Американски колеж - тридесета тема

• 77 571
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Имате ли представа какви са приблизителните цени на куверт (или каквото плащат..), защото са събрали по 15 лв. и според дъщеря ми това е сумата, която трябва да плати за ресторанта, а за мен е просто абсурдно и съм почти убедена, че не е разбрала нещо.

# 646
  • софия
Категорично не е това, но и не помня каква е.

# 647
Имате ли представа какви са приблизителните цени на куверт (или каквото плащат..), защото са събрали по 15 лв. и според дъщеря ми това е сумата, която трябва да плати за ресторанта, а за мен е просто абсурдно и съм почти убедена, че не е разбрала нещо.

Около 200-250 лв. за Шератон и 200 лева за дискотеката. 15 лева- по думите на младежа /но не мога да съм 100% сигурна, че е разбрал правилно/- са капаро за ресторанта...

# 648
  • София
Аз имам спомен, че по 100-ина кинта даваха, преди Коледа някъде уж беше крайният срок. Не знам за какво, не знам за кога или къде, нямало и да пита. Важното било, че някой се занимава и това не е той.

# 649
И при нас така общо взето. Сега научавам, че ресторантът е в Шератон. Не разбрах къде е дискотеката?
Моята не искаше да дава за дискотеката, защото било много скъпо в сравнение с ресторанта. Сега осъзнавам ,че сигурно и тя си е мислела, че ресторантът е 15 лв 🤣

# 650
  • София
Ама, вярно, каква е тази дискотека 200 лв. Joy Тоест, каква е идеята изобщо? Запазват цялата дискотека за тях? На нас още ни е далече, но започнах да се чувствам изостанала Grinning

# 651
  • софия
Не е ясно нищо с тази дискотека. Според дъщеря ми е само вход. Ако е така, сме категорично против и няма да дадем пари.

# 652
Ако правилно съм разбрала балът на випуск 2025 е на 31.05
Ще бъде в Шератон и след това ще ходят във “великото” Мегами. Миналата година дадох 150 лева и това е всичко до момента.
Не мисля, че Мегами ще е запазена само за АК.

# 653
  • софия
Много приятни вълнения коментирате. 

Дискотеката далеч не е посещавана от всички, да кажа само.

А как се развиват приемите на децата? Защо никой не споделя, за мен винаги е било много вдъхновяващо ❤

Още малко и ще дойде ред и на този випуск да нареждаме пожелания… колко бързо лети времето, сякаш вчера се вълнувах на разказите на Фран за отброяващите букви в кантината. Има ли ги още?

Разказвайте, че да съпреживяваме с вас емоциите…

# 654
Ей Амели, радвам се че писа, при нас е тегавичко, ноември беше на ДАФ, две точки не й стигнаха на говоренето, но нищо, следващия път. Всички бяхме горди, за две години да научиш немски почти на С1, си е за поздравления, та поздравихме и поущрихме си детенцето. След това следва ТМС, матури и те така.
Ти как си?

# 655
Stefi, дали може малко повече информация - ок какво ниво започна дъщеря Ви с немския и кога, какви курсове посещава? Изглежда, че и нашият трябва да подхваща немския, за да има шанс за някой от техническите университети в Европа, но му се струва нереално да постигне C1 за 3 г. От друга страна, като гледам колко е зает през учебната година, не виждам време за курсове. Може би нещо през лятото...

# 656
Спейс, мнооого трудно, в 9 клас го започна като втори език в колежа, никога преди това не е учила немски. Започнахме с частен учител 2 пъти седмично, от 10 клас, защото тогава реши, че иска да учи в Германия. Лятото я записах в Гьоте на интензивните курсове, в 11 продължи срочен и с учителката. Лятото отново интензивен в Гьоте, но от октомври 12 клас с нов учител и моя приятелка, която живее в Германия от 20 г., започнаха по два пъти седмично. С учителят учат граматика и пишат, а с нея говорят, тя не е преподавател, но е прекрасна и детето я обожава, знае 6 езика и мн напредна с говоренето с нея. С две думи, всичко, което можах да измисля го приложих, но и тя е мн мотивирана. Но пък няма напрежение, знае че нищо задължително няма, ако не сега, то има и втори шанс, ще сбъдне мечтата си, защото ние сме зад нея.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 22:07 от StefiZ

# 657
Поздравления, StefiZ, много труд е положила и друго и няма как да е, немският е ужасно, ужасно труден език. За три години да стигнеш С1 в гимназия, която не е немска, е невероятно постижение. Сигурен съм, че следващият път ще ги пребори тези 2точки, шапка ви свалям за постижението.

# 658
Благодаря Мецане, дано успее, стъпка по стъпка. Ще се похваля, купон ще вдигна, само да ги пребори тия две точки 😂

# 659
  • София
Браво  на девойката Simple Smile  
Скрит текст:
Само да кажа, че на ДаФ  при първо явяване  има хора с по-малко от 4 (това не е оценка) на някой от елементите  (обикновено на  писане или говорене), нищо че са с немска гимназия, даже  дори от лайстунг (тоест знаят езика, учили са по немска програма,  стигали са до трети кръг на олимпиадата, взели са после успешно немски матури). Това  го казвам  по повод твърдението за почти С1. Ми може и да си е  С1, просто има там определено някаква  необяснима доза субективизъм. Но ми стана интересно защо чак сега  в 12 клас тепърва ще е явяването на ТМS - така пропуска опцията за втори опит (при нужда) и ползване на по- високия от двата резултата. Но пък ако сте сигурни (сигурни всъщност няма как да сте предвид ДЗИ, но ако имате очаквания) за диплома около максималната - ТМS не е съществен проблем, да.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 22:17 от Просто русалка

Общи условия

Активация на акаунт