Значението на апартамента в романтичната връзка

• 22 620
  • 639
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Промотирането на живот без собствено жилище в България не е особено уместно. С демографския срив от последните няколко десетилетия и изплащането на пенсии от вноските на сегашните работещи, нашето поколение изобщо не е ясно дали ще има пенсии или не.
Моя близка е без семейство и деца, на 70 години работи наравно с младите, за да се издържа и да си плаща наема. Има наследствен имот в провинцията, но там работа на тази възраст трудно ще намери, а с пенсията може единствено режийните да покрие, без храна.
Човек е добре да се позамисли и за третата възраст, макар и да няма сигурност, че ще я доживее.

# 196
  • София
За 10 години връзка би трябвало поне брак и дете да имат с тази жена. Още повече,че са имали тогава жилище, защото тя е имала.
Явно авторът е някакъв инертен тип, на който с нищо не му се занимава и в комбинация с това се има още за твърде млад. Няма да се промени, просто ще продължи да си фантазира.

# 197
Ами, жената е виновна, че не е искала да да забременява и да излиза в майчинство, докато изплаща жилище и евентуалният баща седи по година и кусур без работа.

# 198
За 10 години връзка би трябвало поне брак и дете да имат с тази жена. Още повече,че са имали тогава жилище, защото тя е имала.
Явно авторът е някакъв инертен тип, на който с нищо не му се занимава и в комбинация с това се има още за твърде млад. Няма да се промени, просто ще продължи да си фантазира.

Тя не е искала дете. Живеел е в нейния апартамент с тъщата.
Grinning
И вместо да си купи апартамент, просто да го направи заради себе си, да си има дом, той пуска тема за значението на апартамента в романтиката.
Фокуса му е сбъркан на автора.

# 199
Абе, голямо е значението на апартамента. Ако бяха на квартира, която плащаха и двамата или само авторът, близо 10-годишната връзка нямаше да е толкова години.

# 200
  • София
И аз погледнах предишната тема на автора. Десет години се е движил със скоростта на костенурка и то след отложен старт, защото на 30+ е бил доникъде. Правел е някакви неща, но очевидно не тези, които жената е очаквала от него, той обаче е бил недоволен, че не е оценен. Сега на 44+ не е напреднал много, за разлика от времето. Четейки го, ми остана едно усещане за безкрайно теглещо се време, в което, ако нещо то случва, то е мноооооого бавно.

Смятал е, че пръстен и бебе са големи крачки от негова страна, но и двете не изискват кой знае какво от негова страна. Бебето не е станало, но жената после си има. Дали умишлено се е постарала да не се получи, или има проблем при него? През тези десет години е бутал университет, но вече е бил към 40, а бутането на образование се очаква да стане в 20-те. Тоест, несериозно и закъсняло. Освен че е изключително бавен и много ниска резултатност демонстрира автора. Много малко жени биха се навили на това. Това, че е поел домакинството е хубаво, но явно не този формат на връзката е търсела жената. По начина, по който описва съжителството им, той звучи като жената - не заради разпределението на задълженията, а заради начина на мислене - давам пример - той бил наготвил (непоискано), жената да имала какво да яде за празниците, и после като се върнал, видял, че храната му била недокосната.

# 201
  • София
От позицията на жена, която идеално знае как стоят нещата с репродуктивните клиники и съм под 40, не бих почнала връзка с мъж на 44, който за толкова връзка няма дете, а жената след това е родила за няма и 2 години, започвайки тепърва връзка + 9 месеца бременност.
Апартаментът няма да ми е приоритет, защото нямаше да чакам до 40 да живея под наем и щях да съм си решила проблема. Но репродукцията става проблем в случая, а авторът явно не смята за подходящи жени с деца, които по-лесно биха го приели с хипотезата да нямат общо дете, отколкото жена без деца, която бърза за последния влак и трудно ще рискува на ти години комбинацията от харчене на всички спестявания по клиники + несигурността на живот под наем.

# 202
  • София
И аз познавам един "сладур", който все жени с апартамент си търси. Една, втора, трета, четвърта, пета....
Обаче след около година-две го гонят и пак е при мама. А годинките цъкат ли цъкат...
Жената на ЛГ как го е изтърпяла 10 г, не знам.

# 203
То в романтиката може и да няма значение апартамента, ама има значение отвъд нея. Семейство и деца не се градят, гледат и хранят само с романтика... Joy

# 204
Не се гледат, ама автора не го разбира.

# 205
Като ви чета се чудя как са ме изгледали цял живот по квартири. Всеки все апартамент да има...

# 206
Като ви чета се чудя как са ме изгледали цял живот по квартири. Всеки все апартамент да има...
Ми сигурно трудно, как... Питайте ги тях какво им е било... Hug

# 207

Явно хубави квартири си имала. Поздравления. Квартири шарени.
Скрит текст:
Била съм по мазета, тавани, без баня и тоалетна.
Я пробвай да акаш в кофичка от кисело мляко.
Да пикаеш в легени.
Да се къпеш с кърпа която топиш в леко топла вода и търкаш тялото. Страшно къпане, няма що.
И така месеци.

# 208

Явно хубави квартири си имала. Поздравления. Квартири шарени.
Скрит текст:
Била съм по мазета, тавани, без баня и тоалетна.
Я пробвай да акаш в кофичка от кисело мляко.
Да пикаеш в легени.
Да се къпеш с кърпа която топиш в леко топла вода и търкаш тялото. Страшно къпане, няма що.
И така месеци.
Сещам се за една епична случка от младостта си. На въпроса ми "Ама как така, къде ще се къпем?" кандидат хазяина отговори без смущение "Еми ето тука, нали мивка има..." Joy Сега ми е смешно, де, ама тогава не ми беше до смях...

# 209
Жената и тя явно не е била цвете, супер зависима от майка си, тъщата не живеела там, но дърпала конците. Но понеже темата е за автора... Основното, той така и не е приет сериозно и с уважение като партньор. Какъвто и да е, щом си с някого родители тук нямат място и значение. Вече 2г били живели заедно, тя отива на екскурзия ако правилно видях с майка си, а той в същия момент е третиран като гост и деликатно изгонен?! Това е голяма обида и еднозначно как гледа на него. Ако има самоуважение още тогава ще си направи изводи и ще си тръгне. Обаче той се връща и натиска пак и пак.  Явно е неуверен с комплекси, защо така се е вкопчил тогава в тази девойка и наистина ли сега е изненадан от ситуацията си, да си даде сам сметка ако успее.   

Има връзка и професионалната визия и успехи, неувереността пречи. Имотната ситуация е следствие, да. Може би толкова му е потенциалът, ниво "средно, нищо особено". Кофтито е ако самооценката е нереална и той се вижда като "добро, доста добро" и сам се залъгва. Май има нещо такова, защото интродукцията в тази тема остави друго усещане - "добра професия, добри доходи, събирам..", нищо конкретно, друго излезе явно не толкова розово.

Докато не се самоооцени реално и не направи някои изводи и нови крачки, май няма да мръдне особено ни в личен, ни в имотен план.

Общи условия

Активация на акаунт