Въпроси за TBI Bank - 2

• 37 827
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря! Когато превеждах пари по нейната сметка, не съм имала възможност за избор и съм превеждала в лева от моя сметка в лева, същото се отнася и за други роднини, направили превод по нейната сметка. Ще пробва така, както казваш.

# 616
  • София
Благодаря! Когато превеждах пари по нейната сметка, не съм имала възможност за избор и съм превеждала в лева от моя сметка в лева, същото се отнася и за други роднини, направили превод по нейната сметка. Ще пробва така, както казваш.
Мисля, че всички сте пуснали на грешния IBAN. Те много си приличат - имаш една различна цифра, и при мен е само една цифра разликата.
Иначе няма значение от сметки в какви валути сте пускали - винаги ще се превалутира при нужда.

# 617
RebelHeart, да, така излиза, тя ни е дала сметката в евро и ние съответно сме превеждали по нея. Обаче в приложението възможността за "превод между твои сметки" не е активна
Скрит текст:
Ще опита със "захранване на сметка" и "превод в лева". Лошото е, че и тя не е при мен, а е на 18 и вече много се изнерви Laughing. Благодаря, че ми обърна внимание, че сметките са различни.

# 618
  • София
С превод в лева, да.
Празна ми е евровата и не мога да потвърдя какво би излязло там, но да пробва.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 19:10 от RebelHeart

# 619
Мисля, че трябва да използва "Обмени валута".

# 620
Не става по никакъв начин, утре в банката ще кажат.

# 621
И като пробва да обмени ли не става?

# 622
Как не става? От Неон съм зареждала сметката в евро, би трябвало и обратното да може?
Да даде Обмени валута - от сметка в евро към Неон, да избере BGN.

# 623
  • София
Превод между твои сметки не е активна, защото най-вероятно има само една левова сметка. Правилната опция е "Обмени валута", защото сметките са в различна валута.
Какво съобщение изписва, че не се получава?

# 624
Не трябва да ползва Превод между твои сметки. Обмени валута и избира в лева.

# 625
То за да преведеш, трябва да има какво. В левовата сметка можеш да преведеш само левове, а тя има евра. Трябва да се обменят първо.

# 626
Благодаря сърдечно на всички за безценната помощ!  Blue Heart
Получи се чрез "обмяна на валута" само, без прехвърляне. Аз предположих, че обмяната на валута е опция, която може да заявиш пред банката за големи суми, както се отнася за други банки. А и приложението не е пред мен, чрез вайбър си обменяхме снимки и информация Laughing ...
Тя ползва детската, после ученическа карта на ПИБ и очакваше да е както там (както и аз), но уви! Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 20:19 от Rosita

# 627
Не е само обмяна. Прехвърлени са в сметката на Неон. Иначе не може да тегли. Но просто прехвърлянето става при самото превалутиране. Двете сметки са с различен IBAN.
Аз имам 4 сметки в лв., ако искам да тегля, трябва да прехвърлям в Неон. От другите няма как.

# 628
Разбрах и същото казвам, че няма нужда от прехвърляне като отделна операция, защото прехвърлянето към Неон се получи автоматично с обмяната на валута.

# 629
Да, няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт