Американски колеж - тридесета тема

• 78 594
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
Оф говорете ми, д..то си скъсах да събирам инфо за Германия, мога докторат да напиша вече как се кандидатства там ... И познайте, сега ако не се справела с немския щяла и в Холандия да кандатства нищо, че искат холандски след трети курс, щяла да го научи за три години. И сега с начале, нямам никаква идея как се кандидатства там, казах й да си проучва сама. Та ако някой има опит, моля да сподели, ще съм безкрайно благодарна.❤

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 19:21 от StefiZ

# 481
  • софия
Стеф, ти си в курс напреднали.
Темата за Холандия във форума е доста динамична. Там майките са дзън. Мисля, че знаят повече и от фирмите, които подпомагат кандидатстването там.
Моята категорично не иска Нидерландия. Ще видим след сеансите с консултанта накъде ще задухат ветровете.

# 482
  • София
Та ако някой има опит, моля да сподели, ще съм безкрайно благодарна.❤
Полезна може и да  съм , с лоша новина обаче...

# 483
Мани, върна ме в първи клас 😂
Темата за Нидерландия се пробвах да я чета, но не ми се получи, отделно, май медицина никой не кандидатства там.

Едит: лелеее Русалка наистина ли, ужас, много благодаря, ще й кажа 😪

# 484
  • София
За първи път срещам подобно безумие... Кандидатстване   за медицина на  лотариен принцип:
https://www.rug.nl/umcg/education/geneeskunde/selectie/

# 485
За първи път срещам подобно безумие... Кандидатстване   за медицина на  лотариен принцип:
https://www.rug.nl/umcg/education/geneeskunde/selectie/
Е вярно е безумие, ще проверя и в Маастрихт ли ще е само на дъч, егати ужаса...

# 486
  • софия
Нидерландия предупредиха, че ще въведат ограничения за обучението. Разбираемо. Цялата вълна от Англия се насочи към тях.
Но да те теглят на лотария, при това програмата е на холандски, е... крайно иновативно.

# 487
В Маастрихт има една специалност " Био медицина" и беше на английски. Не е медицина, но е много интересно. По спомен на kassi дъщеря й учеше това.

# 488
Да, четох сега, имат и медицина на английски и не открих съобщение, че прекратяват програмата, но то не се знае, имат време до октомври.
Нищо друго освен медицина не е опция, не иска и да чуе 😤

# 489
  • София
Има и медицина, Бунова,  не само биомедицина - първите 3 години са на английски, останалото до края  е на холандски. Но то така беше и в  Groningen... На сайта на Маастрихт седят  последно изискванията за започващите  сега 1 курс, аз  лично бих писала мейл да питам дали нещата ще стоят и за догодина така. Според  МЕН  такова езиково разпределение не е добър вариант, но всеки си знае. Медицината е тежка за учене и като обеми, и като заетост в  клиниката.. Кога човек за 3  години паралелно с това натоварване ще научи и холандски на ниво С1? Италия не е ли вариант?

# 490
О да, Италия стои като вариант и хубавото е , че изпита е октомври 25 г., но там било лежерно... Казвам ви, това дете не е мое 😂 Защо всичко в тоя живот трябва да е трудно не разбирам. Аз и баща й цял живот се напъваме, за да осигурим това, което имаме, но искам те да не го правят, ако могат 😥
Извинявам се за лиричното отклонение, но малко ми е кофти, ще е трудна година 😉

# 491
Аз и баща й цял живот се напъваме, за да осигурим това, което имаме, но искам те да не го правят, ако могат 😥
Извинявам се за лиричното отклонение, но малко ми е кофти, ще е трудна година 😉

Ако не се напъват няма да ценят това, което имат, и ще го разпилеят.

# 492
Така е, явно сме успели да го предадем, напъват се яко. Просто ми се искаше да е една идея по-лесно ☺

# 493
Здравейте! Синът ми ще бъде 8ми клас в Колежа. Може ли да ме ориентирате как стои въпросът с учебниците и помалагата, по които учат. Те ли ги осигуряват, ние ли ги купуваме и съответно откъде? Има ли списък с учебници, необходими за 8ми клас някъде публикуван?

# 494
Всички учебници се осигуряват безплатно от колежа, само комплекта по английски ще си платите. Мисля, че в 8 клас имаше допълнителен сборник по математика, но не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт