Септемврийчето подритва вече, а пък термина е още надалече!

• 30 917
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, тези, които сте раждали и по-запознатите, можете ли да ми кажете ако съм планово секцио в 38г.с. този 45-дневен болничен преди раждането от кога започва да тече - 45 дни преди 38г.с. или пак си е 45 дни преди 40г.с.?

# 706
За болницата е индивидуално какво ще искат. Аз си носех и нощница, макар че не ми я искаха и в крайна сметка ползвах тези от болницата. Стандартно бельо също ползвах и нормални превръзки. Наистина кървенето и лохиите не са силни след секцио, но както каза някой първите менструации е нещо страшно. Мислех, че ще трябва да ми преливат кръв след толкова кръвозагуба 😂
За болничния си е преди термин 45 дни без значение кога е секциото. После на първата година се приравняват. Първата година майчинство приключва с датата на термина, а втората с датата на раждане и така се изравняват.

# 707
Преди термина са 45те дни.

# 708
Момичета, мислите ли да купувате помпа за кърма?  Аз уж бях решила да не купувам ако не се наложи, но току що видях в темата на юнските мами, че има супер оферта за електрическата помпа на Филипс Авент в немския Амазон и сега се чудя дали да не възползвам.. Thinking

# 709
Аз имам от каката. За мен си е кажи речи задължителна. Не за друго, Ами в началото докато се регулира кърмата си трябва.

# 710
Аз си взех за всеки случай Medela swing -  втора ръка, но реално консуматива се сменя. Самата машинка взех за 90лв.

# 711
Попринцип хич не ми се купува, но опита ми показва, че дори и да не кърмиш пак няма как да се разминеш без нея, поне моя случай беше такъв. Ще търся някоя бюджетна, защото няма да има от кой да взема.

# 712
Момичета, а какво ви е мнението за раници/слингове?
На мен слинговете ми изглеждат супер сладки и може и вкъщи да ходиш с него, но предвид, че ще са есенни/зимни бебета няма ли да е по-добре в раница да се носят. За това и малко се разколебах какво да взема.

Относно помпите си мисля да не вземам, а ако ми потрябва просто ще си купя и така, но може и да си сменя мнението.

# 713
Моя звяр така и не пожела да стои в слинг/раница.
Пазя си раницата и сега ще ги пробвам тези, да видим.

# 714
Аз мисля да ползвам. Иначе слинга е подходящ за по-малко време т.е. не става за по-големи бебета, докато раницата е по-дълготрайна инвестиция. Всички с опит съветват да не се взима такъв продукт преди бебето да се е родило. Много места предлагат консултация на място с бебето - за да се види кое ще ви е най-удобно в реална ситуация. Плюс че ако става дума за слинг връзването и нагласянето на бебето вътре зависят от този който носи, та е добре специалист да е обяснил за правилните пози.

# 715
Раница съм харесала тази:
https://www.ozone.bg/product/ergobaby-omni-360-cool-air-mesh-pearl-grey/

А за помпа съм решила, че ще взема, но не съм решила още каква. Като цяло още се чудя дали ми се дават много пари или да си взема някоя по-бюджетна

# 716
С първото ходих на консултация в рошаво май. Показаха ми как да го връзвам със слинга, даже ми дадоха 2 седмици да го ползвам, после го върнах и си взех малко по-различен. Удобно е с него. Вече като поотрасне си трябва раница, тях не съм разглеждала, но сега мисля, че ще ми е от полза докато тичам по баткото. Една приятелка има Тула и е доволна, ще разпитам.

# 717
Единственото, което отчитам като минус на слинга/раница е че някои бебешори свикнат ли да са в него, повече не пожелават да стоят в количките, това го знам от познати, мисля че и някоя от мамите тук го беше споделила. Иначе знам, че е супер удобно за вкъщи ако искаш да си свършиш нещо, бебчо е спокоен, мама също. По принцип съм го заложила в списъка с неща за купуване, но мисля да поизчакам малко, да видя как ще се нагодим с девойката.

# 718
Раницата си е удобство. Поне за нас беше. Колко сме я разнасяли из вкъщи с нея, като не е искала да заспива или е плакала. Но това наистина е нещо, което се взима в последствие, че има бебета, които и това не понасят, а не е малък разход, особено ако е хубава раницата. Със слинг съм пробвала, но не беше моето някак си.  
Днес бях на ЖК. Бебка е добре. Почти 1,2кг я мерят. Пуснах и изследвания. Общия ми белтък е една идея нисък, ЖСК ми е високо и хемоглобина е почнал да пада. Пратих ги на АГ и чакам да ми отговори. През това време съответно нета влезе в действие и ми настръхнаха косите от това, което прочетох специално за белтъка и анемията. С предната бременност пак бях с нисък хемоглобин, но не е имало проблем с белтъка. Ще чакам да видим какво ще каже АГ.
Другата седмица ми е последната ФМ и вече юли след средата започвам с тонове и излизам в 45 дневния болничен. Вижда му се края, направо не мога да повярвам 😄

# 719
MDA, колко ти е хемоглобина ? При мен в края на април беше 111, но депата ми от желязо бяха почти изчерпани, въпреки че желязото беше в норма все още..ще го видим другата седмица как е.

Общи условия

Активация на акаунт