Въпроси за TBI Bank - 2

• 37 964
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Прав си, че не е за всеки, но не си прав да подкрепяш тезата си с такъв краткосрочен срив. Инвестицииите не се правят с хоризонт 2 седмици например. Инвеститорът не го плаши временен спад.
Един произволен линк за доходност - https://www.slickcharts.com/sp500/returns
Иначе с първия ми пост по-скоро акцентирах върху това, че депозитите НЕ носят печалба.

# 526
Прав си, че не е за всеки, но не си прав да подкрепяш тезата си с такъв краткосрочен срив. Инвестицииите не се правят с хоризонт 2 седмици например. Инвеститорът не го плаши временен спад.
Един произволен линк за доходност - https://www.slickcharts.com/sp500/returns
Иначе с първия ми пост по-скоро акцентирах върху това, че депозитите НЕ носят печалба.

Че кой е казал че депозитите са печалба? То даже е смешно да го чета тук.

Такива сериозни сривове се наричат паника, не става въпрос за двуседмични а за няколко годишни кризи (5-10 години), на каквито бяхме свидетели преди време. Дано този наистина е временен. Щото ни чакаше голяма криза при Ковид-а но пуснаха печатниците за да спихне по - плавно и меко да е кацането, какво казват отвъд океана. Дано не се уплашат и пак да печатат, че ще си ползваме цифричките в TBI за подпалки.

Доста почервеня, ако и годишната почервенее, не е добре работата:

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 19:01 от Seiko7075

# 527
  • София
Ох последно, че е тотален офтопик. Написала съм, че депозитите не носят печалба, т.е. лихвата по тях не е печалба, а не че депозитите са печалба. Прочети отново мнението си #514, където коментираш печалбите от имоти като аргумент за депозитите.
Аз също имам депозити, не ги отричам, само съм наясно с недостатъците им.

# 528
По повод депозитите, преди ми излизаха реклами в приложението, сега се разрових и никъде нямам опция "откриване на депозит". Grinning

# 529
Инфлацията е вече 2.8% в България, по официални данни, а аз няма да коментирам неофициални за да не се изпада в безкрайни дебати. При това положение имам депозит който в USD ми плаща 5,75% лихва и макар все пак да го смятам за ниска възвръщаемост съм на кантар дали това не е печалба.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 20:13 от atom3

# 530
По повод депозитите, преди ми излизаха реклами в приложението, сега се разрових и никъде нямам опция "откриване на депозит". Grinning

Таб Сейф, излиза ти бутон Започни да спестяваш.

# 531
Получавате ли известие за регистрираните неплатени битови сметки? Вече трета сметка не ми я отразява, а си се мъдри в приложението. Уж съм с последната версия от 02.08 на приложението ...

# 532
Чак на 24 е тока, преди това е на майка ми телефона, но след 20. Ще ти кажа.
Досега имах вода и домоуправител, имах известия.
Обаче ти си малко наобратно, с касичката и лихвите по Неон, та и сега пак е нещо подобно. Grinning

# 533
Обаче ти си малко наобратно, с касичката и лихвите по Неон, та и сега пак е нещо подобно. Grinning

Гледах сега дали няма някакви настройки да разреша тези уведомления - не намерих. На мен вече ми мина водата (от 01.08). Сега един телефон ми излезе (има го като неплатено в раздел "комунални плащания") но известие не излезе. Е аз си ги знам по принцип, кога излизат, но все пак. Дано това да ми е кусура Simple Smile.

# 534
  • Асеновград

Гледах сега дали няма някакви настройки да разреша тези уведомления - не намерих. На мен вече ми мина водата (от 01.08). Сега един телефон ми излезе (има го като неплатено в раздел "комунални плащания") но известие не излезе. Е аз си ги знам по принцип, кога излизат, но все пак. Дано това да ми е кусура Simple Smile.
Пробвай , когато задържиш върху иконата на приложенето и тряба да се появи информация за приложението и други работи . Избираш информация и там виж дали са включени известията. Също от там може да се включи "без ограничение" на опцията за батерия.

# 535
  • София
Преди няколко дни получих първото си известие за сметка към Софийска вода.
Преди това за никоя не бях получавал, а съм се регистрирал за плащане на битови сметки преди няколко месеца.
В случая известието дойде още преди да съм получил мейла с фактурата.

# 536
Да, от има няма и две седмици обявиха, че ще уведомяват за бивоти сметки. Ianpav, да благодаря. Получавам известия от приложението при плащане с картата, получени, изпратени преводи ...

# 537
Ето, Сейко. Интернета на дъщеря ми, един единствен път съм го платила, че тя имаше проблем с банкирането и въпреки това ми дойде известие. Даже се учудих какъв е този Виваком, на майка телефона е след 20, аз съм към А1, а то било Софийския интернет.

# 538
Сега се замислих, аз не съм плащал, а само съм ги регистрирал сметките и се виждат. Може би след като платя поне веднъж през TBI  сметка ще излизат и съобщения, въпреки че няма голяма логика, щом отчита все пак задължение. Не че има значение де Simple Smile.

Има нова опция, сега и парите в картата и депозитите в скоби излизат и с евровият еквивалент, добре е.

# 539
Да, видях и аз наличностите в евро.

Общи условия

Активация на акаунт