пак въпреки, че първия път носех само тези от болницата), къси гащи и тениски да си имам, четка,паста за зъби + за къпане, зарядно за телефон. За бебето нищо не искат, но предвид, че първото ми дете не се побираше в техните дрехи и се наложи да разрешат да го облека с мой, ще взема 1-2 ромпъра, биби. Другото таткото ще го донесе в деня на изисване, живот и здраве, дрехи за мен и него, гримове и ако нещо друго преценя, че е необходимо.
Най-добре попитай в болницата, която раждаш, ако те осигуряват всичко то това, което написах е основното, което ти трябва. Ако има друго, то си е до лични предпочитания.

# 699
За промивките е ако е естествено раждане. Нали промиват със смрадлика после.

При нас за бебето искат само памперси, но предния път не ми ги взеха, та само ги мъкнах.

# 700
Аха, по описанието в сайта останах с впечатление, че се пълни с вода с цел подмиване.

За промивките е ако е естествено раждане. Нали промиват със смрадлика после.

При нас за бебето искат само памперси, но предния път не ми ги взеха, та само ги мъкнах.

# 701
Марти, теб не те коригирам умишлено Joy

Аз този уред си мислех, че е за в началото за облекчаване на ходенето до тоалетна и за външни промивки. Имало и някакви охлаждащи превръзки ми каза ММ. (това за естествено раждане).

А и другото, което четох, че май не е лошо са тези компреси за гърди https://visvitalis.bg/product/lansinoh-terapiya-za-gardi-therapearl-3-v-1
По принцип Елена Василева рекламира на Авент ама мисля, че тези вършат същата работа.

# 702
Всички мои приятелки родили нормално, казаха че отварата от смрадлика ги е спасила. Та според мен главно за това се ползва.

# 703
Моя приятелка, което роди нормално, в болницата доктора караше сестрите да и замразяват превръзки с риванол. Тя каза, че са били полезни, после вкъщи доколкото знам не се е наложило друго.

# 704
За зелеви листа също съм чула, че много помагат, но тези компреси изглеждат готинко!
За багажа зависи от болницата, и в моята искаха само лични вещи, зарядно, паста, четка, душгел, кърпа. Превръзки дават, както и бельо, и свещички, въпреки че си носех и аз. Нощниците също ползвах техните, само джапанки/чехли си имах, то и маратонките не ми ставаха на влизане 😂

Общи условия

Активация на акаунт