Американски колеж - тридесета тема

• 77 548
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
Ааааа биричка светла/ тъмна с момичетата от Колежа в Мърфис!❤ Някак си много добре ми звучи😉
От мен 653 кандидата.
Малко да раздвижа темата и специално за Амели(❤)
Чавето е прието в Милано. Първо желание- Психология🥂
Чакаме инфо и от други университети следващите 2 месеца.

# 721
  • София
Raly78, в кой уни в Милано? Питам, защото на моя Бокони му е в радара и ако се наложи, да те моля за информация.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 07:59 от aunt Ogg

# 722
  • софия
Ех, че ми усмихна душата! Благодаря ти, Рали, и браво и честито на девойката от мен! Стискам палци и за другите университети, които чакате!

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 00:41 от Амели

# 723
Благодаря, за бележката, Шарки, ще си го оправя.
Но как ни един кандидат родител за тази година не се е обозначил още, това форум ли е, или лукова глава

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 05:07 от a blue-eyed girl

# 724
Моето дете ще се пробва, но не се е готвила специално, не ни е фикс идея, просто още един шанс за добро училище.

# 725
Аз знам за няколко деца от седмокласната тема, които ще кандидатстват, но нека майките им ако искат споделят за това тук.

Raly78, честито.

bunova - 630
raly78 - 653
sadlady - 678
Фран - 688
Дъждец - 693
Татко Мецан - 705
a blue-eyed girl - 707
StefiZ - 708
Gorgonzola - 716
Chat GPT - 720
Амели - 723
aunt Ogg - 724
Sharky - 725

# 726
Като сложих данните за кандидатствалите от 2020 насам и увеличението на таксите chat gpt изплю следния отговор.

Да кажем 620 с умерен оптимизъм.

# 727
Raly78, в кой уни в Милано? Питам, защото на моя Бокони му е в радара и ако се наложи, да те моля за информация.
Много силно препоръчвам да стоите далеч от Бокони, говорейки от личен опит. Обстановката е подтискаща, изпитите са тежки, а подготовката за тях са powerpoint презентации; доста от професорите имат ниско ниво на английски и като цяло университетът е доста труден за завършване. За доста от изпитите нямат значение знанията, особено що се отнася до завършващи студенти, на които им остават един-два изпита. Пишат двойки без да дават обяснение, а когато помолиш да си видиш изпита, казват, че не може. В случая говоря за хора, които си знаят материала и са сигурни, че са си направили изпита правилно. Ако не успееш да си вземеш изпитите навреме за избраната сесия за завършване, доплащаш цял семестър, дори и да е само за един изпит. Всички си мислехме, че няма как това да се случи на нас (ясно е, че хората приети в Бокони без връзки, са добри ученици), но нещата просто не се свеждат до това колко учиш и можеш. Има добри професори, но са малко. Всички "врати", които отварят, са резервирани за италианци. Имат доста кариерни събития, но разберат ли, че си чужденец, или директно казват, че търсят италианци (например за стаж), или си мислят оправдание. Името на универсета значи нещо единствено в Италия и в партниращите си с университета английски фирми. В България и останалите държави са много малко фирмите, които са чували за университета и се впечатляват от него.
Като обобщение мога смело да заявя, че ако можех да върна времето назад, бих отишла да уча в Германия, Австрия, Дания и тем подобни. Американският университет също не е за подценяване, само не мисля, че си заслужава да се плаща пълната такса. (съдейки по мнения на приятели)

# 728
Ogg,
Не е Бокони. Там нямат Психология.
Приета е в Католика. От 2 години е забила пръста там и го избра заради програмата. Имат и няколко филиала. В Рим е медицината. Иначе “класа” по Психология не е голям според мен. Общо 77 студента, от които максимум 50 места са за чужденци.
Чакаме резултати и от други места, но като цяло Католика си и беше първо желание. Да видим какво ще излезе накрая😄
Много зависи и на къде ще поемат приятелите.

# 729
  • София
Рали, едно близко дете, пак от АК, е в Католика и е много доволен. Успех на девойката!

Darkhorse, благодаря за мнението. Ще му го покажа, но засега Бокони му е номер 1 цел. Има време, 11 клас е и може да си промени решението.

# 730
Благодаря Ogg,
Имам нужда от добра обратна връзка. Ако някой има опит със студентски живот в Католика може да пише на лично.

# 731
  • София
Моят бивш колежанин сега е 4-ти семестър в АУБГ, и освен основния си major CompSci, прави още един Психология, по собствено желание и интереси. Освен това мъдри minor Математика, но там не знам докъде го е докарал (на кака му втория major беше Математика). Не знам как дете от АК може да се докара до пълна такса в АУБГ, моят младеж само на база TOEFL и SAT получи 30% discount от пълната такса и си го задържа с висок успех.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 22:11 от Sharky*

# 732
  • София
Вашите деца ходили ли са на летни лагери в чужбина, докато учат в АК и къде ?
Синът ми иска да отиде, но не на езиков лагер, а нещо по-техничарско и AI ориентирано.

# 733
Синът ми иска да отиде, но не на езиков лагер, а нещо по-техничарско и AI ориентирано.

Синът ми миналата година ходи на лятна академия в Университета в Амстердам - Pre-University Honours Programme: International Relation. Хареса го от презентацията на съветниците през м.12.2023- мога да я пратя при интерес.

# 734
  • София

Синът ми миналата година ходи на лятна академия в Университета в Амстердам - Pre-University Honours Programme: International Relation. Хареса го от презентацията на съветниците през м.12.2023- мога да я пратя при интерес.
Ще бъда благодарна , ако ми изпратите. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт