Американски колеж - тридесета тема

• 78 543
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
Дъждец,
Най-добре е да питаш мис Недкова от Колежа и после да го постнеш тук, за да знаят всички. Май току що излезе разпределението по класове.

# 526
  • софия
Да, има класове, няма учители (не се виждат през тел.).

Колежът винаги е прилагал общите разпоредби. Вече съм го пускала - последното изречение.

# 527
  • София
Учителите се виждат е Engage от компютър.
Има ги в програмата за 1-та седмица.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 18:21 от Сойка

# 528
Дъждец,
Най-добре е да питаш мис Недкова от Колежа и после да го постнеш тук, за да знаят всички. Май току що излезе разпределението по класове.
Мислех, че тук някой знае и ще напише.
Ще накарам направо девойката да отиде да пита, защото миналата година за едни проекто отсъствия от първата седмица по тел ми казаха едно, на място на друго дете -друго.

# 529
  • София
Току-що получихме мейл от новия декан на учениците. Общо 58 часа (8дни) на срок - по медицински и семейни причини. Ако се разболее сериозно някой, не знам какво следва…

# 530
Още нещо от мейла: Всяко закъснение ще се брои за половин отсъствие; следователно две закъснения се равняват на едно цяло отсъствие от учебен час.
Май колежаните ще реват за Морисън.

# 531
  • София
Точно се сетих, че май досега беше 1/5. Лошо…

# 532
Ogg,
Какво е 1/5?

# 533
  • София
Закъснението е 1/5 отсъствие, 5 закъснения са цял час, нали? Или за 5 закъснения полагаха труд 😁?

# 534
Цял имейл празни приказки за неща, които са написани и в правилника, и нищо за дните по домашни причини без предварително уведомяване.
Иначе щял да следва наредбите на МОН.

Абсурд да е било 1/5 закъснението. По-скоро 1/3. Сигурно някъде из старите правилници го пише.

# 535
На 5 закъснения полагат труд. Обаче с тях какво се случва не става ясно.

# 536
И досега беше така: 2 закъснения са едно отсъствие. Дотук нищо ново. Тези 8 отсъствия на срок са такива, които родителите могат да извинят с обаждане или имейл независимо по какви причини са. В тях не влизат отсъствията, които се извиняват с лекарска бележка. Могат да се ползват и на части - по 1 ден дори. Досега се обаждахме само на Михаела Недкова, а вече доколкото разбирам трябва да пишем и на декана.

# 537
Тези 8 включват и болест. Не са само по наше усмотрение.
Така беше и миналата година. Сигурна съм, защото исках първата седмица дъщеря ми да си тръгва на обяд заради ангажимент и Недкова ми каза, че ако се разболее през срока, ще са й отишли отсъствията.
А писането предполагам е, защото често не можеш да се свържеш.
Аз лично понякога направо мейл пишех, защото нямах нерви да звъня сто пъти. Много по-удобно е.

# 538
  • Sofia
Аз го разбирам, че може да отсъства 8 дни на срок с бележка по домашни причини, като домашните причини могат да са и болест, но без медицинска бележка.

# 539
Е, то няма как да ограничат дните с медицински бележки до 8 на срок🙂, нещо друго се има предвид предполагам

Общи условия

Активация на акаунт